Vakcina

U Kini odobren početak testiranja treće vakcine

PEKING - Kineska farmaceutska kompanija Nacional Biotek Grup (CNBG) dobila je dozvolu od nadležnih institucija da počne testiranje svoje vakcine na ljudima.

Turska turistička agencija nudi "vakcina-ekskurziju" u Srbiju?

Turistička kompanija iz Turske u svojoj ponudi odnedavno ima i turistička putovanja u Srbiju u okviru kojih navodno, nakon što obiđete kulturne znamenitosti Beograda, možete dobiti i vakcinu protiv virusa korona.

Fajzer traži odobrenje u SAD za vakcinisanje tinejdžera

VAŠINGTON - Farmaceutska kompanija Fajzer i njen njemački partner BioNTek saopštili su danas da su zatražili od američke Uprave za hranu i lijekove da proširi upotrebu njihove kovid-19 vakcine i na adolescente starosti od 12 do 15 godina po hitnom postupku.

Dodik: RS cijeli proces vodila odgovorno, stiže još "Sputnjika V"

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da bi ovih dana Republika Srpska trebalo da dobije nove količine ruske vakcine "Sputnjik V", te naglasio da se i prilikom nabavke vakcina protiv virusa korona još jednom pokazalo da je Srpska jedina funkcionalna u BiH.

U Srbiji potpuno imunizovano više od milion i po građana

BEOGRAD - U Srbiji je do sada dato 2.836.012 doza vakcina protiv virusa korona, a obje doze primilo je 1.158.744 građana, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.

SZO: "Šokantna neravnoteža" u distribuciji vakcina

ŽENEVA - Postoji "šokantna neravnoteža" u distribuciji vakcina protiv kovida-19 širom svijeta, a većina zemalja nema ni blizu dovoljno vakcina da pokrije rizične grupe, izjavio je danas generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

EMA dodano procjenjuje bezbjednost AstraZenece i Johnson&Johnson

AMSTERDAM - Evropska agencija za lijekove (EMA) sapštaila je da je počela analizu izvještaja o slučajevima kapilarnog krvarenja kod ljudi koji su primili AstraZeneca vakcinu protiv kovid-19 kao i izvještaja o slučajevima pojave krvih urušaka nakon vakcinacije Johnson&Johnson vakcinom.

Vakcinacija Banjalučana starijih od 65 godina bez zakazivanja termina

BANJALUKA - Svi građani Banjaluke stariji od 65 godina, koji su zainteresovani za vakcinaciju protiv virusa korona mogu se danas, bez prethodnog zakazivanja termina, vakcinisati u hali Banjalučkog velesajma, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Dragi: Italija treba da stopira vakcinaciju mlađih od 60

RIM - Italija bi trebalo odmah da prestane da daje ljudima mlađim od 60 godina vakcine protiv virusa korona i umjesto toga da se usredsrijedi na zaštitu starijih, izjavio je danas premijer Mario Dragi.

Izetbegović: BiH će imati milion vakcina u naredna dva do tri mjeseca

SARAJEVO - Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, izjavio je danas da će Bosna i Hercegovina u naredna dva do tri mjeseca imati miliona vakcina.

Najčitanije