VAlentin Incko

Zajbert: Tema razgovora Merkelove, Šmita i Incka neće biti uklanjanje bilo koje vlade

BANJALUKA - Tema razgovora njemačke kancelarke Angele Merkel s visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom i njegovim prethodnikom Valentinom Inckom neće biti uklanjanje bilo koje vlade, rekao je Štefan Zajbert, portparol Angele Merkel.

MUP RS: Nikakva naredba nije izdata u vezi s nametnutim zakonom

BANJALUKA - Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Srni je rečeno da su netačni navodi da je ovo ministarstvo izdalo bilo kakvu naredbu o postupanju svojih pripadnika u skladu s nametnutim Zakonom o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Kristijan Šmit službeno preuzeo dužnost visokog predstavnika

SARAJEVO - Primopredaja dužnosti između novog visokog predstavnika Kristijana Šmita i bivšeg Valentina Incka obavljena je danas. Incko je ispred zgrade OHR-a u Sarajevu Šmitu simbolično uručio zbirku svih akata OHR-a.

Čović: Incko došao kao prijatelj, a odlazi kao neko ko je unazadio BiH

SARAJEVO - Valentin Incko, visoki predstavnik, koji za koji dan odlazi iz BiH, značajno je unazadio sve projekte u BiH, rekao je na konferenciji za novinare Dragan Čović, lider HDZ-a, i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Srbi poručili Incku da nametne i plate i izbore

SARAJEVO - Blokada institucija BiH, ukoliko se produži i u septembru, mogla bi dovesti do obustave isplate plata zaposlenima u državnim institucijama s obzirom na to da nije usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu, a da odluka o privremenom finansiranju koju je donijelo Vijeće ministara važi do septembra. Takođe, postoji mogućnost i blokade izbornog procesa u BiH s obzirom na to da je 2022. godina izbora.

Vučić: Ko misli da odluke mogu da se nameću, ne čini dobro nikome

SKOPLJE - Onaj ko je mislio da odluke mogu da se oktroišu ili nameću, i da budu usmjerene protiv interesa jednog naroda, čini se da nije dobro donio ni jednom od naroda u BiH, kako god to nekome izgledalo, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kesić: Vašington i Brisel nisu uz Incka u kršenju Dejtona

VAŠINGTON - Predstavnik Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izrazio je danas optimizam da će se RS izboriti protiv odluke odlazećeg Viskog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani i kažnjavanju negiranja genocida u Srebrenici.

BiH u blokadi, Srpska neće primjenjivati Inckovu odluku

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što je i dogovoreno na sastanku lidera političkih partija iz Republike Srpske, blokada rada institucija BiH već je počela i sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH otkazana je zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske, a ukoliko dogovor opstane, slična sudbina čeka i Savjet ministara BiH i Predsjedništvo BiH.

Odluka objavljena u Službenom glasniku BiH, negiranje genocida postaje kažnjivo

SARAJEVO - Dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločina" objavljene su danas u Službenom glasnika BiH, a na snagu stupaju sutra.

Dodik najavio sjedicu Narodne skupštine za petak

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske povodom odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca" biće održana u petak, 30. jula, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Najčitanije