Upozorenje

Angela Merkel ponovo upozorila

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je juče od njemačkih saveznih pokrajina da pojačaju napore na suzbijanju novih slučajeva virusa korona i pomenula mogućnost uvođenja policijskog časa kako bi se treći talas stavio pod kontrolu.

EK poručila: Otišli ste predaleko s ograničenjima na granicama

BRISEL - Evropska komisija poručila je vlastima Belgije, Danske, Finske, Njemačke, Mađarske i Švedske da su otišle predaleko s ograničenjima na državnim granicama i da moraju da ih ublaže.

Narandžasto upozorenje za Foču i Višegrad

Meteoalarm izdao je za danas narandžasto upozorenje za područje Foče i Višegrada zbog moguće veoma niske temperature vazduha.

U Holandiji uključen crveni meteoalarm nakon devet godina

AMSTERDAM - U Holandiji je na snazi crveni meteoalarm zbog najavljenih snježnih padavina i jakog vjetra, a to je prvo vremensko upozorenje izdato poslije devet godina.

Upozorenje na umjerenu i veliku opasnost od hladnog talasa u Hrvatskoj

ZAGREB - U Hrvatsku je stigao prvi hladni talas ove zime zbog čega je Hidrometeorološki zavod za Karlovac, Knin, Split i Dubrovnik objavio posebno upozorenje na umjerenu, a za područje Gospića veliku opasnost.

Upozorenje za putnike iz BiH koji planiraju da putuju u SAD

SARAJEVO - Američka ambasada u Sarajevu objavila je upozorenje za sve putnika koji iz BiH planiraju putovati u SAD, a preporuka je da se o tome konsultuju.

Interpol: Moguće aktiviranje kriminalnih grupa nakon pojave vakcina

LION - Međunarodna policijska organizacija Interpol pozvala je zemlje članice da koordinišu napore usljed mogućeg aktiviranja kriminalnih grupa u vezi s pojavom vakcina protiv virusa korona, saopšteno je iz te organizacije.

Na snazi crveni meteoalarm u Hrvatskoj, moguć snijeg i orkanske bure

Vrijeme će u Hrvatskoj sutra biti umjereno i pretežno oblačno, javlja DHMZ. Ipak, zbog određenih vremenskih uslova za dio zemlje su na snazi crveni, narandžasti i žuti meteoalarm.

Upozorenje za Crnu Goru na velike padavine

PODGORICA - Direktorat za vanredne situacije u Crnoj Gori upozorio je da se sutra i u ponedjeljak, 5. oktobra, očekuju obilne padavine i pozvao građane da naredna tri dana prilagode svoje aktivnosti najavljenim nestabilnim vremenski prilikama.

Upozorenje za dio zapadnog Balkana, moguća tornada i jaki udari vjetra

ZAGREB - Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za dijelove Hrvatske.

Najčitanije