Vakcina

"SZO bi u 2022. mogla da registruje sputnjik V"

MOSKVA - Rusku vakcinu sputnjik V možda bi ove godine mogla da prizna Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), izjavila je danas predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnović za televiziju Rusija-24, prenosi TAS S.

Buster doze mogle bi da smanje broj hospitalizacija

BRISEL - Buster doze vakcina protiv kovida 19 mogle bi da umanje broj hospitalizacija u Evropi u budućnosti za najmanje pola miliona, saopštila je danas agencija EU za javno zdravlje, u vrijeme kada se omikron soj širi brzinom bez presedana.

Odbili da izvrše transplantaciju srca pacijentu koji nije vakcinisan

BOSTON - Bolnica u američkom gradu Bostonu odbila je da izvrši transplantaciju srca pacijentu koji nije vakcinisan protiv kovida 19, javili su američki mediji.

Vajda: Novaka će ovo boljeti dugo, ali još nije rekao posljednju riječ u tenisu

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda otkrio je kako je proživljavao svu sagu koja je završena deportacijom najboljeg tenisera svijeta iz Australije.

Austrija pokreće lutriju kao podsticaj za vakcinaciju

BEČ - Austrijska vlada dogovorila je s najvećom opozicionom strankom Socijaldemokratskom partijom (SPO) pokretanje lutrije kao podsticaj za podizanje stope vakcinacije.

Nadal o Novaku: Imamo različite stavove, ali volio bih da igra u Madridu

Španski teniser Rafael Nadal, koji je bez većih problema stigao do trećeg kola Australijan open, u kojem će igrati protiv Rusa Karena Hačanova, odgovarao je na pitanja španskih novinara.

Satima nosio oca na leđima kroz šumu da bi primio vakcinu

Fotografija starosjedioca u amazonskoj prašumi koji na leđima nosi oca da primi vakcinu protiv kovida-19, osim što je viralna, postala je i simbol komplikovanih organizacionih problema distribucije vakcine u zabačene dijelove svijeta.

EMA: Vakcine ne izazivaju komplikacije kod trudnica

​BRISEL - Rezultati studije koja je uključila 65.000 trudnica u različitim fazama trudnoće pokazali su da vakcina protiv virusa korona ne izaziva komplikacije budućim majkama i njihovim bebama, saopšteno je danas iz Evropske agencije za lijekove (EMA).

Moderna najavljuje kombinovanu vakcinu protiv korone i gripa

ŽENEVA - Prvi čovjek američke farmaceutske kompanije Moderna Stefan Bansel izjavio je da bi najranije do jeseni 2023. godine u ponudi u nekim zemljama mogla da se nađe i objedinjena vakcina protiv kovida-19 i sezonskog gripa.

Vakcinisanima sputnjikom V dozvoljen ulazak u Australiju

SIDNEJ - Australijsko ministarstvo unutrašnjih poslova dozvolilo ulazak je u zemlju stranim državljanima koji su vakinisani ruskom vakcinom sputnjik V protiv virusa korona, prema informacijama objavljenim na veb-sajtu tog ministarstva.

Najčitanije