Uvoz

Strana narandža jeftinija od domaće jabuke

BANJALUKA - U prvih pet mjeseci ove godine u BiH je uvezeno 1.054 tone više citrusa nego u istom periodu prošle godine, a razlog povećanom uvozu je, kako tvrde domaći voćari, visoka cijena domaćeg voća, zbog koje se kupci plićeg džepa radije odlučuju da kupuju i konzumiraju citruse.

Izvoz otanjio za 196 miliona KM

BANJALUKA - Za oko 196 miliona maraka bio je manji izvoz Republike Srpske od januara do maja ove godine u odnosu na isti period 2019.

Korona umanjila i glad za sladoledom

BANJALUKA, SARJEVO - Uvoz ledenih poslastica u BiH za prvih pet mjeseci ove godine manji je za skoro milion KM u odnosu na godinu ranije, tačnije za 899.257 KM.

Neovlašteno uvezao automobile vrijedne oko 49.000 KM

Protiv muškarca čiji su inicijali D.S. iz Zvornika podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina zbog sumnje da je iz inostranstva bez ovlaštenja uvezao veći broj automobila u vrijednosti od oko 49.000 KM, saopšteno je iz zvorničke Policijske uprave.

Smanjen uvoz plemenitog metala u BiH: I zlato više ne sija zbog korone

SARAJEVO, BANJALUKA - U prva četiri mjeseca ove godine uvezeno je zlata i predmeta koji sadrže zlato u vrijednosti 2.366.203,61 KM, što je manje za skoro 2,6 miliona KM u odnosu na isti period prethodne godine.

U prva četiri mjeseca izvoz manji za 12,7 odsto, a uvoz za 14,8 odsto

SARAJEVO - BiH je za prva četiri mjeseca ove godine izvezla robu vrijednu 3,325 milijardi KM, što je za 12,7 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, dok je uvoz manji za 14,8 odsto i iznosio je 5,421 milijardu KM.

Domaći proizvođači: "Zabranite uvoz dok ima domaćeg na tržištu"

SARAJEVO - Iako prehrambena industrija u određenim segmentima bilježi rast, ni u ovoj privrednoj grani ne cvjetaju ruže s obzirom na to da je pao izvoz određenih artikala poput šećera i ulja, pa i mesa.

Korona "sašila" pad i uvoza i izvoza

SARAJEVO - Industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u BiH bilježi značajan pad u ukupnom obimu vanjskotrgovinske razmjene od oko 61 milion KM, pokazuje analiza ovog sektora koju je uradila Vanjskotrgovinska komora BiH.

Korona zakočila uvoz vozila, cijene polovnjaka već pale

BANJALUKA, SARAJEVO - Virus korona i te kako je uticao na tržište četvorotočkašima, čiji uvoz u BiH je drastično pao, a zabilježeno je i rezanje cijena polovnih automobila.

Na vodu iz inostranstva BiH potrošila 171 milion maraka

BANJALUKA, SARAJEVO - Više od 171 milion maraka vrijedna je voda koja je u BiH uvezena tokom prošle godine.

Najčitanije