Univerzitet

Univerzitet u Beogradu pao sto mjesta

BEOGRAD - Univerzitet u Beogradu pao je stotinu mjesta na Šangajskoj listi, koja je objavljena danas.

Ot­kri­ve­ne za­ni­mlji­ve "obli­ne" u na­šoj ga­la­ksi­ji

Naučni­ci iz da­na u dan ot­kri­va­ju no­ve taj­ne sve­mi­ra, a po­slje­dnja u ni­zu ba­vi se na­šom ga­la­ksi­jom.

Univerzitet u Banjaluci napredovao na rang listi "Vebometriksa"

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci je u protekle dvije godine napredovao za 1.600 mjesta na "Vebometriks" rang-listi svjetskih univerziteta i od kraja jula zauzeo 3.234 poziciju u konkurenciji 27.000 univerziteta, saopšteno je iz ovog univerziteta.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu zaposlio 30 najboljih studenata

ISTOČNO SARAJEVO - Na Univerzitet u Istočnom Sarajevu je u radni odnos primljeno 30 najboljih diplomiranih studenata ovog univerziteta u toku 2018. godine, i to na radna mjesta saradnika u zvanju asistenta i višeg asistenta, što je najbolji način za razvoj institucije, kazao je Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nakon što je Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila informaciju o stanju na ovom univerzitetu.

Dodiku uručeno najveće priznanje Univerziteta u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na svečanoj akademiji, povodom Dana i krsne slave Univerziteta u Istočnom Sarajevu - Svetih Ćirila i Metodija, dodijeljeno je najveće priznanje ove visokoškolske ustanove Orden Univerziteta za naročite zasluge i izuzetan doprinos njegovom razvoju.

Javni apel rektora javnih univerziteta/sveučilišta

​PODGORICA – Rektori javnih univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovina učestvuju u radu 4. Foruma rektora Jugoistočne Evrope i zapadnog Balkana, koji se održava u Podgorici.

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

BANJALUKA Realizacija projekta pod nazivom "Preduzetnik u srednjoj školi", koju je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banjaluke pokrenuo početkom ove godine, uspješno je završena svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Srpski članovi zamrznuli rad u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja

BANJALUKA - Zamjenik direktora i članovi Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH iz srpskog naroda do daljeg su zamrznuli svoj status, odnosno ne učestvuju u radu te agencije, rekla je Srni direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Srpske Biljana Vojvodić.

Tužilaštvu predata krivična prijava protiv Envera Halilovića

BANJALUKA - Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu predali su danas Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Envera Halilovića, kojeg terete, između ostalog, za nesavjestan rad u službi.

Krivična prijava protiv Halilovića zbog blokade akreditovanja univerziteta iz RS

BANJALUKA - Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu predaće sutra Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH Envera Halilovića, koji nije dozvolio upis javnih univerziteta iz Srpske u registar visokoškolskih ustanova BiH.

Najčitanije