Usne

Novi trend u šminkanju: Do punih usana u tri koraka

Da bi imale pune, sočne i jedre usne djevojke uglavnom odlaze na estetske korekcije. Ubrizgavanjem filera postižu izgled usana koje izgledaju mladalački.

Ruž na suvim usnama: Tri trika za dugotrajnost i ljepotu

Kako bi ruž bio dobar i postojan, bitna je priprema. Osim toga, treba voditi računa i o tome da je koža na tom mjestu osjetljiva, nema masnog tkiva te će se brzo isušiti.

Evo koje namirnice mogu da budu krive za ispucale usne

​Postoji mnogo razloga zbog kojih su nam usne suve i ispucale.

Evo kako stvoriti puder usne

​Puder usne su in, a popularnost im je porasla onda kada smo počeli da nosimo maske zbog pandemije koronavirusa.

Imala 21 intervenciju na usnama i želi imati najveća usta na svijetu

Andrea Emilova Ivanova (22), studentkinje iz Bugarske, otišla je 21 put na intervenciju povećanja usana.

Balzam ili ulje, šta je bolje za njegu usana?

Stižu hladniji dani, a to donosi i promjene rutine njege naše kože, posebno usana. Na pitanje čime ih adekvatno njegovati odgovor je dala doktor Lili Talakoub iz McLean centra za dermatologiju i njegu kože u SAD-u. I balzam i ulje pomažu suhim, dehidriranim usnama. Balzam sadrži voskove koji sprječavaju isparavanje vlažnosti iz gornjeg sloja usana, a ulje jednostavno hidratizira usne, ali ne zaustavlja gubitak vlage iz njih, pojasnila je.

"Đavolje usne" najnoviji trend ljepote

"Đavolje usne" ili "hobotnica usne" je kozmetički zahvat koji uključuje ubrizgavanje filera u vrh gornje usne, što im daju talasast izgled, koji na instagramu ovih dana dobija mnogo pažnje.

Šta stvara bore oko usana?

Specijalistica za kozmetiku iz Engleske dr. Rekha Tailor upozorava da ovih osam svakodnevnih radnji mogu uzrokovati bore i starenje oko usana.

Ovaj dio ženskog tijela muškarci prvo primijete

Univerzitet u Mančesteru sproveo je studiju s namjerom da otkrije šta je ono što muškarci prvo primijete na ženi, a rezultati su bili više nego zadovoljavajući.

Šta je to što za 10 sekundi privuče muškarca?

Kada se muškarac i žena upoznaju, u prvih 10 sekundi on većinu vremena gleda u njene usne. Međutim, ako postoji još jedan detalj, jedva će skrenuti pogled.

Evo kako da povećate usne na prirodan način

​Ako želite da imate veće i punije usne, a takođe biste htjeli da izbjegnete "vještački" izgled, onda je ovaj makeup savjet savršen za vas.

Makeup trendovi za 2019: Veliki povratak sjaja za usne

Jedan od najobožavanijih kozmetičkih proizvoda - sjaj za usne, vraća se ove godine na velika vrata. S njim je većina žena u tinejdžerskim danima napravila svoje prve makeup korake.

Dva koraka do savršenih usana

Baš kao koža i kosa, i naša usta zahtijevaju posebnu njegu tokom zime kada smo konstantno izloženi hladnom vjetru, niskim temperaturama i suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama…

Trik uz koji će vam usne izgledati punije

Poznata šminkerka slavnih, Kejt Sanjot otkrila je zanimljiv trik uz pomoć kog zvijezde vizuelno vole da uvećaju svoje usne.

Otkrijte pravu nijansu karmina za sebe

Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa karmina na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju karmini koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje

Najčitanije