Univerzitet

Konkurs za dodjelu nagrada profesorima i saradnicima, fond 70.000 KM

BANJALUKA - Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci raspisao je konkursa za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima Univerziteta za ostvarene međunarodne rezultate u naučnoistraživačkom i obrazovnom radu za prošlu godinu, čiji je ukupan fond 70.000 KM.

Studenti otrovani na univerzitetu u Berlinu

BERLIN - Sedam studenata je u ponedjeljak prebačeno u bolnicu jer su se osjećali loše i imali promijenu boje u šakama i stopalima. Kako se navodi, sve je više indicija da su studenti otrovani.

Potpisan memorandum o razumijevanju Univerziteta u Banjaluci i UNDP-a

BANJALUKA - Memorandum o razumijevanju između Univerziteta u Banjaluci i Razvojnog programa UN (UNDP), koji je danas potpisan, omogućiće da se izgradi veće partnerstvo i saradnja ove visokoškolske ustanove i međunarodne organizacije.

Ðokić novi rektor

BEOGRAD - Novi rektor Univerziteta u Beogradu je redovni profesor i dekan Arhitektonskog fakulteta Vladan Ðokić, odlučeno je danas na sjednici Savjeta.

UNIBL za pola godine napredovao za 1.194 mjesta na "Vebometriks" listi

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci (UNIBL) zauzeo je drugo mjesto na listi univerziteta u BiH, a za pola godine je napredovao za 1194. mjesta na svjetskom nivou, podaci su najnovije "Vebometriks" rang-liste, saopštio je UNIBL.

"Dani Vojina Komadine" počinju u četvrtak

Univerzitet u Istočnom Sarajevu saopštio je da će trodnevna manifestacija "Dani Vojina Komadine", u organizaciji Muzičke akademije, usljed trenutne epidemiološke situacije biti održana onlajn sa početkom u četvrtak, 10. decembra.

Odlučeno o novčanim nagradama nastavnicima i saradnicima Univerziteta

Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci, na 52. sjednici održanoj 27. oktobra 2020. godine, donio je odluke o novčanim nagradama nastavnicima i saradnicima Univerziteta za 2019. godinu.

Konferencija studenata u subotu u Trebinju

TREBINJE - U Trebinju se sutra održava konferencija studenata Republike Srpske, na kojoj će se razmatrati politički, ekonomski i društveni značaj Univerziteta Istočno Sarajevo za Republiku Srpsku.

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Cikotića

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog istrage u predmetu "Američki univerzitet", koji je u vlasništvu Denisa Prcića, piše "Dnevni avaz".

Protest mađarskog Univerziteta za pozorišnu i filmsku umjetnost

BUDIMPEŠTA - Na hiljade studenata, profesora i pristalica mađarskog Univerziteta za pozorišnu i filmsku umjetnost, formirali su danas ljudski lanac između njihove institucije i parlamenta u znak protesta zbog vladinih koraka kojima im se umanjuje autonomija.

Najčitanije