Univerzitet

Dodiku uručeno najveće priznanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na svečanoj akademiji, povodom Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu - Svetih Ćirila i Metodija, dodijeljeno je najveće priznanje ove visokoškolske ustanove Orden Univerziteta za naročite zasluge i izuzetan doprinos njegovom razvoju.

Javni apel rektora javnih univerziteta/sveučilišta

​PODGORICA – Rektori javnih univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovina učestvuju u radu 4. Foruma rektora Jugoistočne Evrope i zapadnog Balkana, koji se održava u Podgorici.

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

BANJALUKA Realizacija projekta pod nazivom "Preduzetnik u srednjoj školi", koju je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banjaluke pokrenuo početkom ove godine, uspješno je završena svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Srpski članovi zamrznuli rad u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja

BANJALUKA - Zamjenik direktora i članovi Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH iz srpskog naroda do daljeg su zamrznuli svoj status, odnosno ne učestvuju u radu te agencije, rekla je Srni direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Srpske Biljana Vojvodić.

Tužilaštvu predata krivična prijava protiv Envera Halilovića

BANJALUKA - Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu predali su danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Envera Halilovića, kojeg terete, između ostalog, za nesavjestan rad u službi.

Krivična prijava protiv Halilovića zbog blokade akreditovanja univerziteta iz RS

BANJALUKA - Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu predaće sutra Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Envera Halilovića, koji nije dozvolio upis javnih univerziteta iz Srpske u registar visokoškolskih ustanova BiH.

Halilović i dalje blokira akreditovanje javnih univerziteta iz RS

BANJALUKA - Pokušaj dogovora s ciljem deblokade reakreditovanja univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu propao je danas u Sarajevu jer direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Enver Halilović nije dozvolio upis javnih univerziteta iz Republike Srpske u registar BiH, iako je akreditaciju obavila Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Srpske.

Uspješno završen proces reakreditacije Univerziteta u Banjaluci

BANJALUKA - Proces reakreditacije Banjalučkog univerziteta i akreditacije 16 studijskih programa prvog ciklusa, koji je trajao nepune dvije godine, uspješno je okončan, te rješenje o akreditaciji potvrđuje da UNIBL ispunjava sve kriterijume u oblasti visokog obrazovanja.

Rektor Univerziteta u Prištini podnio ostavku

KOSOVSKA MITROVICA - Rade Grbić podnio je danas ostavku na mjesto rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici zbog, kako je naveo, porodičnih razloga.

Uspješno završen proces reakreditacije Univerziteta

ISTOČNO SARAJEVO - Komisija domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji završila je danas proces reakreditacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i akreditacije 12 prijavljenih studijskih programa, te dala preporuke šta se mora uraditi u narednom petogodišnjem periodu.

Najčitanije