Utaja poreza

Prijavljen da je preko firme iz Banjaluke utajio 319.374 KM poreza

BANJALUKA – Banjalučka policija juče je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv D.C. zbog osnova sumnje da je utajio više od 300.000 KM poreza, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Autorskim ugovorima sa zaposlenima izbjegavali plaćanje poreza

BANjALUKA - Poreska uprava Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Omladinskom komunikativnom centru (OKC) Banjaluka zbog osnova sumnje da su oštetili budžet Republike Srpske za 352.119 maraka.

Kosta osuđen na šest mjeseci zatvora, ali neće iza rešetaka

Dijego Kosta, fudbaler Atletiko Madrida, osuđen je danas na šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog utaje poreza u Španiji. Međutim, kako navode španski mediji, Kosta neće ići iza rešetaka, jer je pristao da plati novčanu kaznu u skladu s njegovim prestupom, prenosi agencija Anadolija.

Osuđen na godinu zatvora zbog utaje 50.000 KM

SARAJEVO - Sud BiH, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivice, osudio je Miroslava Crnčevića na jednogodišnju kaznu zatvora zbog krivičnog djela poreska utaja ili prevara.

Optužnica protiv sedam osoba zbog utaje poreza: Oštetili budžet za 319.000 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog sumnje da su falsifikovali dokumentaciju i fiktivno prikazivali promet, čime su oštetili budžet za oko 319.000 KM.

Optužen za utaju poreza

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Miroslava Crnčevića iz Glamoča, koja ga tereti za prevaru i poresku utaju u velikim iznosima, čime je oštećen budžet BiH i nanesena šteta državi i građanima.

Nabavljali kafu na crnom tržištu: Optuženi da su utajili 3,5 miliona maraka

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Senada Svrake (53) iz Rudog i Aide Svrake (39) iz Sarajeva, te pravnog lica "Elster-Commerce" d.o.o. Sarajevo zbog sumnje da su utajili 3.569.592 KM.

Bijeljinka optužena da je utajila 85.646 KM

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podigao je optužnicu protiv Darinke Kićanović (51) iz Bijeljine i pravnog lica "DMK TRADE" Dvorovi, u kojem je Kićanović odgovorno lice, zbog sumnje za utaju poreza, čime je budžet BiH oštećen za 85.646 KM.

Izvještaji o utaji poreza u visini od 2,9 miliona KM

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su za deset mjeseci ove godine u 23 slučaja podnijeli izvještaje nadležnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da je utajen porez u visini od 2,9 miliona KM, izjavio je direktor ove uprave Goran Maričić.

Milionska utaja poreza u Hrvatskoj, među optuženima i državljanin BiH

ZAGREB - USKOK je podigao optužnicu protiv devetočlane grupe koju tereti da je na uvozu luksuznih automobila hrvatsku državu oštetila za više od 6,5 miliona kuna neplaćenog poreza (oko 900.000 evra).

Najčitanije