Vakcina

Špan više ne računa na domaću "Kjurvak" vakcinu

BERLIN - Ministar zdravlja Njemačke Jens Špan ne računa više u sadašnjem toku vakcinacije na vakcinu njemačkog proizvođača "Kjurvak" (Curevac).

Odluka o vakcinaciji djece od 12 do 15 godina u Srbiji narednih dana

BEOGRAD - Nacionalna Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije juče je primila zahtjev kompanije Fajzer za odobrenje korišćenja te vakcine i kod djece starosti od 12 do 15 godina u Srbiji, a odluka o tome biće donesena narednih dana rekao je danas direktor agencije dr Saša Jaćović.

Hrvatska donirala BiH 30.000 doza AstraZenece

ZAGREB - Hrvatska je donirala 30.000 doza AstraZenecine vakcine Bosni i Hercegovini, polovina doza će ići sveučilišnoj klinici u Mostaru, a ostalih 15.000 doza će se rasporediti na ostatak BiH, rečeno je na sastanku ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministarke civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević.

Vučić: "Torlak" efikasan kao kalašnjikov

BEOGRAD - Institut Torlak je "efikasan kao kalašnjikov", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, obraćajući se Vladimiru Putinu, predsjedniku Rusije, nakon što su danas označili početak proizvodnje vakcine "Sputnik V" u Srbiji, dok je građanima Srbije poručio da je danas iz bratske Rusije u Srbiju stiglo efikasno oružje protiv virusa korona.

"Od sutra građani BiH mogu da se vakcinišu u Srbiji gde i kad hoće"

BANJALUKA - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, rekao je da od sutra svi građani BiH mogu potpuno besplatno da se vakcinišu bilo gdje u Srbiji.

Kon prvi put bez maske, poslao poruku građanima

BEOGRAD - Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon prvi put od početka epidemije pojavio se bez maske u studiju RTS-a. Navodi da je do toga došlo jer je situacija među vakcinisanima sigurna.

Evropska komisija odobrila upotrebu vakcine i za djecu

BRISEL - Evropska komisija odobrila je danas primjenu vakcine Fajzer u EU za djecu od 12 godina i stariju.

Zeder zahtijeva brzu odluku o odobrenju Sputnjika V

MINHEN - Premijer njemačke pokrajine Bavarske, Markus Zeder, zatražio je brzu odluku o odobrenju ruske vakcine protiv virusa korona Sputnjik V u EU.

Pasoš o vakcinaciji "najtraženija falsifikovana roba" u Njemačkoj

BERLIN - U Njemačkoj su trenutno najtraženiji pasoši o vakcinaciji, pa se pojavljuje sve veći broj falsifikovanih dokumenata.

Doktorka vakcinisala više osoba istim špricom

BEČ - U jednom postrojenju austrijskog koncerna "Festalpine" (Voestalpine), u mjestu Mircušlag, jedna doktorka je prilikom davanja vakcine koristila isti špric za više osoba.

Najčitanije