VJEKOSLAV PETRIČEVIĆ

Petričević: Postoji interes za ulaganje u energetski sektor Srpske

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da postoji interes za ulaganje u energetski sektor Republike Srpske, što će biti snažan privredni podsticaj.

Košarac i Petričević o uspostavljanju slobodnih zona

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac istakao je u razgovoru sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem da su slobodne zone razvojna šansa za domaću privredu i pokretač ukupnog ekonomskog razvoja.

Petričević: Za oporavak privrede će trebati bar godina i po

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević smatra da će ekonomiji trebati bar godinu i po da se vrati na nivo iz 2019. godine, ali privreda Srpske će se oporaviti i vratiti u normalne tokove, čemu će doprinijeti podsticanje potrošnje i investicija, te kupovina domaćih proizvoda.

Vjekoslav Petričević: Povratak evropskih firmi iz Azije šansa za RS

Privreda RS može profitirati od vraćanja evropskih firmi u Evropu iz Azije, rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva RS u pisanom intervjuu za "Nezavisne".

Podrška privrednim subjektima koji imaju problem sa likvidnošću

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević iskazao je spremnost za saradnju sa timom Svjetske banke na prevazilaženju problema u oblasti privrede i preduzetništva, kao i zajedničkim naporima za oporavak privrednih subjekata koji su ugroženi uticajem epidemije virusa korona na poslovanje.

Petričević: Nastavak podrške domaćim privrednicima

LAKTAŠI - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je resorno ministarstvo u stalnom kontaktu sa domaćim privrednim društvima, koja će podržavati i u narednom periodu.

SDS traži ostavku ministra privrede RS

ISTOČNO SARAJEVO – Srpska demokratska stranka (SDS) zatražila je danas smjenu ministra privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vjekoslava Petričevića.

Petričević: Namjenska industrija Srpske ima šta da ponudi

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da kompanije iz Srpske iz oblasti namjenske industrije imaju šta da ponude na međunarodnom tržištu jer imaju dugu tradiciju, dobre reference i izvrstan inženjerski kadar.

Potpisani ugovori za podsticaje sa 39 firmi u RS

BANJALUKA - Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević potpisao je danas u Banjaluci ugovore sa 39 privrednika kojima će biti dodijeljeno ukupno 1,4 miliona KM podsticajnih sredstava u ovoj godini za direktna ulaganja za male investicione projekte, potvrđeno je Srni u resornom ministarstvu.

Pozitivni signali investitorima u Doboju

DOBOJ - Potencijalnim investitorima koji žele ulagati u Doboj ova lokalna zajednica je spremna da ponudi privilegije koje bi im koristile, a sve s ciljem otvaranje što više novih radnih mjesta.

Najčitanije