Uvoz

Prodajemo jeftino mlijeko pa uvozimo skupi sir

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ima izuzetno nepovoljnu strukturu izvoza u sektoru mljekarstva jer izvozi jeftino mlijeko, a zatim uvozi sir koji je pet puta skuplji.

Rusija zabranila uvoz svinja iz EU i SAD-a

Vlada Rusije je unijela izmjene u spisak proizvoda čiji je uvoz iz EU, SAD, Kanade i niza drugih država zabranjen.

U BiH se uvozi i ljudska krv

BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina uvozi sve i svašta, a u širokoj lepezi robe našla se čak i ljudska krv!

Izvoz iz BiH veći za 17,9 odsto, a uvoz 12,6 %

Bosna i Hercegovina je u devet mjeseci ove godine ostvarila izvoz u vrijednosti osam milijardi i 95 miliona KM, što je za 17,9 % više nego u istom periodu prošle godine, dok je uvoz iznosio 13 milijardi i 306 miliona KM, što je više za 12,6 odsto.

Ferari od 386.200 KM najskuplji auto uvezen u BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Najskuplji automobil uvezen u Bosnu i Hercegovinu u prvih devet mjeseci ove godine je ferari 488 spajder, tip F142. Ponosnog vlasnika skupocjeni četvorotočkaš koštao je 386.200,13 KM, plus dažbine od 65.800,46 KM.

Za šest mjeseci oduzeto 37 vozila: Falsifikuju isprave i ilegalno uvoze auta

BANJALUKA, SARAJEVO - Granična policija BiH je u prvih šest mjeseci ove godine na graničnim prelazima oduzela 37 motornih vozila.

Dozvoljeno unijeti pola kg mesa u BiH

SARAJEVO – Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između BiH i SAD o readmisiji osoba koje borave bez dozvola, koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar bezbjednosti.

BiH od jedinog izvoznika, do velikog uvoznika električne energije

Visoke temperature i sušna godina na Balkanu doveli su do pada hidropotencijala i nestašice električne energije, a zemlje ove regije primorane su uvoziti velike količine struje.

Spriječen uvoz 31 tone piletine zaražene salmonelom

PODGORICA - Crnogorski inspektori spriječili su da na tržište dospije 27 tona pilećeg bataka, 3.770 kilograma piletine za roštilj, te 690 kilograma dagnji zaraženih opasnom bakterijom salmonelom, navodi se u Izvještaju o radu inspekcijskih službi Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove za jul, u koji su Dnevne novine imale uvid.

BiH želi garantovane kvote, Turska kontrolu uvoza

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina nalazi se u završnoj fazi pregovora o izmjeni i dopuni Trgovinskog sporazuma sa Turskom, čime će dvije zemlje preciznije odrediti kvote i količine za pojedine proizvode u međusobnoj razmjeni.

Reklame

Najčitanije