VSTS

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u Srpskoj i FBiH

​SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Ratku Đonlagu za sudiju Osnovnog suda u Trebinju, Sašu Rajkovića za sudiju Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu i Milimira Pojužinu za tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Članovi VSTS: Izjave Tegeltije njegov lični stav

SARAJEVO - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH zaključili su da izjave koje je predsjednik ovog savjeta Milan Tegeltija dao u vezi sa sastavom Ustavnog suda BiH i načinom formiranja VSTS-a, te prisustvo sastanku zvaničnika iz Republike Srpske u institucijama BiH u Istočnom Sarajevu, predstavljaju njegovo lično mišljenje i nemaju uticaj na rad ove pravosudne institucije i njegovih članova.

"Parlament će biti kao arena za ispucavanje neutemeljenih optužbi"

SARAJEVO - Pristup poslanika u parlamentu BiH tokom tematske sjednice o stanju u pravosuđu BiH biće više destruktivan nego konstruktivan i od te rasprave se ne može previše očekivati, ocijenio je u izjavi Srni predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija.

Bratić: Svi u pravosuđu su pod uticajem politike

BANJALUKA - Svi u pravosuđu su pod uticajem politike, kako u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, tako i u Ustavnom sudu BiH, kazao je Senad Bratić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Tegeltija: Strane sudije i visoki predstavnik ograničavaju suverenitet

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija ocijenio je da strane sudije u Ustavnom sudu BiH nisu srećno rješenje jer oni, kao i visoki predstavnik, ograničavaju suverenitet BiH.

Tegeltija pozvao sudije da objave finansijske izvještaje za 2019.

​SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija pozvao je sudije i tužioce u BiH da dobrovoljno objave svoje finansijske izvještaje iz 2019. godine, što bi pomoglo u argumentaciji stava da su profesionalci sa visokim stepenom ličnog i profesionalnog integriteta koji nemaju šta da kriju.

Burna polemika u Domu naroda BiH o radu VSTS-a

SARAJEVO - Burna polemika vodila se tokom rasprave o radu Visokog sudskog i tužilaškog vijeća (VSTV) BiH danas u Domu naroda BiH. Delegati nisu željeli primiti k znanju izvještaje o radu za 2017. i 2018. godinu VSTV-a.

Klikom do imovine kriminalca

​BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini od januara počeo je s radom sistem za elektronsko evidentiranje oduzete imovinske koristi/imovine stečene izvršenjem krivičnog djela u sudovima i tužilaštvima, rečeno nam je u Delegaciji EU.

Tegeltija: Parlamentarci se sjetili održati sjednicu kada sam na godišnjem

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija izjavio je na današnjoj sjednici tog pravosudnog tijela da je bio van granica BiH kada je dobio poziv za prisustvovanje sjednici Predsavničkog doma, ali da će prisustvovati sjednici Doma naroda.

Kasipović: Srpska ima okvir za novi zakon o VSTS-u

BANJALUKA - Ministar pravde RS Anton Kasipović potvrdio je juče da je resor koji predvodi ispunio zahtjev Vlade Srpske u vezi sa analizom prenosa nadležnosti, pregledao niz zakona, propisa i odluka iz prethodnih godina, dodavši da će Srpska učestvovati u pisanju novog zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu ( VSTS) BiH.

Najčitanije