VSTS

Pravosuđe u BiH od javnosti krije predmete o korupciji

BANJALUKA, SARAJEVO - Pravosudne institucije BiH godinama obećavaju predstavnicima EU da će radovi tužilaštava i sudova biti transparentniji u odnosu prema javnosti, ali konkretnog napretka gotovo da i nema.

Debata: Pravosuđe se guši u raljama korupcije i politike

BANJALUKA - Građani su izgubili povjerenje u pravosuđe. Više od 75 odsto presuda u krivičnim postupcima su uslovne i umjesto da se bavi ozbiljnim kriminalom koji podriva državu i društvo, pravosuđe se bavi šumskim krađama, rezanim duvanom i švercom stoke.

Kavalekova i Satler podržali VSTS

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler izrazili su danas punu podršku Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH kao jedinstvenom regulatornom tijelu koje garantuje nezavisnost pravosuđa na cijeloj teritoriji BiH.

Optužnice zaobilaze slučajeve korupcije, u vodu palo 606 istraga

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je Bosna i Hercegovina u brojnim istraživanjima svrstana među zemlje u kojima se korupcija i te kako ukorijenila, tužilaštva u BiH se prošle godine, najblaže rečeno, nisu previše bavila ovom problematikom.

VSTS: Podrška radu Tužilaštva BiH i Milanku Kajganiću

SARAJEVO - Predsjedništvo Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH istaklo je danas u Sarajevu punu podršku radu Tužilaštva BiH i njegovom novoimenovanom vršiocu dužnosti glavnog tužioca Milanku Kajganiću radi podizanja kvaliteta rada na najviši nivo.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Slavicu Bambulović za predsjednika Okružnog suda u Doboju, a Zorana Džidu za predsjednika Okružnog suda u Bijeljini.

Tužilaštva u BiH optužila 11.213 građana

BANJALUKA, SARAJEVO - Tužilaštva u BiH tokom prošle godine podigla su 9.678 optužnica protiv 11.213 osoba.

Upućena žalba na drugostepenu odluku o smjeni Tadićeve

SARAJEVO - Vlado Adamović, advokat glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić, potvrdio je Srni da je uputio žalbu na odluku Drugostepene komisije Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH kojom se ona s mjesta glavnog tužioca premješta na mjesto tužioca.

VSTS: Sastanak sa Mehmedagićem bio zvaničan

SARAJEVO - Iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) saopšteno je da je sastanak Predsjedništva VSTS-a i direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića održan početkom juna bio službene prirode i zvaničnog karaktera, te da su netačne konotacije koje se ovom susretu pridaju u pojedinim medijima.

Objavljeni lični finansijski izvještaji za 189 sudija i tužilaca

SARAJEVO - Na poziv Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) upućenog sudijama i tužiocima da dobrovoljno daju saglasnost za objavu godišnjih ličnih finansijskih izvještaja, veći broj nosilaca pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio.

Najčitanije