Unsko-sanski kanton

Rekordna izdvajanja Vlade USK - ratarima sedam miliona KM

Vlada Unsko-sanskog kantona planirala je ove godine izdvojiti sedam miliona maraka za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, što su rekordna izdvajanja do sada.

Za banjsko lječilište USK 200.000 maraka

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona uložiće 200.000 maraka za sanaciju dotrajalog krova u banjskom lječilištu "Gata", koje se nalazi u istoimenom mjestu nadomak Bihaća, a finansiraće i izgradnju novog unutrašnjeg bazena za fizikalnu terapiju.

Vlada USK pokrenula s mrtve tačke isplatu dugovanja po sudskim presudama

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona osigurala je tri miliona maraka za isplatu dugovanja po osnovu sudskih presuda za budžetske korisnike koji su je tužili u proteklom periodu i u čiju korist su sudovi presudili.

Unsko-sanski kanton: "Crveno zlato" ponovo sija

BIHAĆ - Za proizvođače malina na području Unsko-sanskog kantona, poslije više loših ekonomskih godina, došli su bolji dani, a to se prije svega odnosi na otkupnu cijenu, koja u ovome trenutku iznosi četiri marke po kilogramu.

Uskoro niče kontejnersko naselje u centru Lipa

BIHAĆ - Građevinski radovi u kampu Lipa biće okončani do kraja ljeta ove godine i migranti će narednu jesen i zimu dočekati u čvrstim objektima prilagođenim za boravak u lošijim vremenskim uslovima.

Privreda u USK se oporavlja

BIHAĆ - Privreda Unsko-sanskog kantona u prva tri mjeseca ove godine pokazuje znakove oporavka jer statistički pokazatelji ukazuju na porast industrijske proizvodnje, prosječne neto plate te učešća u ukupnom izvozu Federacije Bosne i Hercegovine, kaže Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK.

Djevojka prijavila silovanje, policija utvrđuje da li je bila omamljena

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici policije USK provode istragu u mogućem slučaju silovanja koji se desio danas na području Velike Kladuše, potvrdio je za "Nezavisne", Ale Šiljdedić, portparol policije Unsko-sanskog kantona.

"Neka je sramota poslanike jer ne vode računa o građanima"

BIHAĆ - Sindikati budžetskih korisnika s područja Unsko-sanskog kantona zaprijetili su protestima i drugim mjerama ukoliko u najkraćem mogućem roku ne dođe do usvajanja budžeta za ovu godinu.

Nakon dvije decenije u USK počinje isplata dječjeg dodatka

BIHAĆ - Nakon punih dvadeset godina započeće isplata dječjeg dodatka u Unsko-sanskom kantonu, potvrdila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Napokon bolji dani za malinare u USK

BIHAĆ - Proizvođači maline na području Unsko-sanskog kantona, prvi put poslije više proteklih godina, zadovoljni su aktuelnom otkupnom cijenom, koja se kreće od 3,3 do 3,5 maraka po kilogramu.

Najčitanije