Ustaše

Presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH

SARAJEVO - MUP Unsko-sanskog kantona je odlukom da zabrani održavanje komemoracije za 12.000 Srba ubijenih na Garavicama kod Bihaća napravio presedan koji može dovesti u pitanje sve komemoracije u BiH, stav je Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Marko Perković Tompson opet zaurlao "Za dom spremni"

SKRADIN - Ustaški pozdrav "Za dom spremni" ponovo je uzvikivan na koncertu hrvatskog proustaškog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji je održao u Skradinu.

Ustaška zastava na ulazu u crkvu u selu Otišić

ZAGREB - U hrvatskom selu Otišić, koje se nalazi između Sinja i Vrlike, na ulazu u hram Svetog Arhangela Mihaila, nepoznati počinioci postavili su zastavu, odnosno šahovnicu na kojoj je prvo polje bijele boje i koja se, uz ušato slovo "U" - koristila za vrijeme ustaške NDH, piše hrvatski portal "Novosti".

Hrvatski istoričar: NDH je bila zakrpa na du***u Trećeg Rajha

ZAGREB - Prije nedjelju dana opet smo slušali kako je "za dom spremni" stari hrvatski pozdrav, a naravno da to nije istina, kaže u autorskom tekstu za hrvatski portal "Index" istoričar Ivo Goldštajn, nakon što je ustaški pozdrav obilno korišćen tokom obilježavanja Oluje.

Kombi išaran ustaškim i nacističkim simbolima u Splitu

SPLIT - Blizu osnovne škole na Bačvicama u Splitu neko je fašističkim i ustaškim simbolima išarao automobil, javlja "Dalmatinski portal".

Ustaški simboli na službenom ulazu u zgradu opštine u Hrvatskoj

PODSTRANA - Na službenom ulazu u HDZ-ovu Opštinu Podstrana, u splitsko-dalmatinskoj županiji, postavljena je ploča Udruženja hrvatskih veterana dobrovoljaca Domovinskog rata s dva tanka, ali upadljiva slova "U", simbol ustaštva.

Pravoslavni hram kod Vinkovaca oskrnavljen ustaškim simbolima

Nepoznati počinioci su u noći između 30. i 31. marta urezali latinično slovo "U" na ulazu u hram Prenosa moštiju svetog oca Nikolaja u Mirkovcima.

Vlada Austrije zabranjuje i ustaške simbole

BEČ- Austrijska vlada usvojila je danas izmjenu zakona kojom se proširuje lista zabranjenih simbola, koja sada obuhvata i ustaška obilježja.

Počelo suđenje navijačima Dinama zbog veličanja ustaštva

Pred Pokrajinskim sudom u Salcburgu počelo je suđenje protiv 14-orice navijača zagrebačkog Dinama zbog veličanja ustaštva u Austriji.

Hrvatska Wikipedija dotakla dno novim člankom o Jasenovcu

ZAGREB - Hrvatska Wikipedija dotakla je novo dno s najnovijim izmjenama članka o Jasenovcu i stala u odbranu ustašstva u kojima se kao relevantan izvor navodi knjiga Igora Vukića “Radni logor Jasenovac” u kojemu se ovaj ustaški logor smrti, koji je zgražao čak i naciste, predstavlja skoro kao banja.

Najčitanije