Vakcine

EU: 651.000 vakcina za Zapadni Balkan, BiH 214.000 doza

BEČ - Austrija je potvrdila da EU planira da od maja do avgusta distribuiše 651.000 doza Pfizer i BionTech vakcine protiv virusa korona u šest zemalja Zapadnog Balkana, a od tog broja Bosni i Hercegovini je namijenjeno 214.000 doza.

Do kraja juna 100.000 vakcina iz Kovaksa stiže u BiH

Međunarodni mehanizam Kovaks objavio je zvaničan plan raspodjele vakcina unutar trećeg kruga.

Pauzirana upotreba vakcina kompanije Džonson I Džonson

VAŠINGTON - SAD, Južnoafrička Republika i EU privremeno obustavljaju upotrebu vakcine protiv kovida 19 kompanije Džonson i Džonson poslije izvještaja o rijetkom obliku krvnog ugruška.

Turci organizuju ture za vakcinaciju u Srbiji: "To je prevara"

ISTANBUL, BEOGRAD - Na društvenim mrežama masovno se dijeli objava jedne turske turističke agencije koja, navodno, organizuje ture za vakcinaciju u Srbiji.

Lončar: Srbija će snabdeti i susedne zemlje vakcinama

SARAJEVO - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas u Sarajevu da će njegova zemlja proizvoditi dovoljno vakcina da može podmiriti i potrebe susjednih zemalja.

Kremlj: Sve potrebe za vakcinom će biti zadovoljene, RS nam je važna

MOSKVA - Realizacija sporazuma o isporukama ruske vakcine protiv virusa korona zavisi od proizvodnih mogućnosti i zahtjeva unutrašnjeg tržišta, ali sve potrebe će biti zadovoljene, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zaharova: Plan Austrije da kupi Sputnjik V razbija mit o agresivnoj Rusiji

MOSKVA - Plan Austrije da kupi rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V razbija mit o agresivnoj Rusiji koja treba da bude izolovana, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Velika Britanija: Izvoz vakcina nakon imunizacije odraslih

LONDON - Britanski ministar za poslovanje Kvasi Kvarteng rekao je danas da je Britanija fokusirana na vakcinisanje svih svojih odraslih stanovnika prije izvoza viška vakcina u druge zemlje, poput Irske.

Pfizerova vakcina odobrena za korištenje u BiH

SARAJEVO - Agencija za lijekove BiH odobrila je danas upotrebu vakcine Pfizer/BioNTech u BiH, potvrđeno je za Klix.ba. Riječ je o pošiljci koja je prošle sedmice stigla u Sarajevo.

Velika Britanija nema viška vakcina za dijeljenje

LONDON - Velika Britanija trenutno nema višak vakcina protiv kovid-19 za dijeljenje sa drugim zemljama, ali razmotriće kako da podijeli bilo koji višak u budućnosti ako bude postojao, izjavio je danas portparol premijera Borisa Džonsona.

Najčitanije