Vanredno stanje

Vanredno stanje se vraća u Evropu

Broj zaraženih virusom COVID-19 premašio je 34 miliona, a više od milion ljudi izgubilo je život od posljedica virusa korona. Broj novih slučajeva iz dana u dan rapidno raste. Evropa se ponovo našla tamo gdje je bila početkom godine - pojedine zemlje ponovo uvode vanredno stanje, policijski čas, nove zabrane…

Na Lezbosu proglašeno vanredno stanje zbog požara

ATINA - Grčka vlada uvela je danas vanredno stanje na ostrvu Lezbos što će omogućiti mobilizaciju svih snaga u pružanju pomoći ostrvu i migrantima, saopštila je vlada Grčke.

Maduro produžio vanredno stanje na još 30 dana

KARAKAS - Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro produžio je vanredno stanje za još mjesec dana zbog epidemije virusa korona.

U Bejrutu proglašeno vanredno stanje

BEJRUT - Vlasti u Libanu proglasile su danas vanredno stanje u Bejrutu koje će trajati dvije nedjelje, objavilo je libansko Ministarstvo informacija.

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje

RIM - Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje u zemlji, što će joj omogućiti da vlada dekretima bez potrebe za odobrenjem parlamenta, uprkos oštrom protivljenju opozicionih stranaka.

Vanredna situacija u 16 gradova i opština u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je do danas vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološkog stanja proglašena u 16 gradova i opština.

Španija danas ukida vanredno stanje i otvara granice

MADRID - Španija danas ukida vanredno stanje proglašeno zbog pandemije virusa korona i otvara granice.

Inicijativa za pokretanje postupka o vanrednom stanju u RS nije osnovana

BANJALUKA - Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas odgovor Ustavnom sudu Republike Srpske u predmetu kojim je advokat iz Banjaluke Dario Sandić zatražio pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

U Sjevernoj Makedoniji ukinuto vanredno stanje

SKOPLJE - Predsjednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da neće produžiti vanredno stanje uvedeno radi suzbijanja širenja epidemije korona virusa i pozvao lidere stranaka na sastanak o održavanju parlamentarnih izbora.

U FBiH ukinuto stanje nesreće

Nakon što je 16. marta Vlada FBiH proglasila stanje nesreće zbog pandemije virusa korona, na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade donesena je oduka o ukidanju stanja nesreće.

Najčitanije