Ulje

Kokosovo ulje spas je za kovrdžavu kosu

Oni koji imaju kovrdžavu kosu odlično znaju kako izgleda konstantna “borba” da ona ostane lijepa i zdrava. Kovrdžava kosa zadržava više prljavštine, zagađenja, masnoće i znoja zbog čega joj se treba posvetiti posebna pažnja, a velika olakšica u tome je kokosovo ulje!

Brašno i ulje poskupjeli 10% u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Potrošači u BiH brašno i ulje plaćaju 10 odsto skuplje u odnosu na period od prije nekoliko mjeseci.

Kada je vrijeme za zamjenu motornog ulja, filtera i zupčastog kaiša

Mnogi vozači nisu sigurni kada treba servisirati/mijenjati razne tečnosti i potrošne dijelove automobila.

Kada je vrijeme za zamjenu ulja u mjenjaču?

Ulje gubi svojstva s vremenom, a često je kontaminirano sitnim česticama koje nastaju kao produkti djelovanja mjenjača, prenosi RevijaHAK.

Kokosovo ulje u borbi protiv strija

Tigrove prugice ili strije mogu se pojaviti na tijelu iz brojnih razloga.

Mijenjanje ulja na 30.000 km - da ili ne?

Mnogi proizvođači automobila danas propisuju servisni interval na 30.000 km. Koliko je to izvodljivo u realnim uslovima vožnje, istraživao je sajt Polovni automobili.

Lavanda: Biljka čija su ljekovita svojstva poznata od davnina

Stara latinska izreka kaže "Kao što je ruža miris srca, tako je lavanda miris duše". Naziv biljke potiče od rimske riječi "lavare", što znači prati odnosno kupati, jer su stari Rimljani zbog ugodne arome cvjetove lavande dodavali u mirisne kupke ili vodu kod pranja rublja.

Prirodna ulja borac protiv štetnih UVB i UVA zračenja

Sunce može uzrokovati puno veće probleme od bolnih opekotina. Stručnjaci upozoravaju kako dugotrajno izlaganje suncu izaziva smeđe mrlje, crvenilo, ljuštenje, isušivanje i mreškanje kože i na kraju - rak kože, koji predstavlja sve češći zdravstveni problem. Kozmetička industrija nudi gomilu proizvoda za sunčanje, od kojih su mnogi štetni za zdravlje, no dobro je znati da postoji prirodna i bezopasna alternativa u obliku prirodnih ulja i minerala.

Koliko ricinusovo ulje pomaže rastu kose?

Ako ste se ikada borili s tankim ili ispucalim krajevima, ili ste iz nekog drugog razloga nezadovoljni kvalitetom kose, velika je šansa da ste upoznati s magičnim svojstvima ricinusovog ulja.

Poskupjelo gorivo u Crnoj Gori

PODGORICA - U Crnoj Gori su sve vrste goriva poskupjele od ponoći dva do četiri centa, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Najčitanije