Upala

Komšić izašao iz bolnice

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, nakon što je hospitalisan početkom aprila zbog teške upale pluća, prije tri dana je izašao iz bolnice, javlja sarajevski portal "Klix.ba".

Oporavite se od upale mišića na prirodan način

​Ukoliko želite da se na prirodan način, bez konzumiranja lijekova, oporavite od upale, potrebno je da primijenite neki od ovih metoda. Možete i kombinovati nekoliko načina kako biste se što prije izborili s upalom mišića.

Do 2030. od upale pluća moglo bi da umre 11 miliona mališana

NJUJORK - Od upale pluća bi do 2030. godine moglo da umre gotovo 11 miliona djece mlađe od pet godina, upozoravaju stručnjaci povodom obilježavanja Svjetskog dana posvećenog borbi protiv ove bolesti.

Trčanje može proći bez upala

Iako nije dokazano da dehidracija izaziva grčeve, stručnjaci vjeruju da voda može da umanji stepen bola

Ishranom izbjegnite tihe upale

Tihe se upale hrane šećerom, a često izazivaju povišen pritisak i dijabetes. Kako bismo izbjegli upalne procese u organizmu, treba izbjegavati brzu hranu, mesne prerađevine, gotova i polugotova jela, pa i neke vrste zamrznutih jela.

Muskatni oraščić liječi reumu i upalu desni

Osim što je nezaobilazan u brojnim kolačima kojima daje poseban ukus i aromu, muskatni oraščić uklanja i brojne zdravstvene tegobe. To najbolje znaju zagovornici alternativne medicine, koji shodno tome preporučuju određene tradicionalne recepte.

Prirodni antibiotik koji liječi svaku upalu mjehura

Ko god je imao upalu mjehura zna koliko ona bolna i uporna može biti. Prisutan je osjećaj kao da morate mokriti iako to nikako ne uspijevate, probadajuća bol i pritisak. I nakon što se uspijete pomokriti osjećaj je izrazito bolan. Međutim neki prirodni antibiotici mogu učinkovito da pomognu kod upale mjehura.

Džeremi Klarkson završio u bolnici

Džeremi Klarkson, poznati engleski TV voditelj, pisac i novinar, završio je u bolnici tokom godišnjeg odmora.

Najčitanije