VIno

Istopite i do 15 kilograma uz čokoladu i vino

​Francuzi su poznati po ukusnoj hrani koja obara s nogu, ali i po zgodnim i vitkim ženama. Tajna leži u načinu prehrane pa ako još niste čuli za francusku dijetu možda je vrijeme da je isprobate, a rezultati su zagarantovani jer uz ovakav način prehrane možete izgubiti i do 15 kilograma

Da li ste za vino sa potpisom Žan Luk Pikarda?

​Ljubitelji Zvjezdanih staza ili oni koji su upravo pogledali trejler za predstojeći Star Trek: Picard serijal, znaju da je Chateau Picard porodični vinograd Žan-Luk Pikarda u francuskoj La Barre regiji.

Treći Salon žilavke 17. avgusta u Trebinju

Treći Salon žilavke će 17. avgusta ove godine u Trebinju u restoranu Vinska Galerija Vukoje okupiti više od 20 proizvođača vina, što je do sada rekordan broj, a posjetioci će imati priliku da degustiraju vina od autohtone sorte žilavka.

Vino vrijedno pola miliona evra ukradeno u Parizu

Banda lopova provalila je u vinski podrum restorana u Parizu i ukrala 150 flaša vina.

Najveći podzemni vinski podrum nalazi se u Moldaviji

Iako se ne nalazi u društvu zemalja poznatih po vinskim destinacijama, u Moldaviji zvanično postoji najveća kolekcija vina na svijetu.

300 godina staro vino na aukciji

​Predstavljamo vam ekskluzivne dekantere vina, koji su prethodno spaseni iz brodoloma, a koji će se naravno naći na aukcijskoj prodaji.

Gosti greškom posluženi crnim vinom od 5.000 evra

​Srećnom gostu u Mančesteru konobar je greškom servirao rijetko crno vino vrijedno 4,5 hiljada funti (5.150 eura), prenio je BBC.

Bh. vina predstavljena na sajmu u Tokiju

​I ove godine, kao i prethodnih godina, vina iz Bosne i Hercegovine, i to Vino Manastir Tvrdoš (Trebinje) Vranac 2015, i Vinogradi Nuić (Ljubuški) Pošip 2015 predstavljeni su na 95. Sajmu likera i sira koji je održan od 10. do 16. aprila u Tokiju.

Mađarsko vino najskuplje na svijetu

Mađarski proizvođač vina u tokajskom regionu poznatom po desertnom vinu prodaje bocu vina za 40.000 dolara u nadi da će oživjeti kraljevsku tradiciju ispijanja vina od strane kraljeva i poznavaoca, prenio je Rojters.

Domaći sir uskoro na kineskoj trpezi

BANJALUKA - Tvrdi sir, med i vino prvi su proizvodi koji bi iz BiH mogli biti izvezeni u Kinu, istakao je za "Nezavisne" Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Najčitanije