Uvoz

BiH svijetu daje sirovine, a onda uvozi gotove proizvode

Minus u trgovinskoj razmjeni Bosne i Hercegovine s inostranstvom konstantno se smanjuje, ali još će proći puno vremena prije nego se stanje drastično promijeni, piše Večernji list BiH.

Šarović: Robna razmjena sa Srbijom i Hrvatskom će dostići pet milijardi evra

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je u Beogradu da će obim robne razmjene sa Srbijom i Hrvatskom ove godine dostići pet milijardi evra, a da je u daljoj ekspanziji ekonomskih i trgovinskih odnosa, infrastruktura najslabija karika.

Porastao uvoz korištenih tekstilnih proizvoda: Milioni u polovnoj robi

BANJALUKA, SARAJEVO - Tokom prvih osam mjeseci ove godine u BiH je uvezeno skoro 450.000 kilograma više korištene odjeće i drugih korištenih tekstilnih proizvoda nego u istom periodu prethodne godine. Stručnjaci smatraju da je razlog slaba platežna moć građana.

Očekivani izvoz do kraja godine veći od 12 milijardi KM

SARAJEVO - Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić izjavio je danas da se očekuje da će ove godine izvoz iz BiH premašiti 12 milijardi KM.

Izvoz iz RS povećan za 12 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je za sedam mjeseci u spoljnotrgovinskoj razmjeni sa inostranstvom izvezla robu u vrijednosti 2,173 milijarde KM ili 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvoz sporo pobjeđuje uvoz

BANJALUKA - Pokrivenost uvoza izvozom u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 73 odsto, dok je u istom periodu 2017. godine iznosila 70 odsto, saopšteno je u Republičkom zavodu za statistiku RS.

Nosimo turske gaće, a svoje prodajemo Nijemcima

BANJALUKA, SARAJEVO - U uvozu donjeg rublja u Bosni i Hercegovini dominiraju Turska, Kina i Srbija, a zemlje u koje BiH najviše izvozi ove proizvode su Njemačka, Italija i Austrija, rekli su iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO).

U BiH uvezeno lijekova u vrijednosti 393 miliona KM

SARAJEVO - Više od 4,3 miliona kilograma farmaceutskih proizvoda u vrijednosti od preko 393,7 miliona KM uvezeno je u Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1. januara do 30. juna ove godine. U istom periodu izvezeno je više od milion kilograma lijekova u vrijednosti od 64,9 miliona KM, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Pokrivenosti uvoza izvozom 73%

BANJALUKA -Tokom prvih šest mjeseci u Republici Srpskoj ukupna vrijednost ostvarena uvozom iznosi 2,508 milijardi KM, a izvozom 1,825 milijardi KM, što znači da je procenat pokrivenosti uvoza izvozom iznosio 72,8 odsto.

Izvoz iz BiH u prvom polugodištu veći za 12 odsto

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina je u prvom polugodištu ove godine ostvarila izvoz u vrijednosti pet milijardi i 834 miliona KM, što je za 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je istovremeno uvoz iznosio devet milijardi i 336 miliona KM, što je više za 8,1 odsto.

Najčitanije