Unesko

BiH izabrana za članicu UNESCO

SARAJEVO - BiH je danas, na plenarnom zasjedanju Generalne skupštine zemalja ugovornih strana Konvencije o svjetskom nasljeđu u Parizu, prvi put u svojoj istoriji izabrana za članicu Komiteta za svjetsko nasljeđe Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu - UNESCO.

Francuskinja na čelu Uneska

PARIZ - Bivši francuski ministar kulture Odri Azulaj izabrana je za direktora Uneska glasanjem delegata u sjedištu ove organizacije UN u Parizu.

Dačić: Odustajanje Kosova od kandidature za prijem u Unesco velika pobeda za Srbiju

PARIZ - Za Srbiju velika je diplomatska pobeda i veliki uspeh to što je Kosovo odustalo od kandidature za prijem u članstvo Unesca i Generalna konferencija Unesca izuzetno je uspješna za Srbiju i pokazuje koliko je naša zemlja za dvije godine ojačala svoju spoljnopolitičku poziciju, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

U UNESKO nema zahtjeva Prištine za članstvo

Zahtjev samoproglašenog Kosova za prijem u UNESKO nije na dnevnom redu sastanka Izvršnog savjeta ove organizacije koji počinje danas, a na kome se utvrđuje dnevni red za Generalnu konferenciju koja će biti održana u novembru.

Rami i Haradinaju nejasno zašto Srbija blokira članstvo Kosova u UNESKO

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama i kosovski premijer Ramuš Hardinaj izjavili su u Tirani da im je neobjašnjivo zbog čega Srbija blokira članstvo Kosova u UNESKO.

Dačić: Kosovo ne može da pobedi Srbiju u Unesku

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Kosovo ne može da pobijedi Srbiju na Generalnoj konferenciji Uneska u novembru.

Dačić: Laž da Kosovo ima dovoljno glasova za UNESKO

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je velika laž tvrdnja potpredsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Bedžeta Pacolija da Kosovo ima dovoljan broj glasova za članstvo u UNESKO.

Brnabić: Makedonija neće glasati za članstvo Kosova u Unesko

DRAČ - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Draču da će Makedonija ostati uzdržana po pitanju primanja Kosova u članstvo organizacije Unesko.

Dimitrov: Odluku o Kosovu ćemo donijeti u skladu s interesima Makedonije

NIŠ - Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov rekao je da će Skoplje svaku odluku o pitanju Kosova, pa i prijemu u UNESKO, donijeti u skladu sa interesima Makedonije i da će morati dobro da razmisli o tom pitanju.

Dačić: Kosovo neće uci u Unesko zahvaljujući prijateljima

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Kosovo neće nikada ući u Unesko zahvaljujući prijateljima Srbije.

Reklame

Najčitanije