VELIKA BRITANIJA

U Velikoj Britanije počeo samit lidera G7

LONDON - Lideri Grupe sedam (G7) industrijski najrazvijenijih zemalja počinju danas trodnevni samit u Velikoj Britaniji, a samit se održava u sjenci pandemije virusa korona.

Džonson: G7 se obavezuje na vakcinaciju svijeta do kraja 2022.

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson najavio je danas da će se lideri Grupe sedam (G7), koji se sastaju za vikend u zalivu Karbis na jugozapadu Engleske, obavezati na vakcinaciju svijeta do kraja 2022. godine.

Prvi put od marta 2020. korona nije odnijela nijedan život u Britaniji

LONDON - U Velikoj Britaniji u protekla 24 časa nije bilo preminulih od kovida 19, a zaraženo je 3.165 ljudi.

Vozači u Britaniji će morati dobro da paze šta da obuku i obuju

Britanski vozači koji za volan sjednu u širokim farmerkama, dugoj suknji ili haljini ili pogrešno izaberu obuću, rizikuju da plate kaznu od 5.000 funti ukoliko ih policija zaustavi.

Velika Britanija odustaje od kovid sertifikata

LONDON - Velika Britanija planira da odustane od kovid sertifikata kao obaveznog dokumenta za prisustvo velikim javnim događajima.

Velika Britanija pravi nacionalni brod vrijedan 232 miliona evra

Novi nacionalni brod, nasljednik Kraljevske jahte "Britanija", promovisaće trgovinu i industriju Velike Britanije širom svijeta, izjavio je premijer Boris Džonson, najavljujući pravljenje broda vrijednog 232 miliona evra.

Potrošili 4,5 milijardi dolara na tenkove koji ne mogu pucati u pokretu

Iako je mobilnost od presudne važnosti u savremenoj doktrini ratovanja, Velika Britanija potrošila je 4,5 milijardi dolara na razvoj novog tipa lakih tenkova koji ne mogu da pucaju u pokretu.

Boris Džonson poslao pozivnice za svadbu

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson (56) i njegova vjerenica Keri Sajmonds (33) odredili su datum vjenčanja.

Odbijen prigovor odbrane da Karadžić služi kaznu u Britaniji

BEOGRAD - Mehanizam u Hagu odbio je prigovor odbrane bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića na odluku da bude upućen u Veliku Britaniju na izdržavanje kazne doživotnog zatvora, objavio je na svom Twitter nalogu Karadžićev advokat Piter Robinson.

Uložen prigovor na odluku o premještanju Karadžića u Veliku Britaniju

BEOGRAD - Odbrana Radovana Karadžića uložila je prigovor na odluku Mehanizma za krivične sudove u Hagu da njihov branjenik bude premješten u zatvor u Velikoj Britaniji, a u kojem su iznesene sumnje da on tamo neće biti bezbjedan, rekao je advokat prvog predsjednika Republike Srpske Piter Robinson.

Najčitanije