Ursula fon der Lajen

Šta je Ursula fon der Lejen poručila Balkanu i kome je "bacila kosku"

Odabirom kandidata za komesare, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen najavila je svoju viziju Evrope u narednih pet godina.

Fon der Lajen 10. septembra predstavlja sastav nove Evropske komisije

BRISEL - Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen 10. septembra će predstaviti sastav nove Evropske komisije. Tada će biti poznato i ko će biti novi komesar zadužen za oblast proširenja EU.

Evropska komisija bez resora proširenja loš znak za Balkan

BRISEL, BANJALUKA - Iako novi saziv Evropske komisije još nije formiran i Ursula fon der Lejen, njena buduća predsjednica, ne otkriva karte kad je u pitanju njen sastav, u Briselu se spekuliše da bi iz naziva odjeljenja koje se bavi susjedstvom mogao ispasti dio koji se odnosi na proširenje.

"Handelsblatt": Korupcija i etničke podjele koče put BiH ka EU

DISELDORF - Šanse Bosne i Hercegovine da postane članica Evropske unije su veoma daleke jer je zemlja prožeta etničkim napetostima, velikom korupcijom, pravnom nesigurnošću i ograničenim medijskim slobodama, piše najugledniji njemački privredni list "Handelsblatt" u tekstu o prioritetima Ursule fon der Lejen, naredne predsjednice Evropske komisije.

Fon der Lajen: EU je potreban novi sporazum o migraciji

KELN - Nova predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je dana tokom posjete Italiji da je Evropskoj uniji potreban novi dogovor o migraciji.

Fon der Lejen u Zagrebu: Želim uravnotežiti EU

ZAGREB - Novoizabrana predsjednica Evropske komisije, Njemica Ursula fon der Lejen, poručila je u utorak, tokom posjete Zagrebu, da želi uravnotežiti Evropsku uniju koja može biti snažna samo ako je ujedinjena.

Ursula fon der Lajen u utorak u Hrvatskoj

BRISEL - Nova predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen posetiće u utorak Hrvatsku, izjavio je danas njen portparol Jens Flosdorf.

Fon der Lejen upozorila na nepošteni tretman istočnih članica EU

BERLIN - Ursula fon der Lejen, novoimenovana predsjednica Evropske komisije, upozorila je na izdvajanje istočnih država članica Evropske unije, rekavši da je izvršni organ bloka obećao da će instirati od svojih članica da poštuju vladavinu zakona.

Ursula fon der Lajen nova predsjednica Evropske komisije

STRAZBUR - Njemačka poltičarka Ursula fon der Lajen izabrana za novu predsjednicu Evropske komisije.

Evopski parlament danas glasa tajno: Hoće li Ursula fon der Lajen dobiti podršku?

STRAZBUR - Poslanici Evropskog parlamenta glasaće danas o imenovanju Ursule fon der Lajen za predsjednicu Evropske komisije.

Najčitanije