Vakcina

Njemačka uvodi pravila za nevakcinisane: "Ne radi se o pritisku"

Stanovnici Njemačke koji se nisu vakcinisali, a koji će zbog povratka iz rizičnih područja ili kontakta sa zaraženima biti prisiljeni na samoizolaciju, više neće dobijati nadoknadu zbog izostanka sa posla, odlučili su ministri zdravstva saveznih pokrajina u srijedu.

Udario medicinsku sestru zbog davanja vakcine bez pristanka

MONTREAL - Policija u kanadskoj provinciji Kvebek traga za muškarcem za kojeg se sumnja da je udario medicinsku sestru u lice jer je njegovoj ženi dala vakcinu protiv virusa korona bez njegovog pristanka, rekao je danas portparol policije.

U tranzitu kroz Sloveniju do goriva ipak bez kovid potvrde

LJUBLJANA - Putnici u tranzitu kroz Sloveniju smiju da natoče gorivo u svoje vozilo bez pokazivanja kovid potvrde, ako zemlju napuste u roku od 12 sati, predviđeno je novom odlukom slovenačke vlade.

Izolacija u RS za vakcinisane sa dvije doze pet dana

BANJALUKA – Izolacija (karantin) za osobe koje su primile obje doze vakcine protiv virusa korona, a bile su u kontaktu sa nekim ko je obolio od kovida-19, traje pet dana, saopštili su danas u Institutu za javno zdravstvo RS.

Hrvatska naručila novu vakcinu, drugačija od svih dosadašnjih

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na pres-konferenciji Štaba najavio je nabavku nove, proteinske vakcine, koju proizvodi francuska farmaceutska kompanija Sanofi.

Objava bivše hrvatske ministarke zašto se vakcinisala postala viralna

ZAGREB - Na društvenim mrežama širi se objava nekadašnje hrvatske ministarke odbrane Željke Antunović, koja je objasnila zašto se vakcinisala protiv virusa korona, iako ne zna šta ona sadrži i poručila da takođe ne zna ni šta se nalazi u kroasanima, bureku ili ćevapima.

Njemački ministar: Nevakcinisani treba da snose troškove

BERLIN - Ko ne želi da se vakciniše protiv virusa korona treba da snosi i finansijske posljedice takve odluke, smatra ministar zdravlja Njemačke Jens Špan.

Do kraja godine bogate zemlje će imati 1,2 milijarde vakcina viška

Bogate države suočavaju se sa sve većim pritiskom da podijele, odnosno preusmjere zalihe vakcina protiv virusa korona u područja i zemlje s nižim prihodima, a nova analiza koju je sprovela londonska naučno-analitička kompanija Airfinity ukazuje na to da će im do kraja godine vjerovatno biti na raspolaganju oko 1,2 milijarde dodatnih doza. Kompanija ističe da dio zaliha mogu podijeliti a da pritom ne ugroze vlastite kampanje vakcinisanja.

Gincburg: Sputnjik V efikasan do 94 odsto protiv delta soja

MOSKVA - Efikansnost vakcine sputnjik V protiv kovida-19 varira od 83 do 94 odsto protiv delta soja, rekao je danas Aleksandar Gincburg, direktor proizvođača vakcine Centra Gamaleila.

Medicinari u Srpskoj već primaju i treću dozu

BANJALUKA, SARAJEVO - Vakcinacija trećom dozom vakcine protiv virusa korona počela je u Srpskoj, a prvi u red za ovu dodatnu, buster dozu, su stali medicinski radnici, dok nadležni apeluju na sve građane da se vakcinišu jer je to jedini put ka kolektivnom imunitetu.

Najčitanije