Valentin Incko

Incko i Palmer razgovarali o stanju u BiH

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko sastao se danas u Berlinu sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom sa kojim je razgovarao o trenutnom stanju u BiH.

Dodik: Incka pregazilo vrijeme, BiH se mora osloboditi protektorata

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je visokog predstavnika u BiH Valentina Incka "pregazilo vrijeme" i što prije bude ukinuta ta institucija, BiH će možda dobiti priliku da preuzme unutrašnji suverenitet koji joj je oduzet slanjem namjesnika nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik: Incko za bijesnu platu ne radi ništa, ovo nije 1918. ni 1945.

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je prošlo 102 godine od zločina koje je počinila Austrougarska u Prvom svjetskom ratu nad Srbima i 75 godina od genocida nad Srbima počinjenog od ustaškog režima, koji je bio satelit fašističke Njemačke, a Valentin Incko još pokušava da provodi iste politike nad Srbima na ovom prostorima, ovoga puta bez oružja.

Incko: Vrijeme da se krene naprijed, a prošlost ostavi istoričarima

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je da je poslije 25 godina vrijeme da se u BiH krene naprijed, a prošlost ostavi istoričarima.

Bećirović pozvao Incka da proglasi zakon o zabrani negiranja genocida

SARAJEVO - Denis Bećirović (SDP BiH), delegat iz bošnjačkog naroda, danas je u Domu naroda BiH podsjetio delegate da je prije šest mjeseci od Vijeća ministara BiH tražio da odgovori šta je do sada urađeno na realizaciji zakona o zabrani negiranja genocida i holokausta u BiH.

Rusi protiv Inckovog izvještaja jer demonizuje Srbe

NJUJORK - Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, obratio se danas Savjetu bezbjednosti UN-a ističući da je kranje vrijeme da vlasti na svim nivoima u BiH pokažu svoju opredijeljenost za mirnu i održivu državu koja nepovratno ide na put evroatlantske integracije.

Kovačević: Građani da ostanu u kućama, a Incko konačno da ide svojoj

BANJALUKA - Krajnje je licemjerno od visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da traži poštovanje za kršenje zakona i za izbor ljudi u Centralnu izbornu komisiju (CIK) koji je učinjen kršenjem zakona i potpuno nelegalano i nelegitimno, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Incko: Iznenadićete se koliko će BiH dobiti pomoći

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko najavio je da u BiH stiže velika finansijska pomoć.

Incko pozdravio opredijeljenost Cvijanovićeve za vanredna ovlaštenja

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko pozdravio je opredijeljenost predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da vanredna ovlaštenja koristi u interesu javnog zdravlja.

Incko: Budžet na državnom nivou prioritet za zaustavljanje virusa korona

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko u potpunosti podržava koordinisane mjere koje su poduzele vlasti na različitim nivoima u BiH kako bi se suprotstavile pandemiji virusa korona, te navodi da su ovi teški dani pokazali da politički i institucionalni lideri mogu efikasno raditi zajedno za isti cilj.

Najčitanije