Uvoz

Iran i Libija bili najveći uvoznici američkog oružja

STOKHOLM - Iran i Libija bili su među najvećim kupcima američkog naoružanja sve do dolaska na vlast Ruholaha Homeinija i Muamera el Gadafija, kada se ta praksa prekida, pokazuje statistika Međunarodnog instituta za istraživanje mira u Stokholmu.

BiH godišnje uveze oko 8,9 miliona kilograma lijekova

SARAJEVO - BiH godišnje uveze oko 8,9 miliona kilograma lijekova, za šta je u prošloj godini dato skoro 760 miliona KM, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH.

Putin produžio embargo zemljama koje su uvele sankcije Rusiji

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin produžio je embargo na uvoz prehrambenih proizvoda svim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, saopšteno je iz predsjedničkog kabineta.

Ko je sve oslobođen uvoznih dažbina u BiH?

SARAJEVO - Krajem aprila ove godine stupila je na snagu odluka o povećanju vrijednosnog praga oslobađanja od dažbina za pošiljke iz inostranstva na 300 KM.

Srpska najviše izvozila u Italiju, najveći uvoz iz Srbije

BANJALUKA - Republika Srpska je za prvih pet mjeseci ove godine ostvarila obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od 2,2 milijarde dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 72,5 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Proizvođači: Tarife na uvoz vozila značiće gubitak hiljade radnih mjesta

VAŠINGTON - Dvije najveće grupacije koje okupljaju proizvođače automobila upozorile su danas administraciju američkog predsjednika Donalda Trampa da će uvođenje tarifa od 25 odsto na uvoz vozila značiti gubitak više stotina hiljada radnih mjesta i dramatično povećanje cijene automobila.

Uvoz polovnih vozila samo sa Euro 5 standardom

BANJALUKA - Na inicijativu Privredne komore FBiH, Bosna i Hercegovina uskoro bi mogla ograničiti uvoz polovnih vozila u BiH na Euro 5 standard, a novih vozila na Euro 6.

Izvozne cijene veće za 7,2 odsto, a uvozne za 1,1 odsto

BANJALUKA - Izvozne cijene robe iz Republike Srpske u prvom kvartalu ove godine veće su za 7,2 odsto u odnosu na prošlogodišnji prosjek, dok su uvozne veće za 1,1 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Uvezeno voće i povrće "preplavili" tržište BiH

BANJALUKA - Kineski bijeli luk, kupus iz Makedonije, kruške iz Italije i drugo voće i povrće iz uvoza preplavili su tržište BiH, o čemu najbolje svjedoče podaci da je u prvih pet mjeseci ove godine uvezeno oko 132,5 miliona kilograma raznog voća i povrća, što je za oko 13 miliona više nego lani u istom periodu.

Preduzeća nedovoljno koriste povlašteni uvoz u Ameriku

BANJALUKA - Portparol Privredne komore Republike Srpske Vladimir Blagojević upozorava da ovdašnja preduzeća nisu u dovoljnoj mjeri iskoristila šansu koja im je pružena na osnovu povlaštenog uvoza robe u SAD i Generalnog sistema preferencija SAD za BiH.

Najčitanije