Uzgoj

Paprika ajvaruša "zlatna koka" za ratare

DOBOJ - Crvena paprika, popularna ajvaruša, mogla bi biti "zlatna koka" malim poljoprivrednim proizvođačima s područja dobojske regije zato što je velika potražnja za tim povrćem.

Problemi stočara sa uzgojem teladi

PRNJAVOR - Mnogi stočari imaju problema sa uzgojem teladi i mladih junica, a to je od presudne važnosti za kvalitet krava i što dužu laktaciju, rekao je danas u Prnjavoru Milovan Ćućić iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Uzgoj ptica u BiH pred gašenjem

SARAJEVO - Zlatko Velić, predsjednik "Ornitološkog kluba Banjaluka 1952", tvrdi da je uzgajivača sve manje i manje, a da ljubitelji ptica ulažu vlastita sredstva kako bi održali hobi u kojem nema zarade

Sedam koraka za uzgoj božura

Božuri doživljavaju renesansu popularnosti - baš poput karanfila. Jedan od najfotografiranijih buketa na društvenim mrežama koji krasi svaki, sa stilom uređeni interijer, savršeni je miris ljeta.

Super biznis: Veliki prinos bez ijedne mašine

Uzgoj jagoda u zatvorenom prostoru je veoma atraktivan posao koji može da se radi uz pomoć članova porodice.

Alen Islamović mikrofon zamijenio njivom

Proizvodnja lješnjaka na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih nekoliko godina dobija na zamahu i sve je više poljoprivrednika koji se odlučuju na uzgoj ove kulture, kažu u Poljoprivrednom zavodu USK.

Sedam koraka za uzgoj najljepšeg ljetnog cvijeta

Božuri doživljavaju renesansu popularnosti - baš poput karanfila. Jedan od najfotografiranijih buketa na društvenim mrežama koji krasi svaki, sa stilom uređeni interijer, savršeni je miris ljeta. Iako je cvatnja božura u punom jeku, nikada nije kasno (ili prerano) pripremiti se za novu sezonu sadnje kako bi još više uživali u raskošnom cvijeću.

Najčitanije