Valentin Incko

Incko: Pomirenje je potrebno BiH ako želi ići naprijed

SARAJEVO - Ponovna izgradnja platforme za dijalog omogućiće da dijalog i pomirenje budu više zastupljeni u Bosni i Hercegovini, rekao je danas visoki predstavnik Valentin Incko.

Valentin Incko za "Nezavisne": OHR ne zatvara OHR, već domaći političari

U odnosu sa NATO-om BiH treba da provodi ciljeve vanjske politike koje je sama donijela i treba da čini sve što je u skladu s tim i s njenim zakonskim obavezama, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik, u pisanom intervjuu "Nezavisnim".

Incko u Savjetu bezbjednosti UN-a: Građani nezadovoljni radom pravosuđa

NJUJORK – Dejtonski sporazum nije ispunio očekivanja građana u smislu donošenja građanima više vladavine prava, medijskih i drugih sloboda, prestanka govora o separatizmu i veličanja ratnih zločina, rekao je Valentin Incko, visoki predstavnik tokom obraćanja Savjetu bezbjednosti UN-a povodom šestomjesečnog izvještaja o stanju u BiH.

Incko: Neformiranje vlasti koči razvoj BiH

VAŠINGTON - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u Vašingtonu da zastoj u formiranju vlasti u BiH negativno utiče na generalni razvoj zemlje i ubrzava odlazak mladih u inostranstvo.

Incko: Formirati vlast na svim nivoima

VAŠINGTON - Visoki predstavnik Valentin Incko istakao je, u razgovoru sa specijalnim predstavnikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom, da je potrebno hitno formirati vlast na svim nivoima u BiH, istovremeno poštujući međunarodne obaveze.

Incko: Značaj Brčko Distrikta za stabilnost BiH dobro poznat

VAŠINGTON – Valentin Incko, visoki predstavnik U BiH, je tokom susreta sa predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko, ambasadorom Klintom Vilijamsonom, rekao da je značaj Brčko Distrikta za stabilnost cijele države dobro poznat.

Incko: Hitno formirati vlast u BiH na svim nivoima

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je, na godišnjicu održavanja izbora u BiH, istakao hitnu potrebu da se formira vlast na svim nivoima, a istovremeno ispoštuju međunarodne obaveze BiH.

Incko: Prošlo vrijeme kada je međunarodna zajednica propisivala rješenja

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da su prošla vremena kada je međunarodna zajednica propisivala rješenja u BiH i bila predvodnik u njihovom sprovođenju, te da domaći političari moraju što prije početi da preduzimaju napore da bi se krenulo naprijed.

Incko: Banjaluka pokazala drugačiju sliku BiH

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko istakao je da je za Banjaluku odličan uspjeh to što je dospjela u finale u izboru za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, te čestitao gradonačelniku Igoru Radojičiću i kreativnom i profesionalnom timu koji je radio na kandidaturi.

Incko kritikuje programsku deklaraciju SDA

​SARAJEVO – OHR je već komentarisao programsku deklaraciju SDA, ali je zbog, kako kažu, nekih pogrešnih tumačenja, visoki predstavnik Valentin Incko odlučio dati pojašnjena kritikujući SDA i formulaciju "Republika BiH" u programskoj deklaraciji kao dugoročnom cilju te stranke.

Najčitanije