Ulaganja

Google planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji

Kompanija Google saopštila je da narednih godina planira da uloži 10 milijardi dolara u Indiji, prenose "The Wall Street Journal" i "Financial Times".

Airbnb osigurao još milijardu dolara ulaganja

Airbnb je u martu izdvojio 250 miliona dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije virusa korona, no objavili su da su osigurali još milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije.

U Rogaticu uloženo više od 56,6 miliona KM

BANJALUKA - U opštinu Rogatica od 2006. godine do danas uloženo je više od 56,6 miliona KM po različitim osnovama, dok je oko 25,5 miliona KM plasirano kroz kredite Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

U BiH prošle godine najviše stranih investicija iz Rusije i Hrvatske

SARAJEVO - Priliv direktnih stranih investicija u 2018. godini u BiH iznosio je 783,4 miliona KM, odnosno 2,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je u nominalnom iznosu približno jednako 2017. godini, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Rusija, Austrija i Slovenija najveći ulagači u Srpsku

​BANJALUKA - Neto strana ulaganja u RS za prva tri kvartala 2018. godine su iznosila 64,3 miliona KM, rečeno nam je juče u Ministarstvu privrede i preduzetništva RS.

Šrajeg: Zašto smo izabrali baš Srbiju za investiranje?

BEOGRAD - Stabilnosti zemlje, odlična investiciona klima, saobraćajna infrastruktura i visoko obučeni i motivisani stručnjaci - to su razlozi koji su presudili da njemački avio koncern MTU odluči da investira u Srbiju.

Imate 10.000 evra, a ne znate gdje da ih uložite, ovo su savjeti stručnjaka

Početni kapital za dobar "mikro-biznis" moguće je dobiti i od raznih institucija i agencija.

Direktna strana ulaganja u prošloj godini 800 miliona KM

SARAJEVO - U BiH su direktna strana ulaganja u prošloj godini iznosila 800 miliona KM, što je, prema preliminarnim podacima Centralne banke BiH, povećanje od 2,8 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Stranci u poljoprivredu u BiH investirali 600.000 KM, u kockarnice i kladionice 2,7 miliona

SARAJEVO - Iznos direktnih stranih ulaganja u prva tri kvartala prošle godine, odnosno u periodu januar-septembar 2018, iznosio je nešto manje od 250 miliona KM, čime je zadržan jednak nivo ulaganja u odnosu na prethodnu godinu, podaci su Centralne banke BiH.

Kinezi osvajaju Trst

TRST - Luka Trst, koja u ponedeljak obilježava 300 godina postojanja, nastaviće da se razvija uz pomoć kineskih investitora, prenosi portal Seebiz.

Najčitanije