Uticaj

Deset najuticajnijih gradova u istoriji

Odgovor na to koji je grad bio najuticajniji kroz istoriju možda nije toliko jednostavan. Ukoliko se to pitanje postavi, vjerovatno bi poslije malo razmišljanja većina dala odgovore koji bi se manje-više slagali. Kako bi se procijenio uticaj određenog grada na istoriju, treba imati u vidu čitav niz faktora.

Bundesbanka: ECB ima veliki uticaj na evro

Evropska centralna banka (ECB) može da tvrdi kako ne namjerava da upravlja kursom evra, ali svojom politikom i izjavama vrši veliki i rastući uticaj na jedinstvenu valutu, objavila je danas Bundesbanka.

Ruski stručnjak objašnjava kakav će uticaj 5G imati na organizam

U cjelini, razvoj 5G mreže neće uticati na organizam čovjeka, pošto se organizam odlično adaptira na nove životne uslove, rekao je za Sputnjik medicinski direktor servisa "SberZdravlje" Vladislav Mohamed Ali.

Poljski predsjednik optužio Njemačku za miješanje u izbore

VARŠAVA - Poljski predsjednik Andžej Duda danas je sugerisao da Njemačka pokušava da se umiješa u predsjedničke izbore nakon što je tabloidni list u njemačkom vlasništvu izvijestio o pomilovanju koje je odobrio čovjeku koji je odslužio kaznu u slučaju pedofilije.

Šta BiH može očekivati od novog hrvatskog predsjednika

BANJALUKA, ZAGREB - Zoran Milanović, novi hrvatski predsjednik, sutra preuzima kabinet na Pantovčaku, a šta će nasljednik Kolinde Grabar Kitarović značiti za BiH, uglavnom se može opisati opreznim optimizmom.

Astrologija: Sedam ciklusa života

Sunce, Mjesec, Venera, Mars i druge planete imaju veliki uticaj na vaš život.

Koja je moć cvijeća?

Većina nas voli pogled na svježe cvijeće u svom domu.

AP: Sve jači ruski uticaj na Balkanu, Baltiku i u centralnoj Evropi

BEOGRAD - Ruski uticaj u Evropi je u porastu a iako je najočigledniji na Balkanu jačanje populizma u centralnoj Evropi je koristilo Moskvi, izbacujući u prvi plan naklonjenije političare i stranke u zemljama poput Madjarske, Austrije i Češke, navodi Associated press (AP).

'Rusija Americi na Balkanu najveći rival'

VAŠINGTON, BANJALUKA - Sjedinjene Američke Države Rusku Federaciju smatraju svojim najvećim rivalom na prostoru zapadnog Balkana, zaključeno je na saslušanju u Odboru za spoljne poslove američkog Senata, na kojem su svjedočili Ves Mičel, pomoćnik državnog sekretara SAD za Evropu, i Metju Palmer, njegov zamjenik za naš region.

Trostruka prijetnja napretku Balkana ka EU i NATO

VAŠINGTON - Napredak Balkana prema EU i NATO suočen je sa trostrukom prijetnjom - ruskim uticajem, unutrašnjim slabostima demokratija zapadnog Balkana i aktuelnom američkom politikom prema tom regionu, rekli su učesnici skupa na Univerzitetu "Džons Hopkins" u Vašingtonu.

Najčitanije