Vakcina

Putin: Ne planiramo nikakve dodatne mjere

MOSKVA - Rusija ne planira uvođenje nikakvih oštrih restrikcija kako bi zauzdala epidemiju kovida-19, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Preminuo brazilski dobrovoljac koji je primio oksfordsku vakcinu

SAO PAULO - Brazilske zdravstvene službe saopštile su danas da je preminuo volonter koji je priminuo vakcinu koju razvijaju kompanija Astra Zeneka i Univerzitet u Oksfordu.

Namjera proizvodnje vakcine ima pozitivan efekat na tržište nafte

Saopštenja brojnih zemalja o namjeri da proizvedu vakcinu protiv virusa korona ove godine, izostanak vanrednih mjera većih razmjera i nastavak poslovne aktivnosti daju pozitivan efekat na tržište nafte i daju razlog za optimizam, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

U Kini počelo vakcinisanje protiv korone, građani čekaju u redu

PEKING - U gradu Jivu, na istoku Kine, počelo je vakcinisanje protiv korona virusa, iako vakcina još nije prošla posljednju fazu kliničkih ispitivanja.

Indija učestvuje u kliničkim ispitivanjima ruske vakcine

MOSKVA - Ruski fond za direktna ulaganja i Dr Redi laboratorije, dobili su obnovljenu dozvolu za sprovođenje kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv kovid-19 u Indiji, prenijela je agencija Rojters.

Nakon 15 godina krenula distribucija prvih doza "Torlakovih" vakcina

BEOGRAD - Prvi put poslije 15 godina građani Srbije moći će da se vakcinišu vakcinom protiv sezonskog gripa Instituta "Torlak", čija je distribucija počela danas.

Evropska komisija predstavila Strategiju vakcinacije protiv korone

BRISEL - Evropska komisija predložila je Strategiju vakcinacije protiv COVID19, koja se fokusira prvenstveno na bezbjednosti vakcine, ali i na infrastrukturi za dostavljnje i vakcinaciju širom EU, kao i zajedničkim principima prioritizacije građana koji će biti prvi vakcinisani.

CDC: Vakcinu protiv kovida-19 za sada ne preporučivati djeci

​Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštio je danas da vakcina protiv kovida-19, kada postane dostupna, ne bi trebalo u početku da se preporučuje djeci, jer u dosadašnjoj fazi istraživanja ona nije ni testirana na djeci.

Vučić: Pregovaramo sa Rusijom o vakcini protiv korone

BEOGRAD - Pregovori Srbije sa Rusijom oko nabavljanja vakcine Sputnjik V protiv virusa korona su u toku, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Putin: Odobrena i druga vakcina

MOSKVA - Rusija je odobrila proizvodnju druge vakcine protiv kovida 19, što je objavio ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku administracije.

Najčitanije