Univerziteti

Univerziteti iz BiH na rang listi najboljih u svijetu

ISTOČNO SARAJEVO - Naučno-evaluacioni resurs za procjenu svjetskih univerziteta i istraživačkih institucija (SCImago Institutions Rankings) uvrstio je univerzitete iz BiH na svjetsku rang-listu najboljih za ovu godinu.

Univerziteti se bune zbog provjera diploma, predloženo naplaćivanje

SARAJEVO - Rektori javnih univerziteta na Rektorskom zboru BiH razmatrali su provjere vjerodostojnosti diplomakoje čine javne institucije i usuglasili se o uvođenju naplate provjere diploma u najmanjem iznosu od 100 maraka.

Rajčević: Javni univerziteti smatraju se reakreditovanim

BANJALUKA - - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da budući studenti nemaju razloga za zabrinutost, jer se oba javna univerziteta u Srpskoj smatraju reakreditovanim, te kao takvi se i u ovom tenutku nalaze u registru akreditovanih visokoškolskih ustanova u BiH.

Objavljena mapa najboljih evropskih univerziteta, gdje je BiH?

Britanski list specijalizovan za visoko obrazovanje "Times Higher Education" svake godine objavljuje rang-listu svjetskih univerziteta, na kojoj je više od 1.250 najboljih univerziteta na svijetu.

Cvijanović: Školarine na javnim univerzitetima ne treba povećavati

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike, Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je tačno da su školarine na javnim univerzitetima u Srpskoj znatno niže u odnosu na sve zemlje u regionu, ali da je njen stav da ih ne treba povećavati, te da će taj stav zastupati na sjednici Vlade.

Univerziteti koji znaju da prave milijardere

Prvi siguran korak na putu do velikog posla i milijardi dolara na bankovnom računu je obrazovanje. I to ne bilo kakvo i bilo gdje. Ovo je lista 10 univerziteta na kojima je diplomiralo najviše milijardera.

Najčitanije