Valentin Incko

Incko: Napredak ka EU i dalje je cilj lidera u BiH

SARAJEVO - Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko poručio je u Vašingtonu da izabrani lideri koji su opredijeljeni za pristupanje BiH u EU treba da se udalje od polarizovanh pozicija i ubrzano traže kompromise koji su neophodni za reforme

Incko: Suverenitet BiH ne može biti predmet rasprave

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko izrazio je zabrinutost zbog, kako kaže, nedavnih razdornih izjava pojedinih visokorangiranih političkih i institucionalnih lidera koje podsjećaju stanovnike Bosne i Hercegovine na tragične sukobe iz devedesetih, i koje nisu u skladu sa dugoročnim naporima na promociji mira, stabilnosti i prosperiteta Bosne i Hercegovine.

Cvijanović: Dodatno urušavanje već poljuljanog Inckovog kredibiliteta

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da odbijanja predstavnika partija koje čine vlast na nivou BiH da učestvuju na sastanku Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIK), na koji ih je pozvao visoki predstavnik Valentin Incko, dodatno urušava njegov kredibilitet, koji je već odavno poljuljan.

Borenović neće učestvovati na sastanku koji organizuje Incko

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović rekao je Srni da neće učestvovati na sastanku Savjeta za sprovođenje mira koji organizuje visoki predstavnik u BiH Valentin Incko jer smatra da je besmislen.

Incko: BIH - američki amanet

NJUJORK/SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je danas da je Sjedinjenim Američkim Državama stalo do toga da Bosna i Hercegovina bude uspješan projekat ističući da je to "nekako njihov amanet".

Incko: Napredak u BiH znatno usporen

NJUJORK - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko ocijenio je juče u Njujorku, tokom susreta s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN) Miroslavom Lajčákom, da je napredak u ekonomskim i političkim reformama u BiH znatno usporen.

Dodik: Incko je nastavio da laže o Srpskoj, to je satanizacija Srba

NEVESINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u svom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN "nastavio da laže o Srpskoj, a nije se ni osvrnuo na Federaciju BiH, ni na nivo BiH gdje vlast ne funkcioniše, gdje se ne sprovodi Reformska agenda".

Čubrilović: Republika Srpska ne zaslužuje tretman kakav ima od Incka

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Srpska ne zaslužuje tretman kakav sada ima od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, jer je u skladu sa Ustavom i zakonima ispoštovala sve dogovore koji su postignuti unutar BiH, uključujući i o Reformskoj agendi.

Stevandić: Incko se poistovjetio sa "sarajevskom čaršijom"

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da se visoki predstavnik u BiH Valentin Incko potpuno poistovjetio sa "sarajevskom čaršijom" koja kontroliše pravosudne institucije BiH, što je vidljivo i iz njegovog posljednjeg izvještaja o stanju u BiH koji je podnio Savjetu bezbjednosti UN.

Rusija i Amerika se posvađali oko BiH

NJUJORK – Republika Srpska nije država nego entitet u BiH koji nema pravo da odlučuje o pitanjima koja po Dejtonskom mirovnom sporazumu nisu u njenoj nadležnosti, poput pitanja o državnom pravosuđu i odluka visokih predstavnika, rekao je visoki predstavnik Valentin Incko prilikom predstavljanja njegovog izvještaja Savjetu bezbjednosti UN-a.

Reklame

Najčitanije