Univerzitet

Goran Marković novi dekan pravnog fakulteta

ISTOČNO SARAJEVO - Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković izabran je za dekana ove visokoškolske ustanove.

Nova rang-lista: Društvo najboljih bez naših univerziteta

BANJALUKA, SARAJEVO - Nijedan univerzitet iz BiH nije se našao na mapi 1.250 najboljih u svijetu, proizlazi iz najnovije rang-liste, koju je objavio "Times Higher Education", britanski list specijalizovan za visoko obrazovanje.

Banjalučki Univerzitet promovisao 29 doktora nauka

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci danas je promovisao 29 doktora nauka, koji su disertacije branili u periodu od novembra prošle do novembra ove godine.

Univerzitet u Banjaluci iznjedrio više od 30.000 akademskih građana

BANJALUKA - Na Univerzitetu u Banjaluci od njegovog osnivanja do danas diplomiralo je više od 30.000 studenata, rekao je rektor Radoslav Gajanin povodom 43 godine rada ove visokoškolske ustanove.

Radnički univerzitet u službi privrede

BANJALUKA - Cilj je da u narednom periodu Radnički univerzitet u Banjaluci postane reprezentativni centar regionalnog tipa koji će raditi isključivo na osposobljavanju radnika za potrebe privrede.

Za nagrade nastavnicima i saradnicima Univerziteta u Banjaluci 50.000 KM

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci raspisao je konkurs za dodjelu novčanih nagrada u ukupnom iznosu od 50.000 KM nastavnicima i saradnicima ove visokoškolske ustanove za ostvarene rezultate, istaknuti rad i dostignuća u naučno-istraživačkoj djelatnosti u 2017. godini.

U Srpskoj za pet godina 10.000 studenata manje

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Sve manji broj učenika i odlazak mladih u inostranstvo u potrazi za boljim životom samo su neki od glavnih razloga što iz godine u godinu na fakultetima imamo sve manje upisanih studenata, a o tome najbolje svjedoči podatak da je za samo pet godina RS ostala bez 10.138 studenata!

Više od hiljadu mjesta na banjalučkom Univerzitetu ostalo nepopunjeno

BANJALUKA - Ukoliko svi studenti koji su danas pristupili polaganju prijemnog ispita za prvi ciklus studija polože prijemni, na Banjalučkom univerzitetu će i dalje više od hiljadu mjesta ostati nepopunjeno.

Sutra konkurs za treći upisni rok na Univerzitet u Banjaluci

BANJALUKA - Konkurs za upis studenata u trećem roku na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen sutra, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

U ponedjeljak konkurs za treći upisni rok

BANJALUKA - Konkurs za upis studenata u trećem roku na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen u ponedjeljak, 17. septembra, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Najčitanije