Ulica

Vučić: Govore mi da je bolje da bude Zagrebačka nego Dobrice Ćosića

BEOGRAD - Povodom prijedloga da se pojedina imena ulica u Beogradu, koja su u vrijeme bivše Jugoslavije dobila nazive po toponimima iz sada bivših republika, gostujući na TV Pink oglasio se srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Beograd razmišlja da promijeni imena Sarajevske i Mostarske ulice

BEOGRAD - Gradska vlast Beograda planira da promijeni imena ulica dobijena po toponimima zaostalim iz SFRJ i sredinama gdje se zatire sve što podsjeća na srpstvo, pa se razmišlja i o promjeni imena Sarajevske i Mostarske ulice, kod Savskog trga, u blizini stare željezničke stanice.

Prolongiran festival: "ŠA fest" i "ŠA ulica" sljedeće godine

Povodom najnovijih odluka i propisanih mjera koje je 20. jula 2020. godine donio Republički štab za vanredne situacije, a kojima se zbog nepovoljne epidemiološke situacije u RS javni skupovi ograničavaju do 50 ljudi na otvorenom prostoru uz obavezno nošenje maski, "ŠA fest" je primoran da planirani program "ŠA ulice" odgodi za 2021. godinu, kao što je slučaj i sa ranije odgođenim "ŠA festom", koji je trebalo da bude održan u Prijedoru 31. jula i 1. avgusta ove godine.

Policija po ulicama sakuplja tijela žrtava virusa korona

LA PAZ - U proteklih pet dana, specijalna policijska jedinica uklonila je 420 ljudskih leševa sa ulica, iz automobila i napuštenih stanova iz bolivijske prijestonice La Paza i najvećeg grada u toj zemlji Santa Kruza, izvijestio je AP.

Ponovo se urušio put iznad kružnog toka kod "Centruma"

BANJALUKA - Do urušavanja dijela puta i otvaranja rupe na kolovozu ponovo je došlo u Ulici Marije Dimić iznad kružnog toka kod "Centruma" u naselju Petrićevac.

Novi asfalt u Zemunskoj ulici u Banjaluci

BANJALUKA - Zemunska ulica u naselju Lazarevo asfaltirana je ovih dana, u okviru investicionog održavanja gradskih saobraćajnica, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ulica na Petrićevcu nosiće ime po narodnom heroju Milančiću Miljeviću

BANJALUKA - Ulica u banjalučkom naselju Petrićevac biće nazvana po Milančiću Miljeviću, komandantu Šeste krajiške brigade koja je 22. aprila 1945. godine trijumfalno umarširala u Banjaluku, oslobodivši je od fašista.

Gospodsku ulicu u Banjaluci krasi nova umjetnička instalacija

Banjaluka, tačnije popularna Gospodska ulica, od danas je u novom ruhu. Omiljeno šetalište Banjalučana i gostiju krasi nova umjetnička instalacija.

U toku redovno održavanje puteva i ulica u Bijeljini

BIJELJINA - Na području grada Bijeljina u toku su aktivnosti na redovnom održavanju puteva i ulica koje se, u skladu s planom rada gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne, sprovode svake godine.

Uskoro asfaltiranje Brčanske ulice u Bijeljini

​BIJELJINA - Brčanska ulica u naselju Koviljuše, u dužini od 460 metara, uskoro će biti asfaltirana, čime će biti riješeni problemi s kojima se, posebno u jesen i zimu, susreće 17 porodica u ovom dijelu grada.

Najčitanije