Ursula fon der Lajen

EK žali zbog korišćenja Fon der Lajen u kampanji HDZ-a

BRISEL - Potrparol Evropske komisije Erik Mamer izrazio je žaljenje nakon što je hrvatska stranka HDZ uoči nedjeljnih izbora objavila video spot u kome se pojavljuje predsjednica EK Ursula fon der Lajen, navodeći da je njena izjava iskorišćena na pogrešan način.

Merkel: Evropa se suočava sanajtežom situacijom u istoriji

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da se Evropa suočava s najtežom situacijom u svojoj istoriji i upozorila da pandemija virusa korona nije nestala.

Merkel i Makron: EU da se pripremi za naredni talas virusa korona

TRST - Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Emanuel Makron i još četiri članice Evropske unije uputili su pismo predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen sa zahtjevom da se EU pripremi za sljedeći talas pandemije virusa korona, prenosi agencija Ansa.

Lajen: Stariji možda u izolaciji do pojave vakcine

BERLIN - Stariji ljudi će možda morati da ostanu u određenoj izolaciji do sljedeće godine kako bi se zaštitili od korona virusa, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Za ublažavanje uticaja virusa na ekonomije 37 milijardi evra

BRISEL - Evropska unija ustanoviće investicioni fond u iznosu od 37 milijardi evra u okviru paketa mjera za ublažavanje uticaja virusa korona na ekonomije u 27-članom bloku, izjavila je danas predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen.

Lajen: Turska mora da skloni migrante od granice sa Grčkom

BRISEL - Turska mora da skloni migrante od granice sa Grčkom, naglasila je danas Ursula fon der Lajen, predsjednik Evropske komisije, uoči najavljenog razgovora sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

Lajen: Zapadni Balkan što više približiti EU

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je večeras da je geostrateški interes i EU i Zapadnog Balkan što tiješnje približavanje regiona Uniji.

Fon der Lajen: Za par nedjelja nova metodologija proširenja EU

STRAZBUR - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen kaže da će narednih šest mjeseci biti ključni za odnose EU i Zapadnog Balkana i najavljuje da će Evropska komisija za par nedjelja izaći sa novom metodologijom proširenja.

Fon der Lajen u problemu, Junkeru se produžava mandat?

BRISEL - Imenovanoj predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen tri nedjelje pred planirani početak mandata nedostaju tri komesara, za proširenje, za transport i unutrašnje tržište i za odbranu, a u Briselu se procjenjuje da bi problemi s izborom novog tima Komisije mogli produžiti mandat odlazećem predsjedniku Žanu Klodu Junkeru na još najmanje mjesec dana.

Von der Lejen: Narednih pet godina ključne za Evropu

BRISEL - Novoizabrana predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lejen je pozvala sve strane da brzo djeluju u cilju formiranja novog sastava Evropske komisije.

Najčitanije