VSTS

Tegeltija: Institucionalno samoubistvo VSTS-a

SARAJEVO - Dosadašnji predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija, koji je i formalno danas predao pisanu ostavku Sekretarijatu te institucije, rekao je Srni da je današnjim potezima i odlukama članova Savjeta došlo do institucionalnog samoubistva VSTS-a.

Tegeltija: Sa dva osjećaja odlazim sa čela VSTS-a

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milan Tegeltija je prisustvovao današnjoj sjednici VSTS-a BiH kazavši da će nakon prve tačke dnevnog reda napustiti salu očekujući da će ga kolege obavijestiti kada da podnese ostavku.

Tegeltija: Prije godinu i po sam saznao da me snimaju i uhode

BANJALUKA - U BiH je stvoren je takav ambijent, prije svega preko SDA, koji kontroliše mnoge medije, da svaki nezakonit akt prema meni se pozdravlja i ima punu podršku, rekao je večeras Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

VSTS usvojio zaključke, ne mogu se izjasniti o odgovornosti Tegeltije

SARAJEVO - U nastavku vanredne sjednice Visoko sudsko i tužilačko vijeće usvojilo je tri zaključka. Prvi zkaljučak je da VSTV konstatuje da se nezakonitim snimanjem i praćenjem nosilaca pravosudnih institucija onemogućava rad i donošenje odluka.

Dodik: Nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti srpskog kadra u Sarajevu

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava protivustavnim, protivzakonitim i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva, uz blagoslov jednog dijela međunarodne zajednice i OHR-a.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO – Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava dva dana u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Kurspahić: UDT treba odvojiti od VSTS

SARAJEVO - Ured disciplinskog tužioca (UDT) treba da bude odvojena i od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, smatra Alena Kurspahić, glavna disciplinska tužiteljica.

VSTS u Trebinju: Tužilaštvima prioritet zloupotrebe biračkih prava

TREBINJE - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji su danas zasjedali u novoj Palati pravde u Trebinju, izabrali su Damjana Kaurinovića za predsjednika Apelacionog suda Brčko distrikta, kao i glavnog tužioca Srednjebosanskog kantona Šemsudina Fuška.

Tegeltija: Kritike od SDA destruktivne

BANJALUKA - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da svaki građanin, pa i politička partija imaju pravo na kritiku, a da one koje uporno dolaze od SDA nisu konstruktivne, već destruktivne i idu ka urušavanju nezavisnosti pravosuđa.

VSTS zaprimio prijavu protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca

SARAJEVO - Iz kancelarije disciplinskog tužioca VSTS potvrđeno je da je danas zaprimljena prijava protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Najčitanije