VAKCINE

Peskov: Isporuke Sputnjika V drugim državama kada se namiri rusko tržište

MOSKVA - Vakcinacija stanovnika Rusije je prioritet vlasti i nemoguće je odmah zadovoljiti apsolutno svu potražnju u inostranstvu za vakcinom protiv virusa korona Sputnjik V, ali će vremenom sve obaveze biti ispunjene, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

EU u pandemiji potvrdila privrženost BiH

BANJALUKA, BRISEL - Evropska unija bi putem Kovaks mehanizma i programa "EU4Health" do kraja avgusta BiH trebalo da dostavi oko 214.000 vakcina proizvođača "Pfizer-BioNTech", a njihova isporuka počela je u maju, rečeno je "Nezavisnim novinama" u evropskim institucijama.

SAD planiraju da doniraju 500 miliona vakcina svijetu

VAŠINGTON - Pfizer i njemački partner te američke kompanije BioNTech saopštili su danas da su pristali da isporuče američkoj vladi 500 miliona doza vakcina protiv korona virusa, koje će SAD donirati siromašnim zemljama u naredne dvije godine.

Dobijaju tri miliona doza vakcina kojima uskoro ističe rok

BRAZILIJA - Brazil će u narednih nekoliko dana dobiti prvu seriju od tri miliona doza Johnson&Johnson vakcina protiv kovid-19, čija primjena mora biti ubrzana zbog kratkog roka trajanja, potvrdilo je ministarstvo zdravlja.

U Crnoj Gori dato skoro 230.000 doza vakcina

PODGORICA - U Crnoj Gori do sada je dato 229.803 doza vakcina protiv korona virusa, objavljeno je na sajtu covidodgovor.me.

Njemačka obezbjeđuje rezerve vakcina za eventualne nove pandemije

BERLIN - Njemačka planira da proizvođačima vakcina plati godišnju naknadu za rezervaciju da bi obezbijedila rezervne kapacitete od 600 do 700 miliona doza godišnje kako bi se mogla izboriti sa eventualnim novim pandemijama, rekao je danas njemački ministar zdravlja Jens Špan.

Forto: U junu stižu prve doze Sputnjika V

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto izjavio je da taj kanton u saradnji sa Vladom Federacije BiH (FBiH) nabavlja rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V, a prva isporuka od oko 20.000 doza trebala bi da stigne u junu.

Istraživanje: AstraZeneca i Pfizer efikasno štite i od indijskog soja

LONDON - Najnovije istraživanje Zdravstvenog zavoda Engleske pokazalo je da su vakcine kompanija Pfizer i AstraZeneca efikasne u zaštiti ljudi od indijskog soja koronavirusa.

EU do kraja godine donira 100 miliona vakcina siromašnima

RIM - Evropska unija namjerava da do kraja godine donira najmanje 100 miliona doza vakcina protiv kovida-19 siromašnijim državama, najavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Šeranić: Oko 100.000 vakcina će se naći na vakcinalnim punktovima

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će proces vakcinacije u Srpskoj biti ubrzan.

Najčitanije