Uticaj

Kakav je uticaj mora na mozak?

Možete li da zamislite kakav je uticaj mora na naš mozak?

Nametnuti ideali ljepote opasnost za mentalno zdravlje mladih

Mediji imaju veliki uticaj na kreiranje slike o vlastitom tijelu. Istraživanje koje je sprovela zdravstvena ustanova Florida House Experience pokazalo je da se 88 odsto žena i 65 odsto muškaraca upoređuje sa osobama iz medija. Slično je i sa društvenim mrežama. Oko 68 odsto odraslih osoba obradi fotografiju u nekoj aplikaciji prije nego što je podijeli sa drugima, s namjerom da se predstave u što boljem svjetlu.

SZO osnovao grupu da utvrdi kako je korona uticala na mlade

ŽENEVA - Tedros Gebrejesus, direktor Svjetske zdravstvene organizacije, saopštio je da je pokrenuo Globalnu organizaciju za mlade koja će biti dio drugih udruženja iz cijelog svijeta s ciljem da se utvrdi na koji način su mladi ljudi bili pogođeni virusom korona.

Deset najuticajnijih gradova u istoriji

Odgovor na to koji je grad bio najuticajniji kroz istoriju možda nije toliko jednostavan. Ukoliko se to pitanje postavi, vjerovatno bi poslije malo razmišljanja većina dala odgovore koji bi se manje-više slagali. Kako bi se procijenio uticaj određenog grada na istoriju, treba imati u vidu čitav niz faktora.

Bundesbanka: ECB ima veliki uticaj na evro

Evropska centralna banka (ECB) može da tvrdi kako ne namjerava da upravlja kursom evra, ali svojom politikom i izjavama vrši veliki i rastući uticaj na jedinstvenu valutu, objavila je danas Bundesbanka.

Ruski stručnjak objašnjava kakav će uticaj 5G imati na organizam

U cjelini, razvoj 5G mreže neće uticati na organizam čovjeka, pošto se organizam odlično adaptira na nove životne uslove, rekao je za Sputnjik medicinski direktor servisa "SberZdravlje" Vladislav Mohamed Ali.

Poljski predsjednik optužio Njemačku za miješanje u izbore

VARŠAVA - Poljski predsjednik Andžej Duda danas je sugerisao da Njemačka pokušava da se umiješa u predsjedničke izbore nakon što je tabloidni list u njemačkom vlasništvu izvijestio o pomilovanju koje je odobrio čovjeku koji je odslužio kaznu u slučaju pedofilije.

Šta BiH može očekivati od novog hrvatskog predsjednika

BANJALUKA, ZAGREB - Zoran Milanović, novi hrvatski predsjednik, sutra preuzima kabinet na Pantovčaku, a šta će nasljednik Kolinde Grabar Kitarović značiti za BiH, uglavnom se može opisati opreznim optimizmom.

Astrologija: Sedam ciklusa života

Sunce, Mjesec, Venera, Mars i druge planete imaju veliki uticaj na vaš život.

Koja je moć cvijeća?

Većina nas voli pogled na svježe cvijeće u svom domu.

Najčitanije