Unis

Oko 359.000 KM za zbrinjavanje radnika "Unisa"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o zbrinjavanju radnika u privrednom društvu "UNIS-Fabrika cijevi“ a.d. Derventa "u stečaju".

Povrijeđene dvije osobe u eksploziji u goraždanskom Unis Ginexu

GORAŽDE - Dvije žene povrijeđene su u eksploziji do koje je došlo danas oko 11.30 u preduzeću Unis Ginex u Goraždu.

Proceduralna greška "odložila" stečaj u "Unisu"

DERVENTA - Zbog proceduralne greške Okružnog privrednog suda u Doboju ni pola godine od podnošenja zahtjeva za stečaj Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente ova pravosudna institucija nije donijela konačnu odluku o tome.

Stečajni upravnik ulazi u "Unis"

​DERVENTA - Okružni privredni sud u Doboju pokrenuo je u utorak u Fabrici cijevi "Unis" iz Dervente prethodni postupak za otvaranje stečaja i za privremenog stečajnog upravnika imenovao Lazu Đurđevića iz Šamca.

Uprava UNIS-a prihvatila sve zahtjeve radnika

DERVENTA Uprava Fabrike cijevi UNIS sa vlasnikom Goranom Tomićem na čelu prihvatila je sve zahtjeve radnika, koji su u štrajku od 11. oktobra, i obavezala se da će do 21. decembra izmiriti dugovanja po osnovu plata i doprinosa.

"Unis" bez struje, stečaj na pomolu

DERVENTA - Problemi za Fabriku cijevi "Unis" iz Dervente se ređaju kao na traci, a posljednji u nizu je onaj sa strujom, koja je isključena zbog nagomilanih dugovanja. Međutim, sve i da nije, proizvodnog procesa nema jer su radnici još od prošlog ponedjeljka u štrajku.

Radnici "Unisa" ne mogu u penziju zbog 16.000 KM

DERVENTA - Žika Todorović i Veljko Josipović, radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente, od ponedjeljka protestuju pred kapijom ovog preduzeća tražeći da im se uplate doprinosi za Fond PIO RS kako bi mogli u zasluženu penziju, za koju su uslove stekli još u novembru prošle godine.

"Unis" u novu godinu ušao sa starim problemima: Radnici traže plate, Uprava strateškog partnera

DERVENTA - Radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente u novu godinu su ušli sa starim problemima jer Uprava nije ispoštovala dogovoreno i izmirila im dio potraživanja na koji se obavezala protokolom iz prošle godine.

Nova obećanja radnicima "Unisa" iz Dervente uz nova odgađanja

DERVENTA - Uprava Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente samo je djelimično ispunila obećanje dato radnicima prije nešto više od mjesec dana, kada su se obavezali da će im do kraja jula isplatiti dugovanja za plate i doprinose.

Garancije od 176 miliona KM Unisu pod lupom Tužilaštva

SA­RA­JE­VO - Sta­njem u Izvo­zno-kre­di­tnoj agen­ci­ji (IGA) tre­ba da se ba­vi Tu­ži­laš­tvo BiH, za­klju­či­la je Is­tražna ko­mi­si­ja za ut­vrđiva­nje sta­nja u IGA BiH Predstavničkog do­ma par­la­men­ta BiH na sje­dni­ci u utorak, ko­jom je i okončala svoj rad.

Najčitanije