Univerzitet Banjaluka

Gajanin i Đokić dogovorili zajedničku rektorsku konferenciju

BANJALUKA - Rektori univerziteta u Banjaluci i Beogradu, Radoslav Gajanin i Vladan Đokić dogovorili su danas da naredne godine u Banjaluci bude održana zajednička sjednica Rektorske konferencije Republike Srpske, Rektorske konferencije/zbora BiH, i Konferencije univerziteta Srbije.

U Banjaluci održana konferencija "Innovative Ideas in Science - IIS2021"

BANJALUKA - Međunarodna naučna konferencija "Innovative Ideas in Science - IIS2021" održana je u Banjaluci.

U sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci uloženo oko tri miliona KM

BANJALUKA - U sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci i njihovo energetsko utopljavanje u proteklih pet godina uloženo oko tri miliona KM, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Konkurs za dodjelu nagrada profesorima i saradnicima, fond 70.000 KM

BANJALUKA - Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci raspisao je konkursa za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima Univerziteta za ostvarene međunarodne rezultate u naučnoistraživačkom i obrazovnom radu za prošlu godinu, čiji je ukupan fond 70.000 KM.

Odlučeno o novčanim nagradama nastavnicima i saradnicima Univerziteta

Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci, na 52. sjednici održanoj 27. oktobra 2020. godine, donio je odluke o novčanim nagradama nastavnicima i saradnicima Univerziteta za 2019. godinu.

Univerzitet u Banjaluci raspisao konkurs za drugi upisni rok

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini u drugom upisnom roku, kada je planiran upis još 826 studenta.

Nastava za brucoše Univerziteta u Banjaluci počinje 5. oktobra

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je će nastava za brucoše u novoj akademskoj godini početi 5. oktobra, a za starije godine početkom novembra, te dodao da će biti poštovane sve epidemiološke preporuke u vezi sa zaštitom od širenja virusa korona.

Univerzitet u Banjaluci pao za 822 pozicije

BANJALUKA, SARAJEVO - Univerzitet u Banjaluci našao se na 3.843. poziciji na najnovijoj, preliminarnoj Vebometriks rang-listi, dok je početkom godine bio na 3.021. mjestu na svijetu, što predstavlja pad za 822 pozicije.

Svečano promovisani studenti NUBL-a

BANJALUKA - Povodom Dana Nezavisnog univerziteta Banjaluka i 15 godina postojanja danas su svečano promovisani studenti koji su završili prvi, drugi i treći ciklus studija.

Konkurs za prvi upisni rok na Univerzitetu u Banjaluci 10. juna

BANJALUKA - Konkurs za prvi upisni rok za akademsku 2020/2021. godinu na Univerzitet u Banjaluci biće objavljen 10. juna.

Normalan režim rada na Univerzitetu u Banjaluci

BANJALUKA - Na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjaluci (UNIBL), od 12. maja 2020. godine vraćen je normalan režim rada, saopštio je danas UNIBL.

Direktor i rektor Univerziteta PIM odrekli se plate

Direktor i rektor Univerziteta PIM u Banjaluci Ilija Džombić i Dragan Đuranović odrekli su se, u korist Fonda solidarnosti RS, cijele neto plate za mart. Džombić se odrekao i cijele neto naknade za članstvo u Nadzornom odboru IRB RS za mart, april i maj, saopšteno je sa ovog univerziteta.

Besplatan pristup internetu studentima za potrebe nastave

BANJALUKA - Studentima Univerziteta u Banjaluci koji nemaju pristup internetu biće omogućen besplatan pristup internetu za potrebe učešća u nastavnom procesu na daljinu.

Održan "Roditeljski sastanak" na NUBL-u

Nezavisni univerzitet Banjaluka, danas je organizovao događaj pod simboličnim nazivom "Roditeljski sastanak" na kojem je rektor Zoran Kalinić upoznao, roditelje i staratelje naših studenata, o funkcionalnosti ovog univerziteta.

Univerzitet u Banjaluci jedna od najvažnijih institucija RS

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci najvažnija je visokoškolska ustanova u RS, zajedno sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, poručio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na svečanoj akademiji Banjalučkog univerziteta povodom obilježavanja 44 godine rada i postojanja, koja je održana u Narodnom pozorištu RS.

Najčitanije