VRS

Starješine VRS: Napadi na Viškovića propaganda MC Srebrenica i SDA

BANJALUKA - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su brutalni napadi i neargumentovane optužbe na račun premijera Srpske Radovana Viškovića propagandna akcija Memorijalnog centra Srebrenica i rukovodstva SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem kojima smeta uspjeh Srpske, njena spoljna i unutrašnja politika, pa izmišljaju afere protiv srpskih rukovodilaca.

Višković: "Koridor života" najslavnija bitka VRS

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je proboj koridora kroz Posavinu, prije 28 godina, jedna od najslavnijih bitaka Vojske Republike Srpske, kada su spojeni istočni i zapadni dijelovi Republike Srpske i sačuvani životi i sloboda srpskog naroda.

Mićić: Važno obilježavati 12.maj - dan formiranja VRS

​BIJELJINA - Više od hiljadu boraca sa teritorije Semberije položilo je živote za slobodnu Republiku Srpsku, kako bi srpski narod opstao na svojim ognjištima, i zbog toga je važno obilježavati 12. maj – dan kada je prije 28 godina formirana Vojska Republike Srpske, ali i dan kada je prije 15 godina osnovan Treći pješadijski Republika Srpska puk, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon odavanja pošte poginulim borcima.

Dodik: Ukidanje VRS bila greška

BANJALUKA - Ukidanje VRS je bila greška, ali svjestan sam okolnosti i pritisaka koji su doveli do toga, rekao Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Preminuo doktor Miodrag Lazić, ratni hirurg VRS

Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije objavio je da je preminuo doktor Miodrag Lazić, specijalista hirurgije iz Niša.

Sud BiH odbio optužnicu protiv bivšeg pripadnika VRS

SARAJEVO - Sud BiH odbio je optužnicu Tužilaštva BiH koja je bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) Jugomira Marčetića teretila za zločine nad bošnjačkim civilnim stanovništvom iz mjesta Zecovi kod Prijedora.

Starješine VRS: Mektićev poziv dodvoravanje nekim centrima moći

BANJALUKA - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske smatra da je poziv ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića upućen borcima VRS da pristupe kolektivnom cijepanju boračkih knjižica dodvoravanje nekim centrima moći kojima smetaju Republike Srpska i njena vojska.

Preminuo general Manojlo Milovanović

BANJALUKA - General-pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Manojlo Milovanović preminuo je jutros.

Obilježen Dan Trebinjske brigade VRS

TREBINJE - Sjećanjem na poginule borce iz redova Vojske Republike Srpske i svečanom akademijom u pozorišnoj sali Kulturnog centra, Gradska boračka organizacija Trebinje obilježila je 13. jul, Dan Trebinjske brigade VRS.

Obilježena krsna slava Vojske Republike Srpske

SRBAC - Služenjem Svete arhijerejske liturgije i parastosom srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas, u manastiru Osovica, kod Srpca, obilježen je Vidovdan - krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Najčitanije