Valentin Incko

Incko: Uvjeren sam da neće doći do referenduma

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da je uvjeren da do referenduma u Republici Srpskoj neće doći.

Incko uputio saučešće Dodiku

SARAJEVO - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko uputio je danas saučešće članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, povodom smrti njegovog oca, Bogoljuba Dodika, koji je preminuo sinoć u Banjaluci.

Incko: Do promjene Dejtonskog ustava će doći

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je da do promjene Dejtonskog ustava mora doći jer postoji presuda Sejdić-Finci.

Srpska će prijaviti Incka zbog ignorisanja vehabija

Predsjednik Srpskog kluba Predstavničkog doma u parlamentu BiH Nenad Stevandić rekao je da će Republika Srpska prijaviti visokog predstavnika za BiH Valentina Incka Savjetu bezbjednosti UN jer ignoriše vehabijske i ekstremističke pokrete u BiH.

Incko: Lideri u BiH treba da se srame

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je danas da izabrani lideri Bosne i Hercegovine treba da se srame što za cijelu jednu deceniju nisu implementirali presudu Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci, jer na taj način, kako je kazao, održavaju postojanje diskriminacije.

Incko: Program reformi je već usvojen i NSRS ga može samo aminovati

SARAJEVO - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je danas da je Program reformi već usvojen i da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske to može samo aminovati.

Incko: Pomirenje je potrebno BiH ako želi ići naprijed

SARAJEVO - Ponovna izgradnja platforme za dijalog omogućiće da dijalog i pomirenje budu više zastupljeni u Bosni i Hercegovini, rekao je danas visoki predstavnik Valentin Incko.

Valentin Incko za "Nezavisne": OHR ne zatvara OHR, već domaći političari

U odnosu sa NATO-om BiH treba da provodi ciljeve vanjske politike koje je sama donijela i treba da čini sve što je u skladu s tim i s njenim zakonskim obavezama, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik, u pisanom intervjuu "Nezavisnim".

Incko u Savjetu bezbjednosti UN-a: Građani nezadovoljni radom pravosuđa

NJUJORK – Dejtonski sporazum nije ispunio očekivanja građana u smislu donošenja građanima više vladavine prava, medijskih i drugih sloboda, prestanka govora o separatizmu i veličanja ratnih zločina, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik tokom obraćanja Savjetu bezbjednosti UN-a povodom šestomjesečnog izvještaja o stanju u BiH.

Incko: Neformiranje vlasti koči razvoj BiH

VAŠINGTON - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u Vašingtonu da zastoj u formiranju vlasti u BiH negativno utiče na generalni razvoj zemlje i ubrzava odlazak mladih u inostranstvo.

Najčitanije