Ustav

HDZ predložio rezoluciju o poštovanju Ustava BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović danas je u parlamentarnu proceduru uputio prijedlog rezolucije kojom traži da se poštuje Ustav BiH prilikom donošenja reformskih zakona, te da se i izmjene Izbornog zakona donesu u skladu s Ustavom, što bi trebalo da se nađe na narednoj sjednici parlamenta kao obavezna tačka dnevnog reda.

Cvijanović: Nevolje su u Sarajevu

CIRIH - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je BiH zemlja u kojoj se ne poštuje vlastiti Ustav, te da su oni koji se zalažu za njegovo poštivanje sankcionisani iz inostranstva, a oni koji ga ne poštuju nagrađeni.

"Pravnici da procijene da li su Alkalaj i Turkovićeva prekršili Ustav"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je pravnicima dao zadatak da procijene da li su ambasador BiH u UN Sven Alkalaj i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković prekršili Ustav BiH.

Cvijanović: Srpska nije smetnja, rehabilitujemo svoju ustavnost

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da se Srpska i dalje bori za svoja ustavna prava i da je u punom smislu riječi krenula da oživi i rehabilituje svoju ustavnost.

Šulić: Novim Ustavom do jačih institucija

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da bi zakonodavni organi u narednom periodu trebali da donesu novi ustav koji će mnoge važne stvari precizirati, ali i ojačati i zaštititi institucije Srpske, prvenstveno od pokušaja nasilnog prenošenja nadležnosti na nivo BiH.

Komšić: Dodik normalizovao rušenje ustavnog poretka BiH

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF), rekao je danas da je član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik u potpunosti normalizovao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka.

Državni udar u Burkini Faso - svrgnut predsjednik, zatvorene granice

Vojska Burkine Faso saopštila je danas da je svrgla sa vlasti predsjednika Roka Kaborea.

Krivokapićev kabinet: Ustav ne daje mogućnost izbora novog premijera

PODGORICA - Ustav Crne Gore ne daje mogućnost izbora novog premijera bez parlamentarnih izbora, saopšteno je danas iz Kabineta predsjednika vlade Zdravka Krivokapića, a povodom najave formiranja manjinske vlade.

Najnoviji preliminarni rezultati referenduma u Srbiji

BEOGRAD - Prema najnovim preliminarnim rezultatima referenduma, na osnovu 98,79 odsto obrađenih biračkih mjesta, odnosno 98,24 odsto glasačkog tijela - "da" je na referendumu zaokružilo 59,71 odsto glasača, a "ne" 39,26 odsto, saopštila je Republička izborna komisija (RIK).

U Srbiji otvorena biračka mjesta za glasanje na referendumu

BEOGRAD - Jutros u sedam časova otvorena su biračka mjesta za glasanje na republičkom referendumu o promjeni Ustava, u dijelu koji se odnosi na pravosuđe.

U nedjelju referendum u Srbiji o promjeni Ustava, Srbima na KiM zabranjeno glasanje

BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti održan referendum o promjenama Ustava Srbije u djelu koji se odnosi na pravosuđe.

Ustavni sud Hrvatske odlučio, kovid potvrde su ustavne

ZAGREB - Ustavni sud Hrvatske potvrdio je danas da je odlučeno da su kovid potvrde u skladu sa Ustavom, a predsjednik ovog suda Miroslav Šeparović je izjavio da je odlučeno i o bezbjednosnoj mjeri obaveznoog testiranja pacijenata u zdravstvu i sistemu socijalne zaštite.

HDZ predložio rezoluciju o zaštiti Ustava BiH

SARAJEVO - Klub poslanika HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH zatražio je da u dnevni red današnje sjednice parlamenta bude uvršten prijedlog rezolucije o zaštiti Ustava BiH, Ustava FBiH, međunarodnih sporazuma i pripadajućih aneksa i sprovođenje presuda Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Dodik Varheljiju: Zaključci NS RS ne izlaze iz okvira Ustava BiH i Dejtona

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju da zaključci koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra ne izlaze iz okvira ni Ustava BiH ni Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik: Srpska ništa izvan Ustava BiH neće učiniti niti pribaviti sebi

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je specijalnog izaslanika britanskog premijera za zapadni Balkan Stjuarta Piča upoznao o činjenici da Republika Srpska ima namjeru da se ponaša u skladu sa Ustavom BiH i da ništa izvan Ustava neće učiniti, niti će pribaviti sebi.

Najčitanije