VSTS

Tegeltija: Direktno miješanje u rad pravosudnih institucija

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da je i današnje saslušanje pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosuđu još jedna potvrda direktnog i flagrantnog miješanja te komisije u pojedinačne okončane disciplinske i tekuće krivične predmete pred pravosudnim institucijama, tačnije predmet u fazi istražnog postupka pred Tužilaštvom BiH.

Prihvaćeno negativno mišljenje Komisije o prestanku mandata VSTS

SARAJEVO - Dom Naroda BiH na današnjoj sjednici prihvatio je negativno mišljenje Ustavno-pravne komisije BiH i predloženi zakon o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) u sadašnjem sastavu smatra se odbijenim.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH je na sjednici u Sarajevu donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Negativno mišljenje za prestanak mandata VSTS

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa protiv i dva glasa za dala je negativno mišljenje na Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) u sadašnjem sastavu.

Tegeltija: Članovi VSTS-a neće se odazivati na pozive istražne komisije

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija rekao je danas da je najvažnija odluka koju je VSTS danas donio izbor potpredsjednika VSTS-a Sanele Gorušanović Butigan, kao i da se članovi ovog savjeta neće odazivati na pozive Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosuđu.

Ružicu Jukić zamijeniće Sanela Gorušanović Butigan

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija informisao je članove tog tijela da će Ružicu Jukić, kojoj je istekao mandat u VSTS-u, zamijeniti sudija Opštinskog suda u Sarajevu Sanela Gorušanović Butigan.

Tegeltija: Prijećeno Tadićevoj i njenom sinu

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da je od glavnog tužioca BiH Gordane Tadić obaviješten da su njoj i njenom sinu upućene prijetnje koje ugrožavaju njihovu bezbjednost.

Nema izmjena Zakona o VSTS-u zbog opstrukcija

SARAJEVO - Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u dužoj raspravi o radu Tužilaštva BiH konstatovali su da je problem u nepostojanju adekvatne legislative, ali i Zakonu o VSTV-u koji bi se trebao mijenjati.

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija u Srpskoj i FBiH

​SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Ratku Đonlagu za sudiju Osnovnog suda u Trebinju, Sašu Rajkovića za sudiju Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu i Milimira Pojužinu za tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Članovi VSTS: Izjave Tegeltije njegov lični stav

SARAJEVO - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH zaključili su da izjave koje je predsjednik ovog savjeta Milan Tegeltija dao u vezi sa sastavom Ustavnog suda BiH i načinom formiranja VSTS-a, te prisustvo sastanku zvaničnika iz Republike Srpske u institucijama BiH u Istočnom Sarajevu, predstavljaju njegovo lično mišljenje i nemaju uticaj na rad ove pravosudne institucije i njegovih članova.

Najčitanije