Vakcinacija

Nevakcinisani Austrijanci sve nasilniji u prodavnicama

BEČ - Više od nedjelju dana u Austriji se vrše kontrole "2G" pravila u prodavnicama, a zaposleni su suočeni sa sve većim brojem nevakcinisanih koji se ponašaju nasilno.

EMA još bez preporuke za četvrtu dozu vakcine

AMSTERDAM - Evropska agencija za lijekove (EMA) navodi da i dalje nema podataka o "potrebi i značaju" primanja četvrte doze postojećih vakcina protiv kovid-19 kod opšte populacije.

Austrijska policija ne želi da kontroliše obaveznu vakcinaciju

BEČ - Austrijska policija ne želi da kontroliše vakcinalni status građana kada bude uvedena obavezna vakcinacija, poručio je policijski sindikat u toj zemlji.

Zakon o obaveznoj vakcinaciji u Austriji prošao parlamentarni odbor

BEČ - Nacrt zakon o uvođenju obavezne vakcinacije u Austriji prošao je, širokom podrškom, odbor za zdravstvo austrijskog parlamenta.

Od obaveznog vakcinisanja do najava drastičnog preokreta

​U Austriji od februara za odrasle vrijedi obavezna vakcinacija protiv virusa korona.

Grčka kažnjava nevakcinisane starije od 60 godina

ATINA - U Grčkoj danas stupa na snagu mjera o izricanju novčane kazne starijima od 60 godina koji se nisu vakcinisali protiv kovida-19, piše grčki portal Katimerini.

Evo kako će izgledati uvođenje obavezne vakcinacije u Austriji

BEČ - Austrijska vlada predstavila je danas nacrt zakona kojim se u toj zemlji od februara uvodi obavezna vakcinacija.

Brnabić: Skandalozna odluka suda i otvorene laži o vakcinaciji u Srbiji

Odluka o protjerivanju Novaka Ðokovića je skandalozna i pokazala je kako u nekim drugim zemljama funkcioniše, odnosno ne funkcioniše vladavina prava, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

U Italiji uhapšen medicinski tehničar, lažirala vakcinisanje

RIM - Policija u Italiji uhapsila je medicinskog tehničara pod optužbom da je lažirao vakcinisanje najmanje 45 osoba protiv virusa korona da bi na prevaru mogli da dobiju zdravstvenu propusnicu.

Dragi: Nevakcinisani odgovorni za zdravstvenu krizu

RIM - Mali broj Italijana koji odbija da se vakciniše protiv kovida 19 u velikoj mjeri je odgovoran za nastavak zdravstvene krize, izjavio je danas italijanski premijer Mario Dragi.

Najčitanije