Ulje

Koliko ricinusovo ulje pomaže rastu kose?

Ako ste se ikada borili s tankim ili ispucalim krajevima, ili ste iz nekog drugog razloga nezadovoljni kvalitetom kose, velika je šansa da ste upoznati s magičnim svojstvima ricinusovog ulja.

Poskupjelo gorivo u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori su sve vrste goriva poskupjele od ponoći dva do četiri centa, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Pobijedite herpes na usni prirodnim putem

Herpes je virusna infekcija koja se manifestuje u obliku malih crvenih kvržica, napunjenih vodom.

Šta znače oznake na motornim uljima?

Motorno ulje veoma je važna stavka na svakom automobilu. Iako se na novijim automobilima preporučuje rjeđa izmjena ovog ulja, iskustvo pokazuje da je to ipak bolje učiniti prije nego kasnije.

Šta kada počne da curi ulje iz auta?

Crne mrlje koje se presijavaju svakodnevan su prizor na mnogim parkinzima i u garažama. Mogli bismo reći da automobil na neki način počne označavati teritoriju kad počne da mu curi ulje ispod mjenjača.

Maslinovo ulje sprečava glavobolju

Maslinovo ulje sadrži prirodnu hemikaliju koja ublažava bolove poput lijeka ibuprofena. Ovaj podatak ide u prilog dosadašnjim tvrdnjama kako je mediteranska, odnosno dalmatinska ishrana najzdraviji izbor za dug život i zaštitu od bolesti.

Kako vas eterična ulja, sirće i limun štite od prljavštine

Ako želite da dezinfkujete dom, ne morate kupovati sredstva koja su puna hemikalija. Napravite ih kod kuće uz ove savjete i recepte.

Ulje lješnika eliksir mladosti

Lijeska od davnina raste na područjima Evrope i Azije. Plod je orašasto voće - lješnik - koje sazrijeva u malim grozdovima. I ne samo neodoljivo ukusan, izuzetno je bogat makro i mikro nutrijentima te odličan saveznik u podizanju imuniteta. Jedan od proizvoda koji nastaju od ploda lijekse je i hladno cijeđeno ulje lješnika, koje karakteriše lijepa zlatnožuta boja, ugodan miris i slatkast ukus.

Ulje divljeg origana uništava 30 vrsta bakterija

Ulje divljeg origana vijekovima je jedan od najtraženijih prirodnih lijekova za razne zdravstvene tegobe. Njegova ljekovita svojstva bila su poznata još i u doba drevnih Grka, a otac medicine Hipokrat često ga je koristio kao antiseptik.

Bimalovo ulje stiglo do prvih kupaca u Africi

​BRČKO - Proizvodi brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL su ove zime, pored Dalekog istoka, stigli i do svojih prvih kupaca u Africi.

Najčitanije