Univerzitet

Istraživanje: Nema značajnijih nuspojava nakon vakcinisanja

MOSKVA - Stručnjaci ruskog Univerziteta Sečenov nisu primijetili značajne nuspojave kod volontera na kojima je testirana domaća vakcina protiv virusa korona, izjavila je šef Centra za stručno ocjenjivanje medicinskih proizvoda pri Univerzitetu Sečenov Jelena Smoljarčuk.

Na fakultetima u RS počeo upis: Trka za 4.440 indeksa

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Predajom dokumenata budućih brucoša danas je počeo upis na prvi ciklus studija na dva javna univerziteta u RS, a završava se 26. juna.

Nakon Radničkog, transformacija ZIBL i "Aquane"

Nakon Centra za obrazovanje odraslih, cilj Gradske uprave je da u transformaciji javnih ustanova i preduzeća iznađe način i krene s transformacijom Zavoda za izgradnju (ZIBL) i JP "Aquana", rekao je juče gradonačelnik Igor Radojičić prilikom posjete Centru za obrazovanje odraslih, bivšeg Radničkog univerziteta.

Povećan broj studenata sa respiratornim infekcijama

BEOGRAD - Na Studentskoj poliklinici u Beogradu posljednjih dana povećan je broj studenata koji su se javili ljekarima zbog simptoma respiratornih infekcija, kažu u ovoj ustanovi i navode da je takva situacija neuobičajena u ovo vrijeme godine.

Raspisan konkurs za upis studenata na Univerzitetu Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - Konkurs za upis studenata na prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu raspisan je danas, a prijavljivanje kandidata će trajati od 22. do 26. juna.

Svečano promovisani studenti NUBL-a

BANJALUKA - Povodom Dana Nezavisnog univerziteta Banjaluka i 15 godina postojanja danas su svečano promovisani studenti koji su završili prvi, drugi i treći ciklus studija.

Konkurs za prvi upisni rok na Univerzitetu u Banjaluci 10. juna

BANJALUKA - Konkurs za prvi upisni rok za akademsku 2020/2021. godinu na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen 10. juna.

Normalan režim rada na Univerzitetu u Banjaluci

BANJALUKA - Na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjaluci (UNIBL), od 12. maja 2020. godine vraćen je normalan režim rada, saopštio je danas UNIBL.

Harvard se odrekao 8,6 miliona dolara podsticaja

VAŠINGTON - Američki Univerzitet Harvard saopštio je da neće potraživati 8,6 miliona dolara za koje ispunjava uslove po zakonu o podsticajima zbog pandemije virusa korona, nakon kritika zbog ranije odluke da prihvati taj novac.

Direktor i rektor Univerziteta PIM odrekli se plate

Direktor i rektor Univerziteta PIM u Banjaluci Ilija Džombić i Dragan Đuranović odrekli su se, u korist Fonda solidarnosti RS, cijele neto plate za mart. Džombić se odrekao i cijele neto naknade za članstvo u Nadzornom odboru IRB RS za mart, april i maj, saopšteno je sa ovog univerziteta.

Najčitanije