Valentin Incko

Ljubić: Incko zagovara kršenje Ustava BiH

MOSTAR - Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić saopštio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zagovara kršenje Ustava BiH i nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH.

Upravni odbor PIK-a: Reforme u BiH usporene do mrtve tačke

SARAJEVO - Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIK) konstatirao je da se od održavanja njegovog posljednjeg sastanka napredak na političkim i ekonomskim reformama usporio gotovo do mrtve tačke, sa malim izuzecima.

Ivanić sa Inckom o problemima Srba u FBiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić informisao je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o problemima Srba u Federaciji BiH (FBiH).

Incko: Bradina opomena svima da se ne dozvole slični zločini

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da su nevine žrtve masakra 1992. godine u Bradini kod Konjica i komemoracija održana danas tim povodom u Bradini velika opomena svima da ne zaborave i ne dozvole da se slični zločini ikada više ponove.

Incko: Moramo snažnije insistirati da se evropske vrijednosti njeguju i u BiH

SARAJEVO - Mir je više od pukog odsustva rata, rekao je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko na konferenciji o budućnosti BiH upriličenoj na Univerzitetu u Oxfordu ocjenjujući da osiguranje trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta koji će omogućiti građanima da žive dostojanstveno zahtijeva fundamentalne političke promjene.

Incko u Izvještaju SB UN: Političari prijete ratom i osporavaju suverenitet BIH

NJUJORK - U toku izvještajnog perioda objavljen je niz izjava kojima se osporavao suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te prijetnje ratom, piše u Izvještaju Visokog predstavnika Valentina Incka o sprovođenju mira u BiH, a koji će u 16 sati biti predstavljen Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Incko i Lajčak: Političari u BiH da se fokusiraju na reforme

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u Njujorku da političari u BiH treba da se fokusiraju na reforme od kojih će građani imati konkretnu ekonomsku, socijalnu i političku korist.

Incko: Retorika u BiH dodatno truje predizbornu atmosferu

SARAJEVO - Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Valentin Incko, upozorio je da političari u toj zemlji svjesno produbljuju krizu računajući da će im to donijeti više glasova na pedstojećim izborima.

Incko: Riješenje za Izborni zakon mora biti zasnovano na dijalogu

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko razgovarao je u Briselu s poslanikom u Evropskom parlamentu (EP) i liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom o trenutnoj političkoj situaciji u BiH.

Incko čestitao Vaskrs: Jedini ispravan put nosi poruku mira

SARAJEVO - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inkko čestitao je Vaskrs pravoslavnim vjernicima u BiH, uz želju da praznik vaskrsenja Isusa Hrista, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću i svjetlosti nad tamom, u njihove domove unese radost i sreću.

Najčitanije