Usne

Šta stvara bore oko usana?

Specijalistica za kozmetiku iz Engleske dr. Rekha Tailor upozorava da ovih osam svakodnevnih radnji mogu uzrokovati bore i starenje oko usana.

Ovaj dio ženskog tijela muškarci prvo primijete

Univerzitet u Mančesteru sproveo je studiju s namjerom da otkrije šta je ono što muškarci prvo primijete na ženi, a rezultati su bili više nego zadovoljavajući.

Šta je to što za 10 sekundi privuče muškarca?

Kada se muškarac i žena upoznaju, u prvih 10 sekundi on većinu vremena gleda u njene usne. Međutim, ako postoji još jedan detalj, jedva će skrenuti pogled.

Evo kako da povećate usne na prirodan način

​Ako želite da imate veće i punije usne, a takođe biste htjeli da izbjegnete "vještački" izgled, onda je ovaj makeup savjet savršen za vas.

Makeup trendovi za 2019: Veliki povratak sjaja za usne

Jedan od najobožavanijih kozmetičkih proizvoda - sjaj za usne, vraća se ove godine na velika vrata. S njim je većina žena u tinejdžerskim danima napravila svoje prve makeup korake.

Dva koraka do savršenih usana

Baš kao koža i kosa, i naša usta zahtijevaju posebnu njegu tokom zime kada smo konstantno izloženi hladnom vjetru, niskim temperaturama i suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama…

Trik uz koji će vam usne izgledati punije

Poznata šminkerka slavnih, Kejt Sanjot otkrila je zanimljiv trik uz pomoć kog zvijezde vizuelno vole da uvećaju svoje usne.

Otkrijte pravu nijansu karmina za sebe

Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa karmina na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju karmini koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje

Pilingom do njegovanih usana

​Kada njegujemo kožu, obično zaboravimo na usne, ali one, baš kao i lice, postanu prekrivene mrtvim ćelijama koje ih čine suvim i beživotnim. Redovnom upotrebom pilinga, koji možete sami brzo da napravite, vaše usne izgledaće punije, zdravije i primamljivije. Činite to dvaput nedjeljno i rezultat, kažu, neće izostati.

Oblik usana otkriva vaš karakter

Pune, tanke, spuštene usne... Mnogi vjeruju da upravo na osnovu nečijih usana možete saznati kakva je osoba!

Najčitanije