Uvoz

Uvođenje ograničenja na Euro 5 normu smanjilo uvoz i prodaju vozila

SARAJEVO, BANJALUKA - Stupanjem 1. juna na snagu odluke o uvozu automobila kojom mogu biti uvezeni samo oni s Euro 5 normom i noviji drastično su smanjeni uvoz, ali i prodaja vozila, te ih je samo u junu, julu i avgustu ove godine uvezeno 4.525 manje nego u istom periodu prošle godine.

Srpska ostvarila izvoz u vrijednosti od 2,14 milijardi maraka

BANJALUKA - Republika Srpska je za sedam mjeseci ove godine u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz u vrijednosti 2,149 milijardi KM ili jedan odsto manje nego u istom periodu lani, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Spoljnotrgovinski deficit BiH premašio 4,6 milijardi KM

SARAJEVO - Izvoz Bosne i Hercegovine u periodu januar-juli ove godine iznosio je šest milijardi i 835 miliona KM, što je za 1,1 odsto manje nego u istom periodu 2018. godine, dok je uvoz iznosio 11 milijardi i 524 miliona KM i viši je za 3,7 odsto.

BiH uvozi 92 odsto hrane

SARAJEVO - BiH je za šest mjeseci ove godine zabilježila povećanje deficita od 12,11 odsto u razmjeni robe sa svijetom, saopštio je danas sekretar Spoljnotrgovinske komore BiH Nihad Bajramović.

Ekonomski rast BiH 3,8 odsto u naredne tri godine

SARAJEVO - U BiH se u naredne tri godine očekuje nastavak ekonomskog rasta sa prosječnim stopama od 3,8 odsto godišnje, navodi se u Informaciji o perspektivama za BiH 2020-2022. godine Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP) BiH.

Zaraženih svinja nema u BiH, ali je kuga pred vratima

SARAJEVO, BANJALUKA - Pitanje je vremena kada će se svinjska kuga pojaviti i u Republici Srpskoj, odnosno BiH, strahuju domaći svinjari, nakon sumnje da se afrička svinjska kuga pojavila u Srbiji.

Zabranjen uvoz svinjskog mesa iz Srbije zbog afričke kuge

SARAJEVO - Kancelarija za veterinarstvo BiH usvojila je Uputstvo o privremenoj zabrani uvoza određenih pošiljki mesa iz Srbije u BiH zbog sumnje na prisustvo afričke svinjske kuge u ovoj državi.

BiH uvozi svinje iz Njemačke

BANJALUKA, BERLIN - Njemačka je u protekloj godini najviše živih svinja izvezla u BiH, gdje su odvezene na klanje i preradu, piše "Osnabruecker Zeitung", navodeći podatke iz njemačkih statističkih baza.

Zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane u RS

BANJALUKA - Nadležne inspekcije Republike Srpske su u prvom polugodištu ove godine zabranile uvoz 33 pošiljke različitih proizvoda.

BiH u Austriju izvozi više nego što uvozi

SARAJEVO - Rast izvoza iz BiH u Austriju u protekle tri godine konstantno napreduje, a pokrivenost uvoza izvozom dostigla je rekordnih 155 odsto, istaknuto je na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića i ambasadora Austrije u BiH Ulrike Hartman.

Najčitanije