Vakcinacija

Bajden: Treće doze vakcina biće besplatne i lako dostupne

VAŠINGTON - Treće doze vakcina protiv korona virusa biće besplatne i dostupne, poručio je danas predsjednik SAD Džozef Bajden, dan nakon što su savezne zdravstvene agencije podržale davanje dodatne doze za pojačavanje imuniteta.

DW: Globalni ekonomski oporavak zavisi od stope vakcinacije

Globalna ekonomija uspjela je da u velikoj mjeri nadomjesti gubitke prouzrokovane pandemijom korona virusa. Ipak, ne oporavljaju se sve zemlje podjednako, a razlog između ostalog leži u različitim stopama vakcinacije.

Bolsonaro umjesto u restoranu, večerao picu na ulici

BRAZILIJA - Nevakcinisani šefovi država koji ove nedjelje prisustvuju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija najvjerovatnije će morati da se zadovolje komadom pice na ulici umjesto bogate večere u njujorškim restoranima.

Kon: Treća doza vakcine zaustavlja virus

BEOGRAD - Član Kriznog štaba dr Predrag Kon ocijenio je danas da će se epidemiološka situacija u Srbiji pogoršavati i da će i u naredne dvije nedjelje broj zaraženih biti u porastu, jer se, kako je naveo, ne preduzimaju djelotvorne mjere kako bi se situacija s virusom stabilizovala.

Poslodavcima u BiH uslov za posao stručnost, a ne status o vakcinaciji

BANJALUKA, SARAJEVO - Pojedine zapadnoevropske kompanije kao jedan od uslova za svoje radnike sve češće postavljaju obaveznu vakcinaciju. S druge strane, poslodavci u BiH još ne razmišljaju o ovoj mjeri te ponavljaju da bi stručnost trebalo da bude najvažniji uslov, ali takođe napominju da će pojedine kompanije, ako broj oboljelih bude rastao, vršiti određeni pritisak na zaposlene da se cijepe.

Todorović: Podaci zabrinjavajući, broj zaraženih naglo raste

BANJALUKA - Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je da su podaci o zaraženima od virusa korona izuzetno zabrinjavajući, te da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na respiratoru nalazi 37 lica i da niko od tih pacijenata nije vakcinisan.

Austrija cijeli zapadni Balkan stavlja na crvenu listu, najavljene nove mjere

BEČ - Ministarstvo zdravlja Austrije izradilo je novu uredbu o epidemiološkim mjerama, kojom su Srbija, ali i sve ostale zemlje zapadnog Balkana, stavljene na "crvenu listu".

U njemačkoj pokrajini za vrijeme karantina nema plate za nevakcinisane

BERLIN - U njemačkoj pokrajini Baden Virtenberg od srijede stupa na snagu mjera da nevakcinisani, ako obole od korona virusa i moraju u karantin, za to vrijeme neće primati platu.

Psaki: Bajden će primiti treću dozu vakcine protiv korone

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džozef Bajden primiće treću dozu vakcine protiv kovida 19, ali će sačekati dok ne bude dovoljno vakcina na raspolaganju, izjavila je portparol Bijele kuće Džen Psaki, prenio je Rojters.

U Sloveniji zaposleni u državnoj upravi moraju biti vakcinisani

Zaposleni u državnoj upravi u Sloveniji moraće da budu vakcinisani ili da predoče potvrdu da su preboljeli virus korona - u suprotnom neće moći da rade sa strankama, najavio je potpredsjednik Vlade Zdravko Počivalšek.

Najčitanije