VSTS

Dodik: VSTS imenovan nezakonito, politički nekorektno

BIJELJINA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovan nezakonito, te da će sagledati da li ima proceudralnih grešaka i ako bude potrebno obratiće se Ustavnom sudu.

"Političko Sarajevo ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba"

SARAJEVO - Političko Sarajevo potpuno je ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba i predstavnika Republike Srpske sa čelnih pozicija u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), izjavio je Srni bivši predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija.

Tegeltija: Zakon kristalno jasan, izbor rukovodstva VSTS biće nezakonit

SARAJEVO - Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da će izbor rukovodstva VSTS-a na sjednici ove pravosudne inistitucije zakazanoj za srijedu, 10. februar, biti nazakonit.

Tegeltija: Institucionalno samoubistvo VSTS-a

SARAJEVO - Dosadašnji predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija, koji je i formalno danas predao pisanu ostavku Sekretarijatu te institucije, rekao je Srni da je današnjim potezima i odlukama članova Savjeta došlo do institucionalnog samoubistva VSTS-a.

Tegeltija: Sa dva osjećaja odlazim sa čela VSTS-a

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milan Tegeltija je prisustvovao današnjoj sjednici VSTS-a BiH kazavši da će nakon prve tačke dnevnog reda napustiti salu očekujući da će ga kolege obavijestiti kada da podnese ostavku.

Tegeltija: Prije godinu i po sam saznao da me snimaju i uhode

BANJALUKA - U BiH je stvoren je takav ambijent, prije svega preko SDA, koji kontroliše mnoge medije, da svaki nezakonit akt prema meni se pozdravlja i ima punu podršku, rekao je večeras Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

VSTS usvojio zaključke, ne mogu se izjasniti o odgovornosti Tegeltije

SARAJEVO - U nastavku vanredne sjednice Visoko sudsko i tužilačko vijeće usvojilo je tri zaključka. Prvi zkaljučak je da VSTV konstatuje da se nezakonitim snimanjem i praćenjem nosilaca pravosudnih institucija onemogućava rad i donošenje odluka.

Dodik: Nećemo dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti srpskog kadra u Sarajevu

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava protivustavnim, protivzakonitim i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva, uz blagoslov jednog dijela međunarodne zajednice i OHR-a.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO – Visoki sudski i tužilački savjet Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava dva dana u Sarajevu, donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Kurspahić: UDT treba odvojiti od VSTS

SARAJEVO - Ured disciplinskog tužioca (UDT) treba da bude odvojena i od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, smatra Alena Kurspahić, glavna disciplinska tužiteljica.

Najčitanije