Univerzitet

UNIBL za pola godine napredovao za 1.194 mjesta na "Vebometriks" listi

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci (UNIBL) zauzeo je drugo mjesto na listi univerziteta u BiH, a za pola godine je napredovao za 1194. mjesta na svjetskom nivou, podaci su najnovije "Vebometriks" rang-liste, saopštio je UNIBL.

"Dani Vojina Komadine" počinju u četvrtak

Univerzitet u Istočnom Sarajevu saopštio je da će trodnevna manifestacija "Dani Vojina Komadine", u organizaciji Muzičke akademije, usljed trenutne epidemiološke situacije biti održana onlajn sa početkom u četvrtak, 10. decembra.

Odlučeno o novčanim nagradama nastavnicima i saradnicima Univerziteta

Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci, na 52. sjednici održanoj 27. oktobra 2020. godine, donio je odluke o novčanim nagradama nastavnicima i saradnicima Univerziteta za 2019. godinu.

Konferencija studenata u subotu u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se sutra održava konferencija studenata Republike Srpske, na kojoj će se razmatrati politički, ekonomski i društveni značaj Univerziteta Istočno Sarajevo za Republiku Srpsku.

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Cikotića

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog istrage u predmetu "Američki univerzitet", koji je u vlasništvu Denisa Prcića, piše "Dnevni avaz".

Protest mađarskog Univerziteta za pozorišnu i filmsku umjetnost

BUDIMPEŠTA - Na hiljade studenata, profesora i pristalica mađarskog Univerziteta za pozorišnu i filmsku umjetnost, formirali su danas ljudski lanac između njihove institucije i parlamenta u znak protesta zbog vladinih koraka kojima im se umanjuje autonomija.

Univerzitet u Beogradu najbolji u regionu, Oksford u svijetu

Univerzitet u Oksfordu opet je najbolja visokoškolska ustanova na svijetu na rang-listi najboljih univerziteta za 2021. godinu koju je danas objavio naučni časopis "Times Higher Education".

Njemački univerzitet nudi stipendiju za najboljeg neradnika

Univerzitet umetnosti u Hamburgu pokreće projekat u cilju proučavanja vrijednosnog sistema društva u pogledu uspješnosti i održivog razvoja, tako što nudi bespovratnu stipendiju za najvećeg "neradnika".

Med efikasniji od antibiotika kod upala gornjih disajnih puteva

Med je bolji u liječenju upaljenog grla, zapušenog nosa, kašlja i otežanog disanja od konvencionalnih lekova, uključujući tu i antibiotike, zaključak je nove studije stručnjaka sa Univerziteta u Oksfordu.

Univerzitet u Banjaluci raspisao konkurs za drugi upisni rok

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini u drugom upisnom roku, kada je planiran upis još 826 studenta.

Najčitanije