Umjetnost

Pigcasso - svinja umjetnik koja na slikama zarađuje hiljade dolara

Talentovana svinja, krmača Pigcasso, imala je sreće kada ju je 2016. godine u zadnji čas iz klaonice spasila aktivistkinja Džoan Lefson, osnivač "Farme utočišta" u Južnoafričkoj Republici.

Saša Tatić: "Zvono" otvara vrata nesvakidašnje prakse na bh. umjetničkoj sceni

Najznačajnije priznanje koje se u BiH dodjeljuje za savremenu umjetnost, nagrada "Zvono" svake druge godine u fokus stavi jednog ili više umjetnika koji potom uglavnom krenu zapaženim umjetničkim putem. Ove godine u konkurenciji za ovo priznanje je četvoro umjetnika, a među njima i Saša Tatić iz Banjaluke.

Prepoznajte i razvijajte umjetnički talenat kod djece

Primijetite li da vam dijete pokazuje posebnu sposobnost u nekoj vrsti aktivnosti, to svakako ukazuje na potencijal

Nevjerovatna djela turskog umjetnika: Skulpture ovjekovječene unutar kamena

ISTANBUL - Djela turskog umjetnika Viktora Ocala koji se bavi izradom umjetničkog nakita te pravljenjem različitih skulptura unutar dragog kamenja posve su nevjerovatna.

Srebrenik otvorena pozornica

SREBRENIK - Manifestacija i međunarodna likovna i umjetnička kolonija "Srebrenik, otvoreni grad umjetnosti 2018", u okviru koje će biti izvedene pozorišne predstave i održane promocije knjiga, te smotre folklora i koncerti, počela je proteklog vikenda i trajaće do 25. avgusta.

Sa djela svjetskih umjetnika skinuta muzejska prašina

BANJALUKA - Sto umjetničkih djela, 80 autora iz 17 zemalja širom svijeta biće predstavljeno na izložbi "Punktumi: Zbirka inostrane umjetnosti Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske", čije je otvaranje zakazano u ovoj instituciji u petak s početkom u 20 časova, a koja će trajati sve do 30. avgusta tekuće godine.

Beč ima galeriju kojom nezavisno upravljaju umjetnici

Galerija "Secesija" u Beču jedinstven je izložbeni prostor za savremenu umjetnost i jedina galerija u Austriji koju nezavisno vode i kojom upravljaju umjetnici.

Danas promocija poštanske marke "Umjetnost"

BANJALUKA - U prostorijama Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) danas, s početkom u 12 časova, biće održana promocija prigodne poštanske marke pod nazivom "Umjetnost".

Umjetnost na kesicama čaja

NJUJORK - Umjetnica iz Njujorka Rudi Silvius stvara unikatna minijaturna umjetnička djela na iskorištenim kesicama čaja.

Rikardo Druškić: Ko će o kulturi razmišljati kad mora djecu prehraniti

Ljubav prema slikarstvu je sigurno oduvijek bila tu, samo negdje duboko zatrpana u podsvijesti umjetnika, rekao je mladi sarajevski slikar Rikardo Druškić, čija djela su stekla pažnju svjetske javnosti. Ovaj mladi umjetnik je dosad izlagao svoje radove od Njujorka do Tokija, a za sebe kaže da nema uzor u slikarstvu i da nikad ne briše liniju koju je nacrtao.

Najčitanije