Umjetnost

Zadivljujuća arhitektura novih muzeja na svjetskim lokacijama

Muzeji su oduvijek privlačili veliki broj radoznalih ljudi koji nisu nužno i zaljubljenici u umjetnost. Osjećaj za estetiku, zanimljivi enterijeri te zadivljujuća arhitektura, brojne entuzijaste inspirisali su da posjete barem jedan od mnogih muzeja u nekoj od svjetskih metropola.

Otvorena izložba Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona

TUZLA - Tradicionalna selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona otvorena je u utorak naveče u Velikoj galeriji BKC Tuzla.

"Buđenje" Jelene Medić zamijenilo političare na bilbordima širom BiH

Izložba umjetnice Jelene Medić "Budni" donijela je portrete u gradove BiH, dva dana nakon izbora, te su ulice Banjaluke, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Zvornika, Bijeljine, Tuzle, Doboja, Prijedora, Novog Grada, Brčkog, Modriče, Dervente, Prnjavora, Gradiške, Laktaša, Čelinca i Kotor Varoša od 17. novembra obučene u novo ruho.

"Pixelbombing" Petra Bilbije u Njujorku: Omaž uličnoj umjetnosti

BANjALUKA - Digitalna instalacija multimedijalnog umjetnika iz Banjaluke Petra Bilbije, u nedjelju će biti prikazana na "Creative code" festivalu, koji je počeo u Njujorku.

Izložba "Savremena umetnost Čačka" od petka u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Savremena umetnost Čačka", koja obuhvata radove 16 umjetnika različitih generacija, senzibiliteta i afiniteta iz Čačka, od petka 23. oktobra do 23. decembra biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Sarita Vujković: Umjetnost ne treba sklanjati ni pod kakvu cijenu

BANJALUKA - Izložba mlade umjetnice Milene Ivić pod nazivom "Šta da radimo sa svom ovom slobodom?", koja je otvorena u "Galeriji Plus", povučena je proteklog vikenda zbog navodnih pritužbi koje su uslijedile nakon otvaranja.

U petak u Galeriji "Plus" otvaranje izložbe Milene Ivić

BANJALUKA - Izložba "Šta da radimo sa svom ovom slobodom?" Milene Ivić biće otvorena u petak u 18 časova u Galeriji "Plus" u Banjaluci.

Ivan Otašević za "Nezavisne": Naši umjetnici će ostajati u RS

Ivan Otašević je violinista koji je rođen u Beogradu, a danas sa banjalučkom adresom. Na čelu je Banjalučke filharmonije i vanredni je profesor na smjeru violina na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Domaći strip-autori na stranicama najpoznatijeg strip-magazina

Na stranicama 301. broja najpoznatijeg svjetskog strip-magazina "Heavy Metal" se, prvi put nakon više od 10 godina, našao strip "The Ancient" domaćih autora - scenariste Marka Stojanovića, crtača Milorada Vicanovića Maze i koloriste Aljoše Tomića.

Filmoteka Kinoteke RS posvećena čuvenim glumačkim parovima

Septembarska "Filmoteka", koju Kinoteka Republike Srpske organizuje od sutra do četvrtka, 24. septembra na Palama, biće u znaku kultnih glumačkih parova Voren Biti i Fej Danavej, Pol Njumen i Robert Redford, te Suzan Sarandon i Đina Dejvis.

Najčitanije