Unsko sanski kanton

Fazlić: Kada padne snijeg svi migranti će doći u Bihać

BANJALUKA, BIHAĆ - Iako je Operativni štab za pitanje migracija u BiH na nedavno održanom sastanku usvojio plan mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom, prvi ljudi područja koja su najviše pogođena tom problematikom tvrde da se broj migranata u BiH povećava, te da je ovaj problem teško rješiv.

Prosvjetari u Unsko-sanskom kantonu razjedinjeni

BIHAĆ - Na području Unsko-sanskog kantona traje štrajk prosvjetnih radnika, iako se iz dana u dan pokazuje njihova sve veća razjedinjenost u borbi za svoja prava.

Štrajk umjesto školskog zvona

​BIHAĆ - Nova školska godina na području Unsko-sanskog kantona, 2. septembra, umjesto radno, započeće štrajkom prosvjetnih radnika.

Zdravstvo u USK pod lupom komisije

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona oformila je komisiju čiji će zadatak biti da u naredna tri mjeseca temeljito snimi stanje u ovdašnjem zdravstvu te predloži reformske mjere u ovoj oblasti.

Nadležni u USK zaključke o migrantskoj krizi žele da vide u praksi

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić pozitivno je ocijenio zaključke Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je u ponedjeljak, na svojoj vanrednoj sjednici, raspravljao o migrantskoj krizi u USK, istakavši nadu kako će se oni realizirati i praksi.

Na području Unsko-sanskog kantona utvrđeno rasipanje budžetskog novca

BIHAĆ - Inspekcijskim nadzorom budžetskih korisnika na području Unsko-sanskog kantona utvrđene su brojne nepravilnosti, nedostaci i zloupotrebe prilikom korištenja javnih sredstava i ova informacija je prezentovana Vladi USK.

U prvom polugodištu ispisana 673 đaka

BIHAĆ - Broj učenika koji pohađaju osnovne škole na području Unsko-sanskog kantona neprestano se smanjuje, pa su tako tokom prvog polugodišta tekuće školske godine iz ovdašnjih škola ispisana 673 đaka, a procjene su kako se taj broj u međuvremenu i povećao.

U USK svakog dana 100 novih migranata

BIHAĆ - Broj migranata koji u posljednjih nekoliko sedmica dolaze na područje Unsko-sanskog kantona dostigao je alarmantne razmjere, a prema podacima policije, samo u prvih 20 dana aprila pristiglo je 3.500 novih, pa je procjena kako ih u ovom kantonu sada ima više od 6.000.

Migranti iskrcani iz voza, nema više mjesta za njih

BIHAĆ - Grupi od 130 migranata, koji su u noći četvrtak na petak vozom na liniji Sarajevo-Bihać pokušali ući na područje Unsko-sanskog kantona, to je onemogućeno i oni su iskrcani sa šina.

Zbog krivičnih djela migranata, građani da dodatno zaštite imovinu

SARAJEVO - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Unsko-sanskog kantona apeluje na sugrađane, posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši, da dodatno obezbijede vlastitu imovinu, s obzirom na veliki broj krivičnih djela od početka godine za koja se sumnja da su izvršili migranti.

Najčitanije