Valentin Incko

Incko nakon izbora: Nije realno da će Dodik ostvariti svoj separatistički cilj

BEČ - Predstoje nam interesantna vremena, ocijenio je visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko nakon izbora u toj zemlji.

Incko: Iskoristite svoje demokratsko pravo i glasajte u nedjelju

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko danas je apelovao na birače da iskoriste svoje demokratsko pravo i da glasaju u nedjelju na opštim izborima.

Incko: Političari treba da se ugledaju na preduzetnike

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Incko poručio je danas kandidatima koji učestvuju u izbornoj trci da treba da se ugledaju na preduzetnike.

Incko u kolumni za "Nezavisne: Vrijeme je da se dobro razmisli

​U narednim danima počinje predizborna kampanja. U mnogim zemljama, političari tokom ovog perioda koriste direktniju i tendenciozniju retoriku kako bi motivirali birače.

Incko neće odlučivati o sudbini Puzigaće

SARAJEVO - Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, neće odlučivati o sudbini Drage Puzigaće, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda FBiH.

Ljubić: Incko zagovara kršenje Ustava BiH

MOSTAR - Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić saopštio je da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zagovara kršenje Ustava BiH i nepoštivanje odluka Ustavnog suda BiH.

Upravni odbor PIK-a: Reforme u BiH usporene do mrtve tačke

SARAJEVO - Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIK) konstatirao je da se od održavanja njegovog posljednjeg sastanka napredak na političkim i ekonomskim reformama usporio gotovo do mrtve tačke, sa malim izuzecima.

Ivanić sa Inckom o problemima Srba u FBiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić informisao je danas visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o problemima Srba u Federaciji BiH (FBiH).

Incko: Bradina opomena svima da se ne dozvole slični zločini

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da su nevine žrtve masakra 1992. godine u Bradini kod Konjica i komemoracija održana danas tim povodom u Bradini velika opomena svima da ne zaborave i ne dozvole da se slični zločini ikada više ponove.

Incko: Moramo snažnije insistirati da se evropske vrijednosti njeguju i u BiH

SARAJEVO - Mir je više od pukog odsustva rata, rekao je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko na konferenciji o budućnosti BiH upriličenoj na Univerzitetu u Oxfordu ocjenjujući da osiguranje trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta koji će omogućiti građanima da žive dostojanstveno zahtijeva fundamentalne političke promjene.

Najčitanije