Uzgoj

Jorgovan, simbol Vaskrsa nastao od Bogorodičinih suza

Ljudi kažu, kada su razapeli Hrista, Presveta Bogorodica je skrušena bolom i obnevidjela od plača hodala bez cilja, ne znajući kuda ide. Hodajući pod teretom bola, sjela je da se odmori ispod jednog drveta prepunog lišća, ali ne i cvjetova.

Kako da čuvamo nanu, bosiljak i peršun u kući

Sve vrhunske kuvarice znaju da je začinsko bilje odličan dodatak svakom jelu.

Umjesto luksuznih prezentacija - uzgoj puževa

Vlasnik poznate milanske agencije, koja je do pandmije kovida-19 organizovala superluksuzne prezentacije, Martino Krespi, preorijentisao se na uzgoj puževa, piše list "Hafington post", u reportaži o čovjeku koji je zbog pandemije izgubio cijeli posao, od šest miliona evra godišnje.

Odobreno pet zahtjeva za uzgoj industrijske konoplje

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske zaprimilo je 10 zahtjeva za uzgoj industrijske konoplje, a do sada je izdalo pet odobrenja, potvrđeno nam je iz ovog ministarstva.

Kako da sačuvate ciklamu i obojite sive i hladne dane

Jedna od najtraženijih jesenjih i zimskih sobnih biljaka zasigurno je ciklama. I upravo ovih dana, uporedo s potražnjom ukrasa za predstojeće prazniče dane, sve češće se i ciklama traži u rasadnicima i cvjećarama.

Kamelija: Cvijet koji su obožavali carevi i opisali pisci

Dive su uvijek na dobrom glasu. Tako je i sa kamelijom cvijetom kojeg su obožavali kineski carevi, opjevali pjesnici, u note utkali kompozitori i oslikali slikari.

Anastazija uzgaja zmije, ljubav prema gmizavcima prenijela na djecu

Velikoj obožavateljki gmizavaca Anastaziji Makjanić iz Zadra zmije su ujedno i posao.

Gardenija: Najzahtjevnija ljepotica među cvjetovima

Gardenija (Gardenia jasminoides) izuzetno je cijenjena ukrasna biljka predivnih cvjetova i očaravajućeg mirisa.

Hapšenje u Rogatici, pronađena laboratorija za uzgoj droge

SARAJEVO - Policija je u okviru akcije "Plantaža 2020" na području Rogatice pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj opojne droge kod lica čiji su inicijali N.D., koje je lišeno slobode.

Carstvo peradi u dolini Sane

SANSKI MOST - Neposredno uz put koji Sanski Most spaja sa Prijedorom, na lokalitetu Milin Birt, nalazi se prostrano imanje Veroljuba Hrnjičeka, na kojem se on bavi uzgojem mnogobrojne peradi.

Najčitanije