Ursula fon der Lajen

Fon der Lajen: Za par nedjelja nova metodologija proširenja EU

STRAZBUR - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da će narednih šest mjeseci biti ključni za odnose EU i Zapadnog Balkana i najavljuje da će Evropska komisija za par nedjelja izaći sa novom metodologijom proširenja.

Fon der Lajen u problemu, Junkeru se produžava mandat?

BRISEL - Imenovanoj predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen tri nedjelje pred planirani početak mandata nedostaju tri komesara, za proširenje, za transport i unutrašnje tržište i za odbranu, a u Briselu se procjenjuje da bi problemi s izborom novog tima Komisije mogli produžiti mandat odlazećem predsjedniku Žanu Klodu Junkeru na još najmanje mjesec dana.

Von der Lejen: Narednih pet godina ključne za Evropu

BRISEL - Novoizabrana predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lejen je pozvala sve strane da brzo djeluju u cilju formiranja novog sastava Evropske komisije.

Šta je Ursula fon der Lejen poručila Balkanu i kome je "bacila kosku"

Odabirom kandidata za komesare, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen najavila je svoju viziju Evrope u narednih pet godina.

Fon der Lajen 10. septembra predstavlja sastav nove Evropske komisije

BRISEL - Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen 10. septembra će predstaviti sastav nove Evropske komisije. Tada će biti poznato i ko će biti novi komesar zadužen za oblast proširenja EU.

Evropska komisija bez resora proširenja loš znak za Balkan

BRISEL, BANJALUKA - Iako novi saziv Evropske komisije još nije formiran i Ursula fon der Lejen, njena buduća predsjednica, ne otkriva karte kad je u pitanju njen sastav, u Briselu se spekuliše da bi iz naziva odjeljenja koje se bavi susjedstvom mogao ispasti dio koji se odnosi na proširenje.

"Handelsblatt": Korupcija i etničke podjele koče put BiH ka EU

DISELDORF - Šanse Bosne i Hercegovine da postane članica Evropske unije su veoma daleke jer je zemlja prožeta etničkim napetostima, velikom korupcijom, pravnom nesigurnošću i ograničenim medijskim slobodama, piše najugledniji njemački privredni list "Handelsblatt" u tekstu o prioritetima Ursule fon der Lejen, naredne predsjednice Evropske komisije.

Fon der Lajen: EU je potreban novi sporazum o migraciji

KELN - Nova predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je dana tokom posjete Italiji da je Evropskoj uniji potreban novi dogovor o migraciji.

Fon der Lejen u Zagrebu: Želim uravnotežiti EU

ZAGREB - Novoizabrana predsjednica Evropske komisije, Njemica Ursula fon der Lejen, poručila je u utorak, tokom posjete Zagrebu, da želi uravnotežiti Evropsku uniju koja može biti snažna samo ako je ujedinjena.

Ursula fon der Lajen u utorak u Hrvatskoj

BRISEL - Nova predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen posetiće u utorak Hrvatsku, izjavio je danas njen portparol Jens Flosdorf.

Najčitanije