Usjevi

Poljoprivrednici očajni: Divlje svinje uništile usjeve krompira

SANSKI MOST - Šteta koju ovih dana divlje svinje nanose na širem području općine Sanski Most je izuzetno velika, a na meti ovih napasnika nalaze se svi poljoprivredni usjevi, a posebno krompir, kukuruz i žito.

Evropu čeka vrelo ljeto bez padavina

PENSILVANIJA - Meteorološki servis AccuWeather objavio je prognozu za predstojeće ljeto, prema kojoj će u Evropi biti veoma toplo, pa nekim dijelovima starog kontinenta prijete velike suše, jake oluje i šumski požari.

Kina upozorava na novi problem - najezda štetočina

ŠANGAJ - Kinesko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je danas da je opasnost od najezde biljnih štetočina na usjeve ove godine ozbiljnija nego lani, dodajući da će zbog toga i mjere prevencije i kontrole biti agresivnije.

Zaštititi usjeve od nevremena

GRADIŠKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da će Ministarstvo uvesti više mjera usmjerenih ka podršci i nabavci sistema koje mogu umanjiti štetu od nevremena na poljoprivrednim usjevima.

Procijenjena šteta na poljoprivrednim usjevima 280.000 KM

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je procijenjena šteta na poljoprivrednim usjevima 280.000 KM, te da bi uskoro trebalo da bude gotov i izvještaj o šteti na objektima.

Šteta na usjevima u BiH ogromna, hrana će poskupjeti

SARAJEVO -- Poplave će uticati na povećanje cijena poljoprivrednih proizvoda u BiH, upozoravaju poljoprivredni proizvođači kojima predstoji izuzetno težak drugi dio godine.

Najezda insekata na Manjači: Džinovski skakavci pustoše bašte i livade

BANJALUKA - Džinovski skakavci zadali su ogromne brige mještanima banjalučke mjesne zajednice Stričići, jer im uništavaju i bašte i livade.

Divlji konji uništavaju usjeve Trebinjske regije

TREBINJE - Divlji konji na potezu regije Trebinjske šume predstavljaju sve veći problem mještanima sela ne samo ove regije, već i Popovog polja.

Niska temperatura nije negativno uticala na usjeve

BIJELJINA - Niska temperatura vazduha nije negativno uticala na poljoprivredne usjeve jer su u većini predjela bili zaštićeni snijegom, navodi se u agrometeorološkom biltenu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Visoke temperature spržile prinose

BANJALUKA, LAKTAŠI - Visoke temperature, koje su se na području RS zadržale već duže vrijeme, uzele su veliki danak i proizvođačima povrtarskih kultura spržile prinose.

Najčitanije