Vakcinacija

Počela vakcinacija četvrtom dozom u Banjaluci

​BANJALUKA - Vakcinacija četvrtom dozom, odnosno drugom buster dozom, protiv virusa korona počela je u Domu zdravlja u Banjaluci.

Antitijela na koronu ima 94,5 odsto stanovnika Srpske

BANJALUKA - Antitijela na virus korona ima oko 94,5 odsto stanovnika Republike Srpske, pokazali su ovo rezultati druge faze Nacionalne studije seroprevalencije kovid-19 infekcije u populaciji Srpske.

Vakcinacija u Institutu za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - Služba za epidemiologiju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske organizuje danas vakcinaciju građana protiv virusa korona, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Šeranić: Preporučuje se vakcinacija protiv korona i HPV virusa

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je u Narodnoj skupštini da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti propisuje uvođenje vakcine protiv humanog papiloma virus i vakcine protiv kovida 19, kao preporučenih.

Njemački Bundestag odbio obaveznu vakcinaciju

​BERLIN - Njemački Bundestag danas je odbacio prijedlog vlade da bude uvedena obavezna vakcinaciju protiv virusa korona za starije građane.

Propalo više od 620.500 vakcina u Srpskoj

BANJALUKA - Više od 620.500 doza vakcina protiv virusa korona propalo je zbog isteka roka, a u domovima zdravlja u Srpskoj kažu da se ovih dana na prste jedne ruke mogu izbrojati oni koji se vakcinišu, zbog čega su pojedini od Instituta za javno zdravstvo RS zatražili da im obustave isporuku.

Vakcinacija na novoj lokaciji u Banjaluci

BANJALUKA - Vakcinacija građana Banjaluke bez prethodne najave prvom i buster dozom vakcina "fajzer" i "moderna" protiv virusa korona danas će biti organizovana u prostorijama Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Austrija ukinula mjere i odložila obaveznu vakcinaciju pa oborila rekord zaraženih

BEČ - U Austriji je, četiri dana od potpunog ukidanja epidemioloških mjera, i na dan kada je donijeta odluka o obustavljanju primjene Zakona o obaveznoj vakcinaciji, zabilježen novi rekordan broj novozaraženih sa 47.795.

Austrija obustavlja obaveznu vakcinaciju

BEČ - Vlada Austrije donijela odluku da privremeno obustavi primjenu Zakona o obaveznoj vakcinaciji protiv virusa korona.

Obavezna vakcinacija u Austriji bez kazni do daljeg?

BEČ - Austrijska vlada odložiće primjenu kazni za nepoštovanje zakona o obaveznoj vakcinaciji protiv virusa korona, tvrdi javni servis ORF.

Punktovi za vakcinaciju u Srpskoj prazni, zalihe propadaju

BANJALUKA - Da su se građani opustili, te da više ne mare za virus korona svjedoče prizori skoro pa praznih vakcinalnih punktova širom Srpske. Iz domova zdravlja poručuju da, s druge strane, dodatni problem predstavlja što vakcinama ističe rok trajanja.

Vakcinacija protiv virusa korona i u kućnim posjetama

ISTOČNO SARAJEVO - Tim za sprovođenje vakcinacije Doma zdravlja Istočno Sarajevo danas je, osim na redovnom punktu, obavio vakcinaciju protiv virusa korona u kućnim posjetama, izjavio je Srni koordinator ovog tima Danko Vasiljević.

Vakcinacije u Banjaluci bez prijave

BANJALUKA – Dom zdravlja Banjaluka organizuje "Otvorena vrata" na punktu za vakcinaciju u objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac.

Nastavak vakcinacije u Domu zdravlja Banjaluka

BANJALUKA - Vakcinacija bez prethodne prijave prvom i buster dozom vakcina "sputnik ve" i "moderna" sutra će biti organizovana u banjalučkom naselju Petrićevac, rečeno je Srni u Domu zdravlja Banjaluka.

Policija u Otavi šok-bombama na kamiondžije

OTAVA - Kanadska policija je danas koristila biber sprej i šok-bombe u pokušaju da vrati normalan život u Otavu, nakon što su demonstranti kamionima držali u blokadi centar prijestonice više od tri nedjelje, protestujući zbog Vladinih epidemioloških mjera.

Najčitanije