Unsko sanski kanton

"Hrvati sijeku šumu i u BiH"

BIHAĆ - Na planini Plješevici, iznad Bihaća, radnici preduzeća "Hrvatske šume" ovih dana obavljaju intenzivnu sječu šume na samoj graničnoj liniji s Bosnom Hercegovinom, a u preduzeću "Unsko-sanske šume" tvrde kako je sječom zahvaćeno i šumsko područje koje se nalazi unutar bh. teritorija.

Raspust u USK produžen za sedam dana

BIHAĆ - Školska godina u Unsko-sanskom kantonu biće nastavljena 27. januara ove godine, odlučilo je Ministarstvo obrazovanja USK i o tome obavijestilo sve školske ustanove na području USK.

Razvitak usporen zbog haosa u zemljišnim knjigama

​BIHAĆ - Neusklađenost podataka u oblasti zemljišnih knjiga problem je s kojim se već decenijama suočavaju sve lokalne zajednice na području Unsko-sanskog kantona, zbog čega se u značajnoj mjeri usporava urbanistički i privredni razvitak.

Fazlić: Kada padne snijeg svi migranti će doći u Bihać

BANJALUKA, BIHAĆ - Iako je Operativni štab za pitanje migracija u BiH na nedavno održanom sastanku usvojio plan mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom, prvi ljudi područja koja su najviše pogođena tom problematikom tvrde da se broj migranata u BiH povećava, te da je ovaj problem teško rješiv.

Prosvjetari u Unsko-sanskom kantonu razjedinjeni

BIHAĆ - Na području Unsko-sanskog kantona traje štrajk prosvjetnih radnika, iako se iz dana u dan pokazuje njihova sve veća razjedinjenost u borbi za svoja prava.

Štrajk umjesto školskog zvona

​BIHAĆ - Nova školska godina na području Unsko-sanskog kantona, 2. septembra, umjesto radno, započeće štrajkom prosvjetnih radnika.

Zdravstvo u USK pod lupom komisije

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona oformila je komisiju čiji će zadatak biti da u naredna tri mjeseca temeljito snimi stanje u ovdašnjem zdravstvu te predloži reformske mjere u ovoj oblasti.

Nadležni u USK zaključke o migrantskoj krizi žele da vide u praksi

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić pozitivno je ocijenio zaključke Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je u ponedjeljak, na svojoj vanrednoj sjednici, raspravljao o migrantskoj krizi u USK, istakavši nadu kako će se oni realizirati i praksi.

Na području Unsko-sanskog kantona utvrđeno rasipanje budžetskog novca

BIHAĆ - Inspekcijskim nadzorom budžetskih korisnika na području Unsko-sanskog kantona utvrđene su brojne nepravilnosti, nedostaci i zloupotrebe prilikom korištenja javnih sredstava i ova informacija je prezentovana Vladi USK.

U prvom polugodištu ispisana 673 đaka

BIHAĆ - Broj učenika koji pohađaju osnovne škole na području Unsko-sanskog kantona neprestano se smanjuje, pa su tako tokom prvog polugodišta tekuće školske godine iz ovdašnjih škola ispisana 673 đaka, a procjene su kako se taj broj u međuvremenu i povećao.

Najčitanije