Vakcinisanje

Ćorić: Do kraja sedmice spiskovi vozača koji žele da se vakcinišu

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da treba prioritetno vakcinisati protiv virusa korona sve vozače u međunarodnom teretnom prevozu iz Srpske zbog sprečavanja problema u transportu, te uvozu i izvozu robe.

Bogdanić: Nevakcinisanje gorući problem u stvaranju zdrave populacije

BANJALUKA - U prva tri mjeseca ove godine je dvostruko veći broj vakcinisane djece nego prošle godine u istom periodu, kazao je danas Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, na radionici o imunizaciji koju organizuje Institut za javno zdravstvo RS uz podršku resornog ministarstva, Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a.

Institut pozvao domove zdravlja da obave imunizaciju nevakcinisane djece

BANJALUKA - Iako još uvijek nema zabilježenih slučajeva morbila, Institut za javno zdravstvo RS zbog niske stope vakcijancije MRP vakcinom, zatražio je od domova zdravlja u RS da provjere vakcinacije djece i obave imunizaciju svih nevakcinisanih i onih koji su nepotpuno vakcinisani.

Epidemija ospica u Evropi, WHO poziva na vakcinisanje

ŽENEVA - Epidemija ospica pogodila je Evropu zbog nedostatnog postotka cijepljene djece, upozorila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i pozvala nacionalne vlade da učine sve što je u njihovoj moći kako bi vakcinisanost bila 95 odsto.

Najčitanije