Univerzitet

Održan "Roditeljski sastanak" na NUBL-u

Nezavisni univerzitet Banjaluka, danas je organizovao događaj pod simboličnim nazivom "Roditeljski sastanak" na kojem je rektor Zoran Kalinić upoznao, roditelje i staratelje naših studenata, o funkcionalnosti ovog univerziteta.

Dodik: Dogovorena saradnja Gornjeg univerziteta sa univerzitetima u RS

SANKT PETERBURG - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Gornji univerzitet (1773) u Sankt Peterburgu, najstariji univerzitet tehničkih nauka u Rusiji i jedan od najstarijih u Evropi.

Promovisano 30 doktora nauka na Univerzitetu u Banjaluci

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin danas je u ovom gradu u naučni stepen doktor nauka promovisao 30 kandidata iz različitih naučnih oblasti, te istakao kvalitet njihovih disertacija koji je potvrđen objavljivanjem u međunarodnim časopisima.

Univerzitet u Banjaluci jedna od najvažnijih institucija RS

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci najvažnija je visokoškolska ustanova u RS, zajedno sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na svečanoj akademiji Banjalučkog univerziteta povodom obilježavanja 44 godine rada i postojanja, koja je održana u Narodnom pozorištu RS.

Osumnjičena da je oštetila Univerzitet u Banjaluci za 74.800 maraka

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv M.R. zbog sumnje da je oštetila Univerzitet u Banjaluci za 74.835,75 KM.

Senat smijenio Luku Kecmana

BANJALUKA - Senat Univerziteta u Banjaluci, na 42. vandrednoj sjednici, održanoj danas smijenio je profesora Luku Kecmana s funkcije prorektora za materijalne i kadrovske resurse Univerziteta u Banjaluci.

Doček za 1.460 brucoša Tuzlanskog univerziteta

TUZLA - Nakon tri upisna roka na fakultete Univerziteta u Tuzli upisano je 1.460 studenata koji su danas počeli školovanje.

Raspisan konkurs za nagrade nastavnicima i saradnicima UNIBL

BANJALUKA - Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci raspisao je konkurs za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima Univerziteta za ostvarene međunarodne rezultate u naučnoistraživačkom radu za prošlu godinu, a fond nagrada je do 70.000 KM.

Univerzitet u Beogradu pao sto mjesta

BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu pao je stotinu mjesta na Šangajskoj listi, koja je objavljena danas.

Ot­kri­ve­ne za­ni­mlji­ve "obli­ne" u na­šoj ga­la­ksi­ji

Naučni­ci iz da­na u dan ot­kri­va­ju no­ve taj­ne sve­mi­ra, a po­slje­dnja u ni­zu ba­vi se na­šom ga­la­ksi­jom.

Najčitanije