Univerzitet u banjaluci

Pokrenut servis za pružanje psihološke podrške studentima u Banjaluci

BANJALUKA - Studenti Banjalučkog univerziteta koji se suočavaju sa određenim poteškoćama i izazovima psihološke prirode tokom trajanja epidemiološke krize izazvane virusom korona mogu besplatno i na jednostavan način da potraže i dobiju podršku od sertifikovanih psihoterapeuta Društva psihologa RS.

Na banjalučkom univerzitetu od ponedjeljka učenje na daljinu

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci od ponedjeljka 23. marta, počinje sa izvođenjem nastave po sistemu učenje na daljinu zbog situacije prouzrokovane virusom korona, saopšteno je iz ovog Univerziteta.

Univerziteti iz Srpske upisani u registar akreditovanih ustanova

BANJALUKA - Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta nakon nekoliko mjeseci opstrukcija konačno je dva javna univerziteta, u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, upisala u državni registar akreditovanih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Unverzitet u Banjaluci napredovao na Vebometriks listi

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci saopštio je da je ostvario napredak za 213 mjesta na najnovijoj Vebometriks rang-listi, koja je pokazatelj internet vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvrsnosti/citiranosti univerziteta širom svijeta.

Promovisano 30 doktora nauka na Univerzitetu u Banjaluci

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin danas je u ovom gradu u naučni stepen doktor nauka promovisao 30 kandidata iz različitih naučnih oblasti, te istakao kvalitet njihovih disertacija koji je potvrđen objavljivanjem u međunarodnim časopisima.

Osumnjičena da je oštetila Univerzitet u Banjaluci za 74.800 maraka

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv M.R. zbog sumnje da je oštetila Univerzitet u Banjaluci za 74.835,75 KM.

Senat smijenio Luku Kecmana

BANJALUKA - Senat Univerziteta u Banjaluci, na 42. vandrednoj sjednici, održanoj danas smijenio je profesora Luku Kecmana s funkcije prorektora za materijalne i kadrovske resurse Univerziteta u Banjaluci.

Raspisan konkurs za nagrade nastavnicima i saradnicima UNIBL

BANJALUKA - Upravni odbor Univerziteta u Banjaluci raspisao je konkurs za dodjelu novčanih nagrada nastavnicima i saradnicima Univerziteta za ostvarene međunarodne rezultate u naučnoistraživačkom radu za prošlu godinu, a fond nagrada je do 70.000 KM.

Univerzitet u Banjaluci napredovao na rang listi "Vebometriksa"

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci je u protekle dvije godine napredovao za 1.600 mjesta na "Vebometriks" rang-listi svjetskih univerziteta i od kraja jula zauzeo 3.234 poziciju u konkurenciji 27.000 univerziteta, saopšteno je iz ovog univerziteta.

Srpski članovi zamrznuli rad u Agenciji za razvoj visokog obrazovanja

BANJALUKA - Zamjenik direktora i članovi Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH iz srpskog naroda do daljeg su zamrznuli svoj status, odnosno ne učestvuju u radu te agencije, rekla je Srni direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Srpske Biljana Vojvodić.

Najčitanije