Uređenje

Proljećno uređenje Doboja: Procvjetaće terase i dvorišta

DOBOJ - Terase i dvorišta u Doboju procvjetaće ovog proljeća jer su stranari zgrada i vlasnici kuća odlučili da oplemene prostor u kojem žive, a sadnice sezonskog cvijeća im je obezbijedila Gradska uprava.

Moderni, neutralni i neobični koncepti uređenja doma za 2021.

Društvena mreža Pinterest godinama unazad neiscrpan je izvor inspiracije za brojne aspekte života.

Zid od cigle: Sirovi industrijski štih za toplinu doma

Zidovi dominiraju u svakoj prostoriji tako da mogu diktirati stil i energiju koja će prevladati u sobi. Zidovi od neprekrivene cigle imaju uticaj na kreiranje slobodnog duha i unose karakter u dnevnu sobu. Sirova industrijska priroda zidova od cigli će sigurno unijeti industrijski dodir u enterijer.

Orašari: Krckalice za orahe hit u uređenju doma

Priča počinje na Badnju veče kad djevojčica Klara dobije drvenog Orašara te saznaje kako je on zapravo začarani dječak i poželi razbiti čaroliju.

Hygge - dašak skandinavske atmosfere u spavaćoj sobi

Uređenje doma u skandinavskom stilu posljednjih nekoliko godina veliki je hit, a sinonim za udobnost i jednostavnost je hygge filozofija. S obzirom na to da ćemo ove zime, zbog pandemije virusa korona, više vremena provoditi u svojim domovima, važno je da prostor u kojem svakodnevno boravimo uredimo tako da nam prvenstveno bude udobno.

Beton, adut modernog enterijera

Beton je uvijek bio popularan izbor, ali prijašnje površine betona u interijerima su bile u ulozi podloge i uvijek su se prekrivale završnim slojem neke obloge - boje, keramike, drveta… a danas je on ogoljen.

Rasparene stolice novi trend uređenja trpezarije

Šik i šarmantno rasparene stolice sve su omiljeniji trend pri uređenju trpezarije. Bilo da su to reciklirani komadi ili potpuno nove stolice, nepodudarnosti su ono što mnogi preferiraju u uređenju posljednjih godina.

Kućna sreća, donosi veselje u vaš dom

Kućna sreća, latinski naziv: Helxine soleirolii, je biljka za koju se vjeruje da donosi sreću i veselje u dom u kojem se gaji. Može biti i originalan poklon, koji jasno poručuje koliko sreće i radosti želite osobi kojoj je darujete. Porijeklom sa Sardinije, podsjeća na grmastu mahovinu, koju krase sitni, gusti, okrugli zeleni listovi.

Zaboravite na zidove i biljkama organizujte prostor

Komadi namještaja koji odvajaju dijelove sobe jednako su korisni u manjim i većim domovima. Ako imate manjak prostora pa u istoj sobi treba da organizujete mjesto za rad i odmor, komadi koji će vizuelno odvojiti prostor vrlo su važni. Posebno je to često u današnje vrijeme kad mnogi rade od kuće a posebna radna soba ne postoji.

Karta svijeta kao ukras u vašem domu

Na pomen karte svijeta svima će prva asocijacija biti časovi geografije u školi, učenje svih tih država, glavih gradova, planina, okeana i mora. Geografske karte pružaju važne i zanimljive informacije o svijetu u kojem živimo, ali kako se danas rijetko koriste jer su ih zamijenile raznovrsne tehnologije, odlična su uspomena na prošlost i veoma zanimljiva dekoracija za svaki dom i savršena dopuna u ukrašavanju i oplemenjivanju cijelog enterijera.

Najčitanije