Uvoz

Veliki pad hrvatskog izvoza i uvoza tokom sedam mjeseci

ZAGREB - Vrijednost hrvatskog robnog izvoza iznosila je 61,5 milijardi kuna od januara do kraja jula, što je 7,7 posto manje nego u istom lanjskom periodu, dok je uvoz pao za 11,9 posto, na 98,3 milijarde kuna, preliminarni su podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni danas.

Zabranjen uvoz 17.700 kilograma breskve iz Turske

Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 17.700 kilograma breskve porijeklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida.

Na lagerima se kiseli 20 miliona litara mlijeka

SARAJEVO - Mljekarska industrija je u do sada najtežoj situaciji, tvrde predstavnici poljoprivrednih udruženja iz oba entiteta. Kažu da su viškovi mlijeka ogromni, čak 20 miliona litara je na lageru i nema se kome distribuirati.

Kina stopira uvoz australijske govedine zbog hloramfenikola

Kina je obustavila uvoz govedine čiji je dobavljač australijska firma "Džon Di Vorik" pošto je u nekim proizvodima te kompanije otkrivena zabranjena supstanca hloramfenikol, saopštile su kineske carinske vlasti.

Hrvatska bi mogla da bude najveći izvoznik korone u Njemačku

ZAGREB - Hrvatska sve lošije stoji na rang-listi njemačkog Instituta "Robert Koh" (RKI), ključne naučne institucije njemačkih vlasti u pandemiji virusa korona.

Izvoz kafe uduplan, uvoz manji za 4,7 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - U prvih sedam mjeseci ove godine u BiH uvezeno je više od 12 miliona kilograma kafe u vrijednosti skoro 47 miliona KM, što je manje uvezene kafe za 4,7 miliona KM nego u istom periodu lani.

Turska očekuje pad uvoza energenata nakon novih nalazišta u Crnom moru

Turska očekuje značajan pad uvoza energenata nakon što su pronađene rezerve prirodnog gasa u Crnom moru, a trenutno se analiziraju i rezerve na drugim lokacijama, rekao je ministar energetike Fatih Donmez.

Apel uvoznicima mesa da otkupe domaće viškove

SARAJEVO - Prerađivači iz BiH u narednih 30 dana trebalo bi da meso otkupljuju od domaćih proizvođača, a ne da ga uvoze.

Uvoz mesa školski primjer dampinga

BANJALUKA - Pomoć Vlade Srpske uzgajivačima tovne junadi i svinja je dobrodošla, ali je ključ problema i dalje na uvozu, zbog čega očekujemo reakciju Savjeta ministara BiH. Stiže nam meso iz EU, a tamo je u maloprodaji skuplje nego kod nas, što je školski primjer dampinga.

Južna Koreja zabranila uvoz živine iz Australije zbog ptičijeg gripa

Južnokorejsko Ministarstvo poljoprivrede zabranilo je uvoz živinskog mesa i jaja iz Australije, nakon što se tamo pojavio izuzetno patogen ptičiji grip, saopšteno je danas u Seulu.

Najčitanije