Univerzitet

Donirana računarska oprema Radničkom univerzitetu

BANJALUKA - Bosiljka Radić, direktorica Radničkog univerziteta, potpisla je ugovor sa kompanijom "Ist Kod" o donaciji računarske opreme, čime je napravljen prvi korak u transformaciji ovog univerziteta.

Branko Krsmanović novi rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Profesor Branko Krsmanović je novi rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz ove visokoobrazovne institucije.

Stari dugovi "pritisnuli nastavu" na Univerzitetu u Bihaću

BIHAĆ - Nastavni proces na pojedinim fakultetima Univerziteta u Bihaću doveden je u pitanje zbog velikih dugovanja koja ova visokoškolska ustanova ima prema vanjskim saradnicima.

Medicinski fakultet započeo proceduru izdvajanja iz sarajevskog Univerziteta

SARAJEVO - Na hitnoj vanrednoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta, održanoj juče, advokat Medicinskog fakulteta nakon što je prisustvovao sjednici Upravnog odbora, upoznao je Vijeće sa procedurom, koja nije u skladu ni sa zakonom niti sa poslovnikom o radu Upravnog odbora a koja je prethodila donošenju nezakonite odluke o razrješenju dekana Medicinskog fakulteta.

Delegacija banjalučkog Univerziteta na konferenciji u Čengdu

BANJALUKA - Delegacija Univerziteta u Banjaluci učestvovala je na 13. konferenciji Konfucijevih instituta u kineskom gradu Čengdu koja je bila posvećena promovisanju i unapređenju kvaliteta tih instituta u svijetu.

Goran Marković novi dekan pravnog fakulteta

ISTOČNO SARAJEVO - Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković izabran je za dekana ove visokoškolske ustanove.

Nova rang-lista: Društvo najboljih bez naših univerziteta

BANJALUKA, SARAJEVO - Nijedan univerzitet iz BiH nije se našao na mapi 1.250 najboljih u svijetu, proizlazi iz najnovije rang-liste, koju je objavio "Times Higher Education", britanski list specijalizovan za visoko obrazovanje.

Banjalučki Univerzitet promovisao 29 doktora nauka

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci danas je promovisao 29 doktora nauka, koji su disertacije branili u periodu od novembra prošle do novembra ove godine.

Univerzitet u Banjaluci iznjedrio više od 30.000 akademskih građana

BANJALUKA - Na Univerzitetu u Banjaluci od njegovog osnivanja do danas diplomiralo je više od 30.000 studenata, rekao je rektor Radoslav Gajanin povodom 43 godine rada ove visokoškolske ustanove.

Radnički univerzitet u službi privrede

BANJALUKA - Cilj je da u narednom periodu Radnički univerzitet u Banjaluci postane reprezentativni centar regionalnog tipa koji će raditi isključivo na osposobljavanju radnika za potrebe privrede.

Najčitanije