Uskrs

Blagodatni oganj sišao u Hristov grob u Jerusalimu

U Hramu Hristovog groba u Jerusalimu zapaljen se Blagodatni oganj, koji je patrijarh jerusalimski Teofil Treći predao okupljenim hodočasnicima.

Ofarbajte jaja da svjetlucaju uz genijalni trik

Ako su vam dosadila klasična jaja za Uskrs, ove godine možete da probate nešto malo drugačije.

Puljić: Čovjek nije shvatio vrijednost života

​SARAJEVO - Nadbiskup vrhbosanski Vinko Puljić rekao je u obraćanju vjernicima u katedrali Srca Isusova u Sarajevu da čovjek nije shvatio vrijednost života već i dalje širi smrt iako je Isus pobijedio.

Čubrilović čestitao Uskrs

​BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u Srpskoj i BiH prestojeći praznik Uskrs, sa željom da ga proslave u radosti, zdravlju i miru.

Katolici danas proslavljaju Uskrs

​BIJELJINA - Hrišćanski vjernici koji vrijeme računaju po Gregorijanskom kalendaru proslaviće danas Uskrs, najveći i najstariji hrišćanski praznik koji se slavi u spomen na Hristovo uskrsnuće, njegovu pobjedu nad smrću i nad grijehom.

Brnabićeva čestitala Uskrs hočevaru i vjernicima

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je predstojeći praznik Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vjernicima koji praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

Fra Mario Divković: Svatko od nas treba da uvažava različitost drugog

Kršćanin vjernik mora svoju vjeru da svjedoči svaki dan i na svakom mjestu, a bezbrojni su načini svjedočenja naše vjere: poštenje na poslu, marljivost u školi, ljubav i pomoć onima koji su na marginama društva itd, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" fra Mario Divković, gvardijan franjevačkog samostana sveti Petar i Pavao u Tuzli.

Kako izabrati i koliko dugo treba kuvati uskršnja jaja?

Katolički vjernici u nedjelju proslavljaju Uskrs, a Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske vjernicima je dalo nekoliko savjeta za kupovinu, odabir i pripremu namirnica za uskršnje praznike.

Vatikan nakon 300 godina pokazao Svete stepenice kojima je kročio Isus

VATIKAN - Posjetioci u Rimu tokom ovog Uskrsa moći će doživjeti iskustvo, koje se jednom životu iskusi - popeti se originalnim stepenicama kojima je Isus kročio prema Pontiusu Pilatu prije raspeća.

Čubrilović čestitao katolicima Uskrs

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je katoličkim vjernicima u Srpskoj i BiH prestojeći praznik Uskrs, sa željom da ga proslave u radosti, zdravlju i miru.

Najčitanije