Uvoz

Uvoz dijamanata u BiH skočio 28 puta

BANJALUKA - Uvoz dijamanata, dragog kamenja, bisera i svile u BiH enormno je porastao, pa je tako u 2017. godini u BiH uvezeno 28 puta više dijamanata nego godinu ranije, potvrđeno je u Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIO).

Uvoz mesa u Hrvatsku skočio 15 odsto

ZAGREB - Hrvatski uvoz svih vrsta mesa tokom prvih devet meseci 2017. bio je vrijedan oko 261 milion evra, što je povećanje za 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je izvoz tih proizvoda pao za 9,0 odsto na oko 49 miliona evra.

DW: SAD kupuju ruski gas, a EU – ne smije?

BERLIN - Firme iz SAD zapravo hoće da potisnu Rusiju sa evropskog tržišta zemnog gasa, piše danas Radio Deutsche Welle, konstatujući da se sada saznaje da je ruski tečni gas direktno isporučen u Sjedinjenim Državama i zapitavši se "kako to može?".

Kina će preteći Japan po uvozu gasa

LONDON - Kina bi ove godine, zahvaljujući borbi protiv zagađenja, mogla da potisne Japan sa mjesta najvećeg svjetskog uvoznika prirodnog gasa, koji se koristi da zamijeni ugalj.

U BiH uvezena auta vrijedna 700 miliona KM

BANJALUKA - Uvoz automobila u Bosnu i Hercegovinu u prvih 11 mjeseci ove godine povećan je za 2.412 u odnosu na isti period lani, a potražnja je vladala posebno za polovnim, ali i za novim automobilima.

Zabranjen uvoz keksa i slatkiša iz BiH u EU

ZAGREB - Sanitarna inspekcija zabranila je uvoz šest pošiljki keksa i slatkiša iz Bosne i Hercegovine.

Dok BiH čeka dozvolu za meso, uvoz iz Rusije utrostručen

SARAJEVO - Dok BiH pokušava da dobije dozvolu za izvoz mesa u Rusiju, jedna od najvećih zemalja svijeta uspjela je da za samo devet mjeseci utrostruči svoj izvoz u BiH u odnosu na cijelu prošlu godinu.

Ohrabrujući podaci za RS: Rekordna pokrivenost uvoza izvozom

BANJALUKA - Pokrivenost uvoza izvozom dostigla je rekordni nivo u Republici Srpskoj i iznosila je od januara do oktobra ove godine 71,4 odsto. Prema zadnjem izvještaju Republičkog zavoda za statistiku, pokrivenost je bila najveća na početku godine, u januaru, kada je iznosila 92,3, a najmanja u aprilu i junu sa po 61 odsto.

Prodajemo jeftino mlijeko pa uvozimo skupi sir

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ima izuzetno nepovoljnu strukturu izvoza u sektoru mljekarstva jer izvozi jeftino mlijeko, a zatim uvozi sir koji je pet puta skuplji.

Rusija zabranila uvoz svinja iz EU i SAD-a

Vlada Rusije je unijela izmjene u spisak proizvoda čiji je uvoz iz EU, SAD, Kanade i niza drugih država zabranjen.

Reklame

Najčitanije