Uvoz

Izvozu cvijeća ne cvjetaju ruže

BANJALUKA - Izvoz cvijeća i njegova proizvodnja u Bosni i Hercegovini daleko su manji od uvoza, te ga je tokom prošle godine u BiH uvezeno 2.000 puta više nego što je izvezeno.

Krah "Aluminija" skresao bh. izvoz

SARAJEVO - Ukupan obim vanjsko-trgovinske razmjene u BiH u prošloj godini dostigao je nešto više od 31,7 milijardi KM. Iz BiH se izvozilo u vrijednosti nešto više od 11,869 milijardi KM, a uvozilo u BiH nešto više od 19,8 milijardi KM.

RS: Pokrivenost uvoza izvozom 75,3 odsto

BANJALUKA - Republika Srpska je u prošloj godini ostvarila ukupan obim spoljnotrgovinske razmjene sa inostranstvom od približno 4,8 milijardi dolara, dok je pokrivenost uvoza izvozom bila 75,3 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Izvještaj EK: Plate i potrošnja u BiH rasli, izvoz i uvoz smanjeni

BANJALUKA - Plate i potrošnja građana u BiH u prošloj godini su rasli, dok su izvoz i uvoz smanjeni u odnosu na godinu ranije.

Uvoz lijekova težak 169 miliona KM

BANJALUKA - Od svih grupa proizvoda koji su u RS uvezeni u 11 mjeseci 2019. godine, najveće učešće ostvarili su lijekovi, s ukupnom vrijednošću od čak 169 miliona KM.

Limuzine voze u rikverc

SARAJEVO, BANJALUKA - Tokom prošle godine u Bosnu i Hercegovinu uvezeno je 69.077 polovnih i novih automobila, što je za 13.828 vozila manje nego godinu dana ranije.

Porastao uvoz pirotehnike u BiH: Petarde i vatromet "usijali" tržište

BANJALUKA - Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, u BiH je u 2019. godini uvezeno više nego duplo pirotehničkih sredstava u odnosu na pretprošlu godinu, a opasna pirotehnička sredstva se u prodaji mogu naći i na internetu.

20 puta više uvozimo nego što izvozimo alkohola

BANJALUKA - Tokom prvih 11 mjeseci prošle godine u BiH je uvezeno skoro 20 puta više alkohola nego što je izvezeno, te sudeći prema ovim podacima uvezli smo oko 44 litra alkohola po stanovniku, ako u obzir uzmemo broj stanovnika po posljednjem popisu u BiH.

U BiH uvezeno 95 miliona kg citrusa i banana

BANJALUKA - Na tržištu BiH u 11 mjeseci ove godine našlo se skoro 95 miliona kilograma citrusa i banana koji su pristigli najviše iz Ekvadora i Turske, sudeći prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Zabrana uvoza mesa iz Srbije pogurala domaću proizvodnju

BANJALUKA - Zabrana uvoza svinjskog mesa i prerađevina iz Srbije pogurala je domaće proizvođače, a posebno prerađivače, od kojih su neki već uveli drugu smjenu, ali i potpisali ugovore sa proizvođačima iz Srbije za koje rade uslužno.

Najčitanije