Vašington

Vašington spreman za razgovore sa Kinom, ali ne i sa EU

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa spremna je za otvaranje novih razgovora o trgovini sa Kinom, ukoliko strane mogu nastaviti na bazi prethodnih pregovora, izjavio je američki ministar finansija Stiven Mnučin.

Vašington ne podržava Haftarovu ofanzivu na Tripoli

VAŠINGTON - Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa odbacila je izvještaje agencije "Blumberg" o tome da američki predsjednik podržava pokušaje libijskog komandanta Halife Haftara da svrgne međunarodno priznatu vladu premijera Fajeza el Saradža u Libiji.

Ekonomski pokazatelji u Srpskoj pozitivni

VAŠINGTON, BANJALUKA - Delegacija Vlade Republike Srpske u okviru proljećne sjednice Skupštine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke razgovarala je s Martinom Petrijem, šefom Misije MMF-a u BiH, i tom prilikom je isteknuto da su ekonomski pokazatelji u RS u kontinuitetu pozitivni.

Iran upozorio Vašington: Držite se dalje od naših brodova

LONDON - Komandant Iranske revolucionarne garde Mohsen Rezai upozorio je danas američku mornaricu da svoje ratne brodove drži na distanci od njihovih patrolnih brodova u Persijskom zalivu.

Ruska supersonična raketa do Vašingtona može stići za pet minuta

MOSKVA - Supersonična raketa "Cirkon" pokazala se kao znatno brža nego što su pretpostavljali zapadni eksperti.

Prvi Afroamerikanac na čelu najuticajnije nadbiskupije u SAD

VATIKAN - Papa Franja imenovao je nadbiskupa Atlante Viltona Gregorija za novog poglavara katoličke crkve u Vašingtonu, saopštio je danas Vatikan.

Vašington neće da prizemlji avione "Boing 737 maks"

VAŠINGTON - Američka Federalna uprava za vazdušni saobraćaj /FAA/ saopštila je da neće suspendovati "boing 737 maks" uprkos rastućem pritisku senatora i sindikata nakon pada aviona ovog tipa u Etiopiji ki pogibije 157 putnika i članova posade.

U Vašingtonu proglašeno vanredno stanje zbog boginja

SIJETL - Guverner američke države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje zbog velikog broja oboljelih od malih boginja.

Rusija reagovala na američki razarač u Crnom moru

MOSKVA - Član Savjeta Federacije Rusije Aleksej Puškov smatra da uplovljavanje američkog razarača "Donald Kuk" u Crno more nema nikakve veze sa osiguranjem bezbjednosti SAD.

Moskva odbacila nove optužbe iz Vašingtona

MOSKVA - Rusija je odbacila danas zvanični izvještaj u SAD o miješanju Moskve u američke predsjedničke izbore 2016. godine i naglasila da nisu predstavljeni nikakvi dokazi za optužbe.

Najčitanije