Valter brani Sarajevo

Evo kako je Velimir Živojinović dobio kultni nadimak Bata

Na današnji dan prije četiri godine napustio nas je legendarni glumac Velimir Bata Živojinović, a anegdote iz njegovog života i bogate glumačke karijere nikada nisu prestali da zanimaju javnost.

Kineska podrška Srbiji: Emitovali film "Valter brani Sarajevo"

BEOGRAD, PEKING - Kineska nacionalna televizija je u znak podrške Srbiji emitovala na svom filmskom kanalu kultno ostvarenje "Valter brani Sarajevo" sa legendarnim Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi, saopštila je danas BK Grupa.

Rimejk filmova "Most" i "Valter brani Sarajevo"

Huahua Media, Filmski centar Sarajevo i Dandelion Productions Inc. potpisali su sporazume o saradnji na rimejku dva klasika ratne kinematografije Most i Valter brani Sarajevo, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

Otvoren Muzej "Valter brani Sarajevo"

Muzej “Valter brani Sarajevo”, posvećen kultnom istoimenom filmskom ostvarenju rediteljskog velikana Hajrudina Šibe Krvavca, otvoren je danas, na dan oslobođenja Sarajeva od nacizma u Drugom svjetskog ratu.

Muzej "Valter brani Sarajevo" se otvara 6. aprila

SARAJEVO - U Sarajevu će 6. aprila biti otvoren prvi filmski muzej u BiH "Valter brani Sarajevo", u kome će posjetioci moći da pogledaju sve što je vezano za jedan od najznačajnijih filmova u kinematografiji SFRJ.

Filmski muzej 'Valter brani Sarajevo' od 6. aprila

​Prvi filmski muzej "Valter brani Sarajevo" otvoriće vrata za prve goste 6. aprila - na Dan grada Sarajeva, a javnost će imati priliku da pogleda prezentaciju i izgled nesvakidašnjeg muzeja čija postavka izaziva veliki interes u BiH, regiji i svijetu.

Najčitanije