VIRUS KORONA

SZO: Izgubljeni teško ostvareni rezultati u borbi protiv virusa

ŽENEVA - Teško ostvareni dobici u borbi protiv virusa korona sada su izgubljeni kako se širi veoma zarazan delta soj ovog virusa, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija.

Zeljković: Još ne razmišljamo o trećoj dozi vakcine

BANJALUKA - Prioritet dajemo vakcinaciji svih građana makar prvom dozom, treća doza nije isključena, ali neozbiljno je da idemo s tom dozom dok nismo sve vakcinisali makar prvom.

Njemačka vlada usvojila nova pravila za ulazak u zemlju

BERLIN - Njemačka vlada usvojila je danas novu uredbu kojom se pooštravaju pravila za ulazak u zemlju u cilju zaštite od "uvoza" virusa korona.

BiH čeka dalji rast broja zaraženih

BANJALUKA, SARAJEVO - Broj novozaraženih u BiH od početka ove sedmice je u blagom porastu, a sudeći prema riječima infektologa može se očekivati da se ovaj trend nastavi i u narednim sedmicama.

Bajden zahtijeva od federalnih radnika da se vakcinišu

VAŠINGTON - Milioni federalnih radnika u SAD moraće da potvrde da su vakcinisani protiv korona virusa ili će biti u obavezi da nose maske, testiraju se jednom nedeljno, održavaju socijalnu distancu i pridržavaju drugih pravila, objavila je juče administracija američkog predsednika Džoa Bajdena.

Borba protiv korone u zatvorima RS, u Foči vakcinisano 82% osuđenika

FOČA, BANJALUKA - Osuđenim licima u Srpskoj omogućeno je vakcinisanje protiv virusa korona pa je tako u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Foča prvu dozu vakcine već primilo 82 odsto osuđenika, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Ministarstva pravde Republike Srpske.

Bajden: Amerikancima koji se vakcinišu 100 dolara

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džo Bajden pozvao je danas državne i lokalne vlade da uplate 100 dolara svim Amerikancima koji se vakcinišu protiv virusa korona.

Zemlje koje su uvele obaveznu vakcinaciju za određene grupe

Ponovni rast zaraze korona virusom zbog visoko zarazne varijante delta soja, ali i pad interesa za vakcinaciju natjerali su vlade nekih zemalja da imunizaciju proglase obaveznom za zdravstvene radnike i druge izloženije grupe, prenose mediji.

Najpopularnija grčka ostrva područja visokog rizika

ATINA - Grčka ostrva u južnom Egejskom moru označena su danas na kovid mapi Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) tamno crvenom bojom, usljed porasta broja infekcija.

Najčitanije