Valentin Incko

Incko i Švarc Šiling se oglasili povodom dogovora lidera u BiH

​Aktuelni i bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko Kristijan Švarc Šiling smatraju da je sporazum bh. lidera o formiranju vlade samo prvi korak. Kritično gledaju na neke druge stavke dogovora koje je predstavio Miulorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Valentin Incko za "Nezavisne": BiH je primjer paralizovane države

BANJALUKA - OHR nema ulogu u istražnom procesu u predmetima "Dragičević" i "Memić", ali tragedija koja se desila nije mogla ostati prećutana, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH.

Incko: Problemi u vladavini prava sprečavaju strana ulaganja u BiH

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je u Briselu da problemi u oblasti vladavine prava u BiH sprečavaju strane investicije.

Košarac poručio Incku: BiH nije samo Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je da kominike Savjeta za implementaciju mira (PIK) predstavlja još jedan pristrasni politički pamflet dijela međunarodne zajednice naklonjenog bošnjačkoj unitarističkoj politici i javnosti.

Ustavni sud FBiH se žalio Incku i Vigemarku na VSTS

SARAJEVO - Predsjednica Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Aleksandra Martinović uputila je dopis međunarodnim zvaničnicima u BiH, a u kojem se požalila na rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH.

Čubrilović: Inckovi izvještaji ne odgovaraju činjeničnom stanju

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko godinama Savjetu bezbjednosti UN podnosi izvještaje koji ne odgovaraju činjeničnom stanju u BiH, pogotovo kada je riječ o Republici Srpskoj.

Incko podnio izvještaj UN-u: Secesija stalna politika koja potkopava BiH

NJUJORK - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko je, podnoseći polugodišnji izvještaj o BiH u Savjetu bezbjednosti UN-a, izjavio da je secesija stalna politika koja potkopava državu.

Incko: Poštovanje Dejtonskog sporazuma preduslov za političku stabilnost

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je u Vašingtonu da su puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i jačanje institucionalnih kapaciteta BiH, uz poštivanje njihovih nadležnosti, važni preduslovi za političku stabilnost i prosperitet zemlje.

Izetbegović razgovarao s Inckom o formiranju vlasti i rezervnom sastavu policije

​SARAJEVO - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH s naglaskom na narušenu sigurnosnu situaciju i proces formiranja vlasti.

Višković sa Inckom: Što prije formirati Savjet ministara

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, razgovarao je danas, u svom kabinetu sa delegacijom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

Najčitanije