Ulice

Četvrti lokdaun ispraznio ulice Beča

Beč - Četvrti lokdaun od početka pandemije, koji je od danas na snazi u Austriji, ispraznio je ulice Beča.

Ostala zarobljena u poplavi, iskustvo iz serijala nije joj pomoglo

Španska glumica Elsa Pataki, poznata po ulozi Elene u filmskom serijalu "Paklene ulice" (odnosno "Fast and the Furious") nedavno je iskusila ozbiljan problem u vožnji, kada je svojim automobilom ostala zaglavljena u vodi.

Vesić o nazivima ulica: Ne brišemo istoriju, već poštujemo srpsku istoriju

BEOGRAD - Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da pri promjeni naziva ulica u Beogradu nije riječ o brisanju istorije, već o poštovanju srpske istorije.

Preminuo glumac Irfan Khan, poznat po ulozi u filmu "Milioner s ulice"

Bolivudski glumac Irfan Khan, koji je širom svijeta poznat po ulogama u filmovima "Milioner s ulice" i "Park iz doba Jure", preminuo je u 53. godini.

Milano ulice pretvara u pješačke i biciklističke staze

Grad Milano ima ambiciozan plan kako da smanji broj vozila na ulicama i poveća kvalitet vazduha poslije krize koju je izazvao virus korona.

Nijedna banjalučka ulica ove godine nije promijenila ime

Ove godine nije bilo mijenjanja naziva ulica jer nema novih ulica u gradskim zonama i građani su izloženi dodatnim troškovima zbog mijenjanja ličnih dokumenata, rekli su za "Nezavisne" u Odjeljenju za komunalne poslove.

Počela sanacija Kupreške ulice na Petrićevcu

BANJALUKA - Kupreška ulica na Petrićevcu biće ovih dana temeljno rekonstruisana, na dionici od preduzeća “Maksmara“ do Njegoševe ulice.

Bez struje 15 banjalučkih ulica

​Zbog izvođenja radova na elektromreži danas od osam do 17 časova struju neće imati dio naselja Bastasi, a od 13 do 17 dijelovi naselja Karanovac Kula, Javorani, Memići, Eraci i Tisovac.

Samo 36 ulica nazvano po ženama

BANJALUKA - Po ženama koje su ostavile trag u književnosti, koje su kroz istoriju učinile značajno djelo ili su ostale upamćene iz neke druge oblasti, nazvano je 36 ulica u gradu, rekli su u Gradskoj upravi.

69 banjalučkih ulica više nije bezimeno

BANJALUKA - Za pet godina grad Banjaluka je postao bogatiji za 69 naziva ulica, a prošle godine njih 29 je dobilo svoje ime, rekli su u Gradskoj upravi.

Najčitanije