Uvoz

Zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane u RS

BANJALUKA - Nadležne inspekcije Republike Srpske su u prvom polugodištu ove godine zabranile uvoz 33 pošiljke različitih proizvoda.

BiH u Austriju izvozi više nego što uvozi

SARAJEVO - Rast izvoza iz BiH u Austriju u protekle tri godine konstantno napreduje, a pokrivenost uvoza izvozom dostigla je rekordnih 155 odsto, istaknuto je na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića i ambasadora Austrije u BiH Ulrike Hartman.

Za godinu dana uvezena alkoholna pića vrijedna oko 207 miliona KM

SARAJEVO - U BiH je prošle godine uvezeno oko 172,9 miliona tona alkoholnih pića vrijednih 207,6 miliona KM, što je za 20 miliona KM više nego 2016. i 2017. godine, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Zabranjen uvoz igračaka iz Kine

BANJALUKA - Republički zdravstveni inspektor zabranio je uvoz 1.440 dječijih igračaka "natural vorld" porijeklom iz Kine zbog nedozvoljenog sadržaja ftalata, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

U RS zabranjen uvoz svježe višnje iz Hrvatske

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske (RS) zabranila je uvoz 11.250 tona svježe višnje, porijekom iz Hrvatske, zbog povećane količine ostataka pesticida.

Najskuplji uvezeni automobil ove godine u BiH Bentli koštao 494.718,50 KM

BANJALUKA - Najskuplji uvezeni automobil u BiH u prvih pet mjeseci ove godine je Bentli Continental GT Coupe, koji je ponosnog vlasnika ovog četvorotočkaša koštao pozamašnih 422.714,27 KM, te je za njega morao izdvojiti i dodatnih 72.004,23 KM dažbina.

Stupila na snagu zabrana uvoza vozila Euro 4 norme

SARAJEVO - Manje od četiri odsto građana Bosne i Hercegovine vozi automobil mlađi od deset godina, dok je broj registrovanih vozila sa godištem ispod 1991. godine, znatno veći.

Od 1. juna rampa za starija auta

​BANJALUKA - Od 1. juna ove godine definitivno stupa na snagu Odluka o ograničavanju uvoza putničkih vozila s Euro 4 motorom, te će se od tog datuma moći uvoziti samo putnička vozila s Euro 5 i Euro 6 motorom, dok će se s Euro 4 motorom moći uvoziti samo teretna vozila.

U RS zabranjen uvoz 23,5 tone krompira iz Grčke

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 23,5 tona merkantilnog krompira iz Grčke jer je utvrđeno prisustvo parazita.

Zabranjen uvoz 400 dodataka za mikser zbog štetnih materija

BANJALUKA - Republička zdravstvena inspekcija prilikom redovne kontrole predmeta opšte upotrebe zabranila je uvoz 400 dodataka za mikser - mutilica porijeklom iz Kine, jer je utvrđeno da, zbog sadržaja štetnih materija, pošiljka ne odgovara propisanim uslovima.

Najčitanije