VIno

Čaša vina protiv holesterola

Tokom praznika nazdravljamo za život, zdravlje, ljubav, sreću… I to je čak poželjno ako ne pretjerujemo sa “čašicom”, nego smo umjereni i uživamo.

Antiage prehrana: Pet namirnica koje će pomladiti vašu kožu

Sigurno ste čuli za izraz da "ljepota dolazi iznutra". To znači da je ono što jedemo zaista važno, ne samo da bismo se fizički dobro osjećali nego i da bismo dobro izgledali.

Mađarsko vino najskuplje na svijetu, flaša košta 35.000 evra

Najskuplje vino na svijetu u 2019. godini nije bilo ni italijansko, niti francusko, piše italijanska Republika, već vino iz Mađarske.

Kuvano vino, rapsodija ukusa

Opšte je poznato da kuvano vino pozitivno utiče na zdravlje. Djeluje kao tečni antioksidans i štiti srce i krvne sudove. Uz to sprečava upalne procese u tijelu, a pozitivan uticaj ima i na povišen krvni pritisak.

Francuska i dalje najveći izvoznik vina u EU

PARIZ - Francuska je prošle godine potvrdila poziciju najvećeg izvoznika vina među zemljama EU, ostavljajući daleko iza sebe Italiju i Španiju, pokazuju podaci evropske kancelarije za statistiku, objavljeni povodom dana francuskog mladog crvenog vina "božole nuvo" (beaujolais nouvea), prenosi portal Seebiz.

Slovenija tuži Evropsku komisiju zbog vina teran

Na Opštem sudu Evropske unije u Luksemburgu početkom idućeg mjeseca kreće rasprava o tužbi Slovenije protiv Evropske komisije u slučaju istarskog vina teran, objavili su slovenački mediji.

Vinari i pivari iz BiH osvajaju Kinu

SARAJEVO - Domaći vinari i pivari imaju razloga da zadovoljno trljaju ruke, bar kad je u pitanju saradnja sa Kinom, jednom od najvećih ekonomskih sila na svijetu.

"Banjalučka pivara" ekskluzivni distributer crnogorskih vina

BANJALUKA - "Banjalučka pivara" postala je ekskluzivni distributer za bh. tržište proizvoda renomirane kompanije "13. jul - Plantaže" iz Podgorice.

Slovenija, pored pivske, dobija i drugu vinsku fontanu

​Slovenija će u novembru biti bogatija za još jednu fontanu iz koje će teći alkohol - nakon fontane piva u Žalcu i vina u Marezigu, vino će teći i iz fontane u Vodolama kraj Maribora.

Istopite i do 15 kilograma uz čokoladu i vino

​Francuzi su poznati po ukusnoj hrani koja obara s nogu, ali i po zgodnim i vitkim ženama. Tajna leži u načinu prehrane pa ako još niste čuli za francusku dijetu možda je vrijeme da je isprobate, a rezultati su zagarantovani jer uz ovakav način prehrane možete izgubiti i do 15 kilograma

Najčitanije