Uređaj

Nisan pravi mašinu za pražnjenje baterije

Sve je više stanica za punjenje električnih automobila u svijetu, pa je samim tim porasla i potražnja za takvom vrstom vozila.

Koliko klima uređaj povećava potrošnju goriva i kako to smanjiti?

Korištenje klima uređaja u vrućim ljetnim danima povećava potrošnju goriva automobila.

Efikasniji rashladni uređaji za manje globalno zagrijavanje

Razvoj energetski efikasnijih rashladnih uređaja moglo bi znantno da uspori globalno zagrijevanje, navodi se u izvještaju koji su objavili Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu i Međunarodna agencija za energetiku.

Opasnost prijeti iz ovih uređaja na tržištu BiH

BANJALUKA - Na spisku nesigurnih proizvoda pronađenih na tržištu BiH našlo se još nekoliko uređaja, uključujući i rešo, koji predstavlja opasnost od požara, ali i strujnog udara.

Korona "pogurala" proizvodnju u dva dobojska preduzeća

DOBOJ - Virus korona "zaslužan" je što su se udružila dva dobojska preduzeća i proizvela prototip mobilnog uređaja za detekciju temperature, te dezinfekciju ruku i obuće na ulazu u neki objekat.

Kako da sami očistite klimu u autu?

Zime su blaže, a vrijeme kad ćemo početi uključivati klima-uređaje u automobilima počinje sve ranije i traje sve duže.

Najmoderniji uređaj na UKC RS: Uništava tumor, a ne oštećuje zdravo tkivo

BANJALUKA - Prvi linearni akcelerator tipa "TrueBeam", najnovije tehnološke generacije kojim se superpreciznošću postiže liječenje radioterapijom, a da se ne ošteti zdravo tkivo kod bolesnika kojima se zračenjem uništava tumor, stigao je u Banjaluku, kazao je za "Nezavisne" Marijan Bilić, direktor Zdravstvene ustanove - Bolnice "International Medical Centers" Banjaluka, članice "Affidea" grupacije iz Holandije.

Kako pravilno da očistite prljav ekran na svom uređaju

Donosimo vam uputstva kako očistiti prljav ekran monitora računara, pametnog telefona, prenosnog ili tablet računala.

Pripazite na klimu, neispravna troši znatno više goriva

S lijepim proljećnim danima i prvim visokim temperaturama vjerovatno ste u automobilu požurili da upalite klimu, ali pri tome možda uvidjeli da unutrašnjost niti miriši baš ugodno, niti se vazduh dovoljno hladi.

Istorija klima uređaja: Ko je prvi uveo hlađenje?

Danas ne možemo i ne želimo ni zamisliti život bez klima uređaja u automobilu, samo najjeftiniji osnovni modeli nižih klasa i poneki opsesivno olakšani sportak dolaze bez njega.

Najčitanije