Uragan

Zemlja kao da je živa, NASA objavila video-snimak stvaranja uragana

NASA organizacija Studio za naučnu vizuelizaciju (SVS) objavila je zapanjujuć video-snimak koji pokazuje Zemlju u svjetlu u kakvom je do sada nismo vidjeli.

U oluji "Zeta" na jugu SAD poginulo najmanje troje

NJU ORLEANS - Najmanje tri osobe poginule su u uraganu "Zeta" na jugu SAD sa snažnim udarima vjetra koji je čupao drveće, prekidajući dovod električne energije.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od tri odsto zbog prekida u proizvodnji u Meksičkom zalivu usljed približavanja uragana i štrajka radnika naftne industrije u Norveškoj.

Formira se novi uragan u Meksičkom zalivu

VAŠINGTON - Uragan "Delta", koji je 25. oluja u Atlantskom okeanu od početka godine, kreće se ka Meksičkom zalivu i očekuje se da će američku obalu zahvatiti tokom ove sedmice velikom jačinom, saopšteno je danas iz američkog Centra za praćenje uragana (NHC).

Naučnici zabrinuti: Zapad SAD sve suvlji, istok se bori s poplavama

VAŠINGTON - SAD se suočavaju s pogoršanjem problema klimatskih promjena koji postaje izrazito polarizovan - dok su neki dijelovi države zahvaćeni požarima, drugi se suočavaju s poplavama, piše AP.

U Moskvi uragan, ulice kao rijeke

U Moskvi bjesni uragan praćen gradom i snažnim vjetrom, saopštili su meteorolozi i naveli da je u ruskoj prijestonici u naredna dva dana proglašen "žuti" nivo opasnosti.

Uragan "Tedi" ojačao i prešao u drugu kategoriju

VAŠINGTON - Uragan "Tedi" ojačao je u uragan druge kategorije, a mogao bi da u četvrtak dostigne snagu uragana četvrte kategorije, upozorio je danas američki Nacionalni centar za uragane.

U nevremenu u Italiji poginulo dvoje djece

RIM - Udari vjetra jačine uragana oborili su stablo tokom oluje na sjeveru Italije pri čemu je poginulo dvoje djece, koja su bila u šatoru u kampu, saopštile su danas italijanske vlasti.

Kim Džong Un: Tajfun "Bavi" izazvao minimalnu štetu

PJONGJANG - Lider Severne Koreje Kim Džong Un izjavio je da je tajfun "Bavi", koji je na kopno te zemlje udario juče, izazvao tek minimalnu štetu, izvestili su sjevernokorejski državni mediji.

Uragan u Luizijani odnio šest života

LEJK ČARLS - Uragan "Laura" zahvatio je američku državu Luizijanu gdje je poginulo šest osoba, a uništeni su objekti u raznim dijelovima te države nakon čega je oluja prešla u Arkanzas praćena jakom kišom.

Najčitanije