Upala

Čajevi koji otklanjaju upale u tijelu

Mnoge hronične bolesti povezane su sa upalom, poput dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, Alchajmerove bolesti, karcinoma i artritisa, objašnjava Ale Zozos, registrovani nutricionista.

Potpredsjednik Partizana u bolnici, Vuletić ima upalu pluća

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić nalazi se u bolnici u Antaliji zbog jednostrane upale pluća.

Od novog sindroma upale u Evropi oboljelo 230 djece

ŽENEVA - Oko 230 djece u Evropi do sada je oboljelo od novog sindroma upale koji se povezuje s COVID-19, a dvoje djece je preminulo, saopštio je Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Zašto ne smijete ignorisati upalu sinusa?

Imate česte glavobolje, otečeni ste i ne možete da dišete na nos, ali nemate nikakve druge simptome gripe i prehlade? Možda zato što se i ne radi o njima. Često je uzročnik ovakve glavobolje sinusitis, za koji ne smatramo da je nešto ozbiljno i računamo da će proći sam od sebe, ali nije uvijek tako.

Misteriozna virusna upala pluća širi se Kinom, pokrenuta istraga

PEKING - Kineske vlasti pokrenule su istragu o misterioznoj virusnoj upali pluća kojom su do sada zaražene 44 osobe u gradu Vuhan, u centralnoj Kini.

Prirodni antibiotik: Pomaže kod kašlja i upala

Čaj od kadulje koristi se za ublažavanje i liječenje groznice i prehlade, upale grla, glavobolje i probavnih smetnji. Ispiranje usne šupljine kaduljom smanjuje rizik od bolesti desni.

Upala pluća i dalje ubija bebe i mališane

NJUJORK - UNICEF upozorava da je od upale pluća prošle godine umrlo više od 800.000 beba i male djece, ili jedno dijete svakih 39 sekundi, te da se ova bolest može zaustaviti antibioticima i vakcinama.

Komšić izašao iz bolnice

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon što je hospitalisan početkom aprila zbog teške upale pluća, prije tri dana je izašao iz bolnice, javlja sarajevski portal "Klix.ba".

Oporavite se od upale mišića na prirodan način

​Ukoliko želite da se na prirodan način, bez konzumiranja lijekova, oporavite od upale, potrebno je da primijenite neki od ovih metoda. Možete i kombinovati nekoliko načina kako biste se što prije izborili s upalom mišića.

Do 2030. od upale pluća moglo bi da umre 11 miliona mališana

NJUJORK - Od upale pluća bi do 2030. godine moglo da umre gotovo 11 miliona djece mlađe od pet godina, upozoravaju stručnjaci povodom obilježavanja Svjetskog dana posvećenog borbi protiv ove bolesti.

Najčitanije