Vakcinacija

U Mostaru vakcinacija građana vakcinama koje je poklonila RS

MOSTAR - U Univerzitetskoj kliničkoj bolnici Mostar u toku je imunizacija vakcinama "sputnjik ve", koje je Vlada Republike Srpske poklonila gradu na Neretvi na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Turković: BiH na vrijeme uključiti u procese o priznavanju potvrda o vakcinaciji

SARAJEVO - Epidemiološka situacija u BiH popravlja se i stabilizuje, rekla je Bisera Turković, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine na redovnom brifingu sa ambasadorima država članica Evropske unije, te specijalnim predstavnikom EU u BiH Johanom Zatlerom.

Počela vakcinacija zaposlenih u Ministarstu bezbjednosti BiH

SARAJEVO - Vakcinacija uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH i policijskih agencija sa državnog nivoa počela je jutros u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu.

Vakcinisani mogu u Njemačku bez odlaska u karantin

BERLIN - Njemačka vlada odobrila je danas planove da se osobama koje su potpuno vakcinisane protiv virusa korona i koje su se oporavile, ili imaju negativan test na virus, dozvoli da uđu u Njemačku, i to bez odlaska u karantin, saopštio je izvor iz Vlade.

Todorović: Vakcinisano 9.013 Banjalučana, nisu zabilježena neželjena dejstva

BANJALUKA - Direktor banjalučkog Doma zdravlja Nevena Todorović rekla je da je od početka vakcinacije u Banjaluci u Domu zdravlja vakcinisano 9.013 građana, te da nisu zabilježena bilo kakva ozbiljnija neželjena dejstva.

Pao sistem za zakazivanje vakcinacije u Japanu

TOKIO - Tehnički problemi izazvali su danas pad onlajn sistema za zakazivanje vakcinacije u dijelovima Japana, uključujući Tokio i zapadni grad Minoh, prenio je javni servis NHK.

Prvog dana vakcinacije Crna Gora srušila evropski rekord

PODGORICA - Skoro 10.000 građana Crne Gore primilo je danas, prvog dana masovne imunizacije, vakcinu protiv virusa korona, čime je ova zemlja postavila rekord u Evropi po broju datih doza u jednom danu, srazmjerno broju stanovnika, saopštilo je večeras crnogorsko Ministarstvo zdravlja.

U Srbiji do sada dato 3.620.000 vakcina

BEOGRAD - U Srbiji je do sada dato 3.620.000 vakcina, od čega je 2.050.000 prvih doza i oko 1.570.000 drugih doza, dok je oko 1.330.000 građana imunizovano, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Njemačka prvi put za dan vakcinisala više od milion ljudi

BERLIN - U Njemačkoj je u srijedu prvi put u jednom danu vakcinu protiv virusa korona primilo više od milion ljudi, saopštio je danas ministar zdravlja Jens Špan.

Istraživanje: I jedna doza znatno smanjuje mogućnost prenošenja virusa

LONDON - Samo jedna doza Pfizerove ili AstraZenecine vakcine može da smanji prenošenje virusa korona za gotovo 50 odsto u istom domaćinstvu, gdje je rizik od zaraze vrlo visok, pokazuje istraživanje engleske Agencije za javno zdravstvo.

Najčitanije