VIRUS KORONA

Vakcinacija otvara granice - 800 čarter letova sa "Nikole Tesle"

Tokom ljetne sezone planirano je 800 čarter letova sa aerodroma "Nikola Tesla" za Tursku i Egipat, a očekujem da će masovna vakcinacija omogućiti otvaranje svih granica, izjavio je danas Tanjugu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

U Sloveniji preminulo sedam osoba, zaraženo još 287

LJUBLJANA - U Sloveniji je u posljednja 24 časa još 287 ljudi zaraženo virusom korona, a sedam lica je preminulo, podaci su državne uprave.

Interesovanje ne jenjava, Srbija prva po broju revakcinisanih

BEOGRAD - Srbija je po broju revakcinisanih prva u Evropi, što pokazuje agilnost i rezultat našeg procesa imunizacije, istakao je danas direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

U kupovinu samo s terminom i negativnim testom

MINHEN - U njemačkoj pokrajini Bavarskoj od danas je moguće ići u mnoge radnje samo uz zakazani termin i negativan test.

Ublažene mjere u Velikoj Britaniji

LONDON - U Britaniji su od danas ublažene restrikcije uvedene zbog pandemije virusa korona, pa su otvoreni pabovi, restorani i kompanije čije poslovanje nije od suštinskog značaja.

Nakon 11 dana zaključavanja, Slovenija ublažava mjera

LJUBLJANA - Nakon 11-dnevnog "zaključavanja", u Sloveniji se danas ublažavaju antiepidemijske mjere, ukida se šestomjesečni noćni policijski čas i ponovo se otvaraju škole.

Da li je Švedska bila u pravu?

Slušati epidemiološku struku u Švedskoj znači kretati se bez maske u zatvorenim javnim prostorima, slobodno izlaziti u restorane, kafiće i ići u školu.

"NATO stvoren za rješavanje krize"

SARAJEVO - Solidarnost NATO-a je trenutno vrlo tražena, kazao je u aprilu prošle godine njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas na konferenciji ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a prvi put održanoj virtualno u 70-godišnjoj historiji Saveza.

Svi osnovci u školskim klupama

BANJALUKA - Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od danas će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, a za srednjoškolce će i dalje biti organizovana na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U Srbiji preminulo 35 osoba, zaraženo još 2.732

BEOGRAD - Srbija je danas potvrdila 35 smrtnih ishoda usljed infekcije virusom korona i 2.732 nova slučaja zaraze.

Najčitanije