Valentin Incko

Dodik: Srpska neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da Srpska neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika u BiH koja se odnosi na Izborni zakon BiH, pa makar se ona odnosila isključivo na Federaciju BiH.

Incko: Izmjene Izbornog zakona su trenutno prioritetno pitanje

BRIESL - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je danas u Briselu da snažno opredjeljenje EU za evropsku perspektivu ovoga regiona, koje se pokazuje kroz Strategiju proširenja za Zapadni Balkan i dostavljanje odgovora vlasti Bosne Hercegovine na Upitnik EU, predstavljaju pozitivan korak.

Incko: Hitno usvojiti izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH

SARAJEVO - Pozivam Parlamentarnu skupštinu BiH da hitno usvoji izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku BiH kojima se omogućuje potpuno provođenje državne jurisdikcije u krivičnim predmetima i koje su u skladu s međunarodnim standardima borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, izjavio je visoki predstavnik Valentin Incko

Kovačević: Inckova najava priprema za nove napade na Srpsku

BANJALUKA - Najava visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da će, ukoliko do maja ne dođe do izmjene Izbornog zakona BiH, iskoristiti takozvana bonska ovlaštenja i nametnuti svoju volju, potpuno je neprihvatljiva i predstavlja podmuklu pripremu za nove napade na Srpsku, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Incko: Čekaćemo domaće političare do aprila ili maja, onda ćemo pojačati pritisak

SARAJEVO - Gostujući u političkom magazinu „Acta“ na TV Alfa visoki predstavnik u BiH Valentin Incko kazao je da će međunarodna zajednica dati šansu predstavnicima parlamentarnih stranaka da se dogovore oko izmjena Izbornog zakona BiH do aprila, eventualno do početka maja, nakon čega će, kako je najavio, povećati pritisak, jer neće dozvoliti da se od BiH napravi „slučaj Mostar“.

Incko zahvalio Hanu: Perspektiva zapadnog Balkana izgleda drugačije

SARAJEVO - Visoki predstavnik Valentin Inkosastao se danas u Sarajevu komesarom EU, Johanesom Hanom, i zahvalio mu za sve što je postigao i doprinio kako bi Upitnik koji su predale vlasti Bosne i Hercegovine danas bio prihvaćen.

Dodik: Prije neće biti BiH nego što će biti uveden jedan predsjednik

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da prije neće biti BiH, nego što će biti uveden jedan predsjednik.

Incko: BiH potrebno manje Dejtone i više Brisela

BEČ - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko rekao je da bi želieo za BiH manje Dejtona, a više Brisela.

Incko: Neću bonskim ovlašćenjima nametnuti Izborni zakon

SARAJEVO - Niko ne treba očekivati od OHR-a da riješi ovo pitanje upotrebom bonskih ovlaštenja. To je posao Parlamentarne skupštine BiH i stranaka u njoj.

OHR: Preduzeti korake za nesmetano sprovođenje izbora

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko informisao je danas u Sarajevu delegaciju Odbora za spoljnu politiku Hrvatskog sabora o jedinstvenom stavu međunarodne zajednice da domaće institucije trebaju preduzeti sve neophodne korake da bi osigurale nesmetano sprovođenje izbora 2018. godine i primjenu izbornih rezultata, saopšteno je iz OHR-a.

Najčitanije