Univerzitet

Sutra konkurs za treći upisni rok na Univerzitet u Banjaluci

BANJALUKA - Konkurs za upis studenata u trećem roku na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen sutra, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

U ponedjeljak konkurs za treći upisni rok

BANJALUKA - Konkurs za upis studenata u trećem roku na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen u ponedjeljak, 17. septembra, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Kraj septembra zadnji rok za 1.225 "starih" studenata

BANJALUKA - Rok za studente za završetak studija koji studiraju po starom programu je do 30. septembra ove godine ili imaju mogućnost da se prebace na bolonjski proces i tako nastave studije.

Nikad manje brucoša na Univerzitetu u Sarajevu

SARAJEVO - Na Univerzitetu u Sarajevu u novu akademsku godinu upisano je samo 5.880 studenata, dok ih je ranije bilo više od 6.500, piše "Dnevni avaz".

Marija Runić o prvoj međunarodnoj ljetnoj školi generativne gramatike u Banjaluci

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci prošle sedmice prvi put je bio domaćin međunarodne ljetne škole na kojoj se izučava generativna gramatika EGG (Eastern Generative Grammar School), te na kojoj je učešće uzelo 140 polaznika iz 35 zemalja i petnaestak predavača iz šest zemalja svijeta.

Banjalučki Univerzitet napredovao na "Vebometriks" listi

BANJALUKA - U konkurenciji 27.000 visokoobrazovnih institucija svijeta Univerzitet u Banjaluci na najnovijoj "Vebometriks" rang-listi internet vidljivosti univerziteta zauzeo je 3.393. poziciju, podaci su sa internet stranice "Vebometriksa".

Mladi SDS-a traže smjenu rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Mladi SDS-a iz Istočnog Novog Sarajeva zatražili su smjenu Steve Pašalića rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Tetovaže na Univerzitetu u Sarajevu neće biti sporne?

SARAJEVO - Javna rasprava o Nacrtu kodeksa oblačenja i ponašanja na Univerzitetu u Sarajevu okončana je juče, a ovaj nacrt izazvao je oprečne reakcije u javnosti, pa dok mnogi smatraju da uništava svaku vrstu ljudske slobode, drugi opet smatraju da je njegovo donošenje neophodno.

Čak 300 mjesta na Univerzitetu u Bihaću čeka studente

BIHAĆ - Interesovanje studenata za upis na prvu godinu Univerziteta u Bihaću i ove godine je vrlo skromno, pa se u novu akademsku godinu u prvom upisnom roku upisalo tek 420 studenata, što je mnogo manje u odnosu na ranije godine, a ostalo je upražnjeno još oko 300 mjesta.

Zabrinjavajući rezultati: Na Pravnom fakultetu u Banjaluci prazno čak 118 mjesta

BANJALUKA - Mnogi fakulteti na Univerzitetu u Banjaluci nakon objavljivanja rezultata prijemnog ispita u prvom konkursnom roku nisu ni blizu popunjavanja konkursne kvote.

Najčitanije