VRTIĆI

U Banjaluci tri nova vrtića ove godine otvaraju vrata

BANJALUKA - U toku ove godine treba da budu otvoreni vrtići u Kuljanima i Vrbanji, a nakon dobijanja upotrebne dozvole biće otvorena predškolska ustanova na Petrićevcu u sklopu tronamjenskog objekta, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave.

Za upis u banjalučke vrtiće stiglo 300 prijava

BANJALUKA - Na javni konkurs za upis djece u predškolske ustanove, koji je raspisan za 475 mališana sa područja grada, pristiglo je oko 300 prijava, rekla je za "Nezavisne" Jelena Kurtinović, v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Bolji uslovi za stotine mališana u vrtićima "Naša djeca" i "Neven"

Željka Cvijanović, predsjednica RS, Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, i gradonačelnik Igor Radojičić obišli su danas radove na podizanju energetske efikasnosti dva gradska vrtića "Naša djeca" i "Neven".

Gradnja vrtića u Kuljanima i Vrbanji počinje do kraja godine

BANJALUKA - Gradnja vrtića u naseljima Kuljani i Vrbanja trebalo bi da počne do kraja godine, rekao je za "Nezavisne" Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi.

Broj djece u vrtićkim grupama u RS od septembra biće povećan na 20

BANjALUKA - Dozvoljeni broj djece u vrtićkim grupama u vrtićima u Republici Srpskoj od 1. septembra biće povećan sa 15 na 20.

Vrtići u Banjaluci otvoreni, mališani oduševljeni

BANJALUKA - Svi vrtići na području grada od danas su u funkciji za mališane čija su oba roditelja zaposlena i nemaju gdje ostaviti dijete.

Od 1. juna se otvaraju svi banjalučki vrtići

BANJALUKA - Svi objekti u okviru banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje biće otvoreni 1. juna, a, prema normativima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u grupama će moći da bude do 15 djece, izjavila je Srni direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

"Privatni vrtići ostvaruju prava kao i privatne firme u drugim djelatnostima"

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da privatni vrtići, kao i ostale privatne firme u drugim djelatnostima, mogu da ostvare pravo na podsticaje koje je grad raspisao već na aprilskoj sjednici gradske Skupštine, kao što je pravo na komunalne takse i slično ili subvencionisanje kamata za kredite.

Postepen rast broja djece u banjalučkim vrtićima

BANJALUKA - U banjalučke vrtiće, u okviru Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, danas je došlo 137 djece, od 202 koliko ih je prijavljeno prilikom anketiranja roditelja, rekla je Srni direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

U banjalučkim vrtićima 129 djece, zahtjev za dodatno testiranje vaspitača

BANJALUKA - U banjalučke vrtiće, koje obuhvata Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, danas je stiglo 129 djece, od 202 koliko ih je prijavljeno prilikom anketiranja roditelja, dok je od 11. maja, od kada su vrtići ponovo otvoreni, u prosjeku dolazilo oko 80 mališana, rekla je direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

Najčitanije