Ustavni sud BiH

Ustavni sud BiH će se proglasiti nenadležnim za odluku CIK-a?

SARAJEVO - Ustavni sud BiH mogao bi se proglasiti nenadležnim da razmatra zahtjev SNSD-a da preispita odluku CIK BiH na osnovu koje su lokalni izbori sa 4. oktobra odgođeni za 15. novembar ove godine.

Ustavni sud BiH ruši odluku o izborima?

​BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog odgađanja lokalnih izbora u BiH sa 4. oktobra na 15. novembar SNSD će sutra ujutro podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, u kojoj će tražiti ocjenu ustavnosti odluke Centralne izborne komisije BiH o odgađanju izbora, rekao je "Nezavisnim" Luka Petrović, generalni sekretar te stranke.

Danas zahtjev Ustavnom sudu BiH za preispitivanje odluke CIK-a

BANJALUKA - Generalni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Luka Petrović izjavio je da će ova stranka Ustavnom sudu BiH danas uputiti zahtjev za preispitivanje odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni za sredinu novembra.

Ustavni sud BiH: Starijima od 65 i mlađima od 18 godina prekršena ljudska prava

SARAJEVO - Ustavni sud BiH donio je odluku o tome da li se zabranama kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina u FBiH krše prava građana.

Ustavni sud BiH održao sjednicu elektronskim putem

SARAJEVO - Ustavni sud BiH održao je redovnu sjednicu Velikog vijeća elektronskim putem, imajući u vidu trenutne vanredne okolnosti izazvane pojavom pandemije virusa korona, a poštujući odluke nadležnih organa javne vlasti u BiH, saopšteno je iz tog suda.

Grubeša: U Ustavnom sudu BiH postoje problemi i sporne odluke

SARAJEVO - Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša izjavio Srni je da je očigledno da u Ustavnom sudu BiH postoje problemi, jer nije slučajno da sve "sporne" odluke koje je donio koriste uvijek jednom korpusu.

Višković: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

DOBOJ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina - Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH.

Dodik: Predloženi zakon o Ustavnom sudu BiH - dobra osnova

DOBOJ - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da je Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH o udaljavanju stranih sudija, koji su partije vladajuće koalicije iz Republike Srpske zajedno sa HDZ-om predale u proceduru, dobra osnova za rješavanje problema.

Čavara: Bošnjaci odluke Ustavnog suda uzimaju kao sa švedskog stola

Jasno se pokazala situacija da bi probosanske snage, a to su u suštini prograđanske snage, odnosno proislamske i probošnjačke, odluke Ustavnog suda BiH uzimale kao sa švedskog stola, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Talić: Ustavni sud BiH izašao iz okvira svoje nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić smatra da je Ustavni sud BiH potpuno izašao iz okvira svoje nadležnosti odlukom da se od građana Banjaluke i Republike Srpske, na štetu javnog interesa, oduzme gradsko zemljište na kojem je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, u korist privatnog preduzeća "Autoprevoz".

Najčitanije