Ulaganje

Financial Times: Srbija drugi put u tri godine lider po stranim investicijama

BEOGRAD - Ugledni britanski "Financial Times" objavio je danas da je Srbija na prvom mjestu u svijetu po broju stranih direktnih investicija, što je premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila kao potvrdu napretka i stabilnosti države.

Radojičić: Ove godine između pet i 10 miliona KM ulaganja

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da očekuje da će grad ove godine imati između pet i 10 miliona KM ulaganja u sisteme vodosnabdijevanja i kanalizacije, od čega će koristi imati desetine hiljade građana.

Džeđang, ekonomsko savremeno čudo

HANGDŽOU - Džeđang, jedna od kineskih pokrajina sa najbržim ekonomskim rastom, uložiće 17 milijardi dolara u unapređenje tehnološke industrije tokom narednih pet godina.

Potpisan sporazum: Kinezi u Zrenjanin ulažu milijardu dolara

PEKING - Ministar finansija Srbije Siniša Mali potpisao je u Pekingu okvirni sporazum između Vlade Srbije i kineskog proizvođača guma "Šandong linglong" koji planira da investira u fabriku u Zrenjaninu gotovo milijardu dolara.

17 izraelskih kompanija zainteresovano za ulaganje u BiH

BANJALUKA - Ekonomski stručnjak Draško Aćimović izjavio je da je 17 kompanija iz Izraela pokazalo zainteresovanost za saradnju sa BiH i investiranje nakon izbora i uspostavljanja stabilne vlasti na svim nivoima.

Vlada RS u kulturu ulaže skoro pet miliona KM

Skoro pet miliona maraka Vlada Srpske uložiće u kulturu, odlučeno je nakon sastanka premijerke sa rukovodstvom institucija kulture u Republici Srpskoj. Već se zna u šta će tačno biti uloženo.

Za izgradnju jednog energetskog objekta u BiH potrebno 20 dozvola

NEUM - Za izgradnju jednog energetskog objekta u BiH potrebno je 20 dozvola, a postupak za njihovo dobijanje traje u prosjeku dvije godine, što je previše, smatraju oni koju su uključeni u ove procese.

"Megle" za digitalizaciju otkupa ulaže 10 miliona KM

BIHAĆ - Kompanija "Megle" uložiće u naredne dvije godine deset miliona maraka u razvoj i povećanje obima proizvodnje svoje mljekare u Bihaću, potvrdio je Marijan Vučak, direktor ove njemačke kompanije za jugoistočnu Evropu.

Vučić: Srbija neće zaboraviti Hercegovinu - izvor srpstva

TREBINJE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas iz Trebinja da Hercegovina ne smije biti raseljena i zaboravljena, u čemu će pomoći Srbija milionskim ulaganjima koja će iz godine u godinu biti sve veća.

Rast stranih investicija u BiH za skoro 67 odsto

SARAJEVO - Savjet ministara BiH upoznat je sa Informacijom Direkcije za ekonomsko planiranje o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar - oktobar 2017. godine iz koje je vidljivo da se nastavlja rast svih ekonomskih parametara u BiH.

Najčitanije