Utaja

Booking.com utajio porez i u Italiji i Holandiji

Italijanska finansijska policija utvrdila je da je kompanija Booking.com, registrovana u Holandiji, utajila 153 miliona evra poreza za period od 2013. do 2019, prenijela je Ansa.

Prijavljen da je preko firme iz Banjaluke utajio 319.374 KM poreza

BANJALUKA – Banjalučka policija juče je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv D.C. zbog osnova sumnje da je utajio više od 300.000 KM poreza, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Autorskim ugovorima sa zaposlenima izbjegavali plaćanje poreza

BANjALUKA - Poreska uprava Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Omladinskom komunikativnom centru (OKC) Banjaluka zbog osnova sumnje da su oštetili budžet Republike Srpske za 352.119 maraka.

SIPA u Mostaru uhapsila osobu sa međunarodne potjernice

MOSTAR - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru uhapsili osobu za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola, saopštenoje iz SIPA.

Kosta osuđen na šest mjeseci zatvora, ali neće iza rešetaka

Dijego Kosta, fudbaler Atletiko Madrida, osuđen je danas na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog utaje poreza u Španiji. Međutim, kako navode španski mediji, Kosta neće ići iza rešetaka, jer je pristao da plati novčanu kaznu u skladu s njegovim prestupom, prenosi agencija Anadolija.

Optužen za poresku utaju od 3,57 miliona KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Svrake (54) koja ga tereti za krivično djelo poreska utaja, čime je oštetio budžet BiH za 3,57 miliona KM.

Potvrđena optužnica za utaju 200.000 KM poreza

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Dušana Ristivojevića tereti za krivično djelo poreske utaje ili prevare tako što je za više pravnih lica omogućio neplaćanje poreza od 200.000 KM.

Direktor kalesijske firme optužen za utaju 100.000 KM poreza

Opštinski sud Kalesija potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Senada Džafića (41) iz Kalesije zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo poreska utaja.

Osuđen na godinu zatvora zbog utaje 50.000 KM

SARAJEVO - Sud BiH, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice, osudio je Miroslava Crnčevića na jednogodišnju kaznu zatvora zbog krivičnog djela poreska utaja ili prevara.

Optužnica protiv sedam osoba zbog utaje poreza: Oštetili budžet za 319.000 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog sumnje da su falsifikovali dokumentaciju i fiktivno prikazivali promet, čime su oštetili budžet za oko 319.000 KM.

Najčitanije