Uragan

Naučnici zabrinuti: Zapad SAD sve suvlji, istok se bori s poplavama

VAŠINGTON - SAD se suočavaju s pogoršanjem problema klimatskih promjena koji postaje izrazito polarizovan - dok su neki dijelovi države zahvaćeni požarima, drugi se suočavaju s poplavama, piše AP.

U Moskvi uragan, ulice kao rijeke

U Moskvi bjesni uragan praćen gradom i snažnim vjetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prijestonici u naredna dva dana proglašen "žuti" nivo opasnosti.

Uragan "Tedi" ojačao i prešao u drugu kategoriju

VAŠINGTON - Uragan "Tedi" ojačao je u uragan druge kategorije, a mogao bi da u četvrtak dostigne snagu uragana četvrte kategorije, upozorio je danas američki Nacionalni centar za uragane.

U nevremenu u Italiji poginulo dvoje djece

RIM - Udari vjetra jačine uragana oborili su stablo tokom oluje na sjeveru Italije pri čemu je poginulo dvoje djece, koja su bila u šatoru u kampu, saopštile su danas italijanske vlasti.

Kim Džong Un: Tajfun "Bavi" izazvao minimalnu štetu

PJONGJANG - Lider Severne Koreje Kim Džong Un izjavio je da je tajfun "Bavi", koji je na kopno te zemlje udario juče, izazvao tek minimalnu štetu, izvestili su sjevernokorejski državni mediji.

Uragan u Luizijani odnio šest života

LEJK ČARLS - Uragan "Laura" zahvatio je američku državu Luizijanu gdje je poginulo šest osoba, a uništeni su objekti u raznim dijelovima te države nakon čega je oluja prešla u Arkanzas praćena jakom kišom.

Uragan pogodio Luizijanu, očekuje se veliki poplavni talas

NJU ORLEANS - Uragan Lora spustio se na saveznu državu Luizijanu kao jedna od najsnažnijih oluja koja je ikada pogodila tu državu.

Lora u četvrtoj kategoriji, najveća evakuacija u SAD za vrijeme korone

VAŠINGTON - Uragan Lora prerastao je u četvrtu kategoriju i očekuje se da će tokom večeri izazvati katastrofalne oluje, ekstremne vjetrove i poplave u sjeverozapadnom dijelu Meksičkog zaliva, upozorio je Nacionalni centar za uragane.

Naložena evakuacija više od pola miliona ljudi zbog uragana

NJU ORLEANS - Više od pola miliona stanovnika američke obale Meksičkog zaliva dobilo je naredbu da se evakiše zbog nadolazećeg uragana Lora koji bi mogao da pogodi Teksas i Luizijanu.

Uragan "Lora" ide pravo na Hjuston

HJUSTON - Uragan "Lora" mogao bi ove nedjelje direktno da ugrozi Hjuston u Teksasu, pa nadležni pozivaju na evakuaciju stotine hiljada stanovnika sa ugroženog područja, saopštile su danas teksaške vlasti.

Najčitanije