VSTS

Tegeltija: Kritike od SDA destruktivne

BANJALUKA - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da svaki građanin, pa i politička partija imaju pravo na kritiku, a da one koje uporno dolaze od SDA nisu konstruktivne, već destruktivne i idu ka urušavanju nezavisnosti pravosuđa.

VSTS zaprimio prijavu protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca

SARAJEVO - Iz kancelarije disciplinskog tužioca VSTS potvrđeno je da je danas zaprimljena prijava protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Odzvonilo skrivanju imovine sudija i tužilaca

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo pravde BiH predložilo je Nacrt izmjena i dopuna Zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH (VSTS) prema kojem će sudije i tužioci biti dužni dostavljati svoj početni i godišnji izvještaj o imovini koji će biti objavljen na stranici VSTS-a.

Nezirović: Pravosuđu u BiH potrebna terapija

SARAJEVO - Sudbina mnogih najavljenih reformi često je osuđena na propast, a postoji velika opasnost da će i rad ove komisije brzo pasti u zaborav, kazao je danas Goran Nezirović, sudija Vrhovnog suda FBiH i član VSTS-a, na sjednici Privremene istražne komisije o stanju u pravosuđu Predstavničkog doma BiH.

Otkazana sjednica VSTS-a BiH, jedan član zaražen virusom korona

SARAJEVO - Sjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine koja je bila planirana za danas je otkazana.

Tegeltija: Direktno miješanje u rad pravosudnih institucija

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da je i današnje saslušanje pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosuđu još jedna potvrda direktnog i flagrantnog miješanja te komisije u pojedinačne okončane disciplinske i tekuće krivične predmete pred pravosudnim institucijama, tačnije predmet u fazi istražnog postupka pred Tužilaštvom BiH.

Prihvaćeno negativno mišljenje Komisije o prestanku mandata VSTS

SARAJEVO - Dom Naroda BiH na današnjoj sjednici prihvatio je negativno mišljenje Ustavno-pravne komisije BiH i predloženi zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) u sadašnjem sastavu smatra se odbijenim.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH je na sjednici u Sarajevu donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Negativno mišljenje za prestanak mandata VSTS

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa protiv i dva glasa za dala je negativno mišljenje na Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) u sadašnjem sastavu.

Tegeltija: Članovi VSTS-a neće se odazivati na pozive istražne komisije

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija rekao je danas da je najvažnija odluka koju je VSTS danas donio izbor potpredsjednika VSTS-a Sanele Gorušanović Butigan, kao i da se članovi ovog savjeta neće odazivati na pozive Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosuđu.

Najčitanije