Vakcina

Indonezija će proizvoditi godišnje 250 miliona doza vakcine

DŽAKARTA - Indonezija će imati sposobnost da proizvede godišnje 250 miliona doza vakcine protiv virusa korona do kraja 2020. godine, nakon njenog ispitivanja na ljudima, izjavio je danas ministar za državna preduzeća u Indoneziji Erik Tohir.

Kisić: Rano je za vakcinu, svi se nadamo do kraja godine

BEOGRAD - Zamjenik direktora Instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević izjavila je da će se u Srbiji koristiti ona vakcina za kovid koja će ispunjavati sve bezbjednosne protokole i kriterijume, ali je naglasila da u ovom momentu nije napravljena nijedna vakcina, niti je će u dogledno vrijeme biti u fazi da se koristi.

Ruska vakcina volonterima stvorila imunitet bez nuspojava

Završni ljekarski pregledi dobrovoljaca koji su učestvovali u kliničkim ispitivanjima vakcine protiv kovida-19 pokazali su prisustvo imuniteta i odsustvo nuspojava, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

SZO: Zasad nema spasonosne vakcine protiv virusa korona

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) danas je upozorila da možda nikada neće biti pouzdanog lijeka protiv virusa korona, iako se svi nadaju spasonosnoj vakcini protiv virusa od kojeg su oboljele desetine miliona ljudi.

EU rezervisala 300 miliona doza vakcine protiv COVID-19

BRISEL - Evropska unija potpisala je sporazum sa francuskom farmaceutskom kompanijom "Sanofi" radi nabavke 300 miliona doza vakcine koja bi potencijalno mogla da pomogne borbi protiv virusa korona, saopštila je Evropska komisija.

Tepavčević: Prva ću s porodicom stati u red za vakcinu

BEOGRAD - Zamjenica direktora Institua "Batut" dr Darija Kisić Tepavčević navela je danas da bi, kada se radi o tome da li bi trebalo primiti vakcinu ili ne, ona prva sa svojom porodicom stala u red za takvu vakcinu, jer se podrazumijeva da će se poštovati maksimalan stepen bezbjednosti i efektivnosti.

Kina odbacuje optužbe o hakovanju firme za razvoj vakcine

PEKING - Kina je danas odbacila optužbe da su hakeri, povezani s vladom te zemlje, napali američku biotehnološku kompaniju "Moderna", koja razvija vakcinu za virus korona, kako bi ukrali podatke.

U oktobru će se znati da li je oksfordska vakcina efikasna

LONDON - U oktobru bi moglo da se zna da li je vakcina koju razvija univerzitet Oksford efikasna u borbi protiv virusa korona.

Njemačka odobrila grantove kompanijama za razvoj vakcine

BERLIN - Njemačka je odobrila grantove za tri biotehnološke kompanije kako bi im pomogla da ubrzaju razvoj kandidatskih vakcina protiv virusa korona, ali ministar za istraživanje Anja Karliček naglašava da injekcija vjerovatno neće biti dostupna široj javnosti do sredine naredne godine.

Rusi počeli sa testiranjem druge vakcine protiv kovida 19

MOSKVA - Ruski državni Institut za virologiju "Vektor" započeo je testiranje druge potencijalne vakcine protiv kovida 19, javili su ruski mediji.

Najčitanije