Vanredno stanje

SZO procjenjuje proglašavanje vanredne situacije zbog majmunskih boginja

ŽENEVA - Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) sastaju se danas kako bi procijenili da li epidemiju majmunskih boginja treba proglasiti za vanrednu situaciju po javno zdravlje od međunarodnog značaja, kao što je to bio slučaj sa pandemijom kovid-19, prenosi Rojters.

Šri Lanka u haosu - vanredno stanje, policija na benzinskim pumpama: "Zaglavili smo"

Vlada Šri Lanke uvela je policijski čas za vikend, iako je stotine advokata pozvalo predsjednika Gotabaju Rajapaksu da ukine vanredno stanje proglašeno nakon nemira zbog nestašice goriva i drugih proizvoda u zemlji koju potresa duboka ekonomska kriza.

Izglasano vanredno stanje u Ukrajini, evo šta to znači

KIJEV - Ukrajinska Rada odobrila je uvođenje vanrednog stanja na teritoriji Ukrajine osim u Donbasu koje će stupiti na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.

Savjet odlučio: Ukrajina uvodi vanredno stanje, čeka se odluka Rade

MOSKVA - Savjet za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine donio je odluku da uvede vanredno stanje na cijeloj teritoriji zemlje, osim u samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, prenose mediji.

Ontario proglasio vanredno stanje

ONTARIO - Kanadska pokrajina Ontario proglasila je danas vanredno stanje zbog protesta kamiondžija protiv obavezne vakcinacije protiv virusa korona, saopštio je danas premijer Ontarija Dag Ford.

Bajden odobrio proglašavanje stanja katastrofe u Koloradu

VAŠINGTON - U velikom požaru u prirodi koji je uništio stotine kuća u Koloradu do sada nije bilo žrtava, saopštili su danas zvaničnici, a predsjednik SAD DŽozef Bajden odobrio je proglašavanje stanja katastrofe u tom regionu.

Snage Tigraja razmatraju pohod na Adis Abebu, vanredno stanje u Etiopiji

Etiopija je danas proglasila vanredno stanje nakon što su snage iz sjeverne regije Tigraja objavile da osvajaju teritoriju i razmatraju pohod na glavni grad Adis Abebu.

Njemačka ukida vanredno stanje?

Njemački ministar zdravlja Jens Špan smatra da više ne postoji akutna opasnost od preopterećenja zdravstvenog sistema i da više ne treba produžavati vanrednu "epidemiološku situaciju".

Francuska vlada traži produženje vanrednog stanja do sljedećeg ljeta

PARIZ - Francuska vlada zatražiće od parlamentaraca da produže vanredno stanje u vezi sa pandemijom do 31. jula sljedeće godine, kako bi se izborila sa kontinuiranom krizom virusa korona, izjavio je danas portparol francuske vlade Gabrijel Atal.

Vanredno stanje u Sjevernoj Makedoniji, bukte požari

SKOPLJE - Vlada Sjeverne Makedonije proglasila je vanredno stanje u cijeloj zemlji u trajanju od 30 dana zbog požara, a na snazi je i zabrana kretanja po šumskim predjelima.

Vanredno stanje u Tokiju, biće i tokom Olimpijade

TOKIO - Japanska vlada formalno je danas proglasila vanredno stanje u Tokiju radi suzbijanja pandemije virusa korona koje će biti na snazi i tokom predstojeće Olimpijade, saopštio je premijer Jošide Suga.

Produženo globalno vanredno stanje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija produžila je globalno zdravstveno vanredno stanje zbog pandemije kovid-19 za još tri mjeseca, saopštio je Komitet za hitne slučajeve SZO.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu proglasio vanredno stanje

SARAJEVO - Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu proglasio je vanredno stanje i do daljeg obustavio korištenje godišnjih odmora zaposlenima.

Finska vlada proglasila vanredno stanje

HELSINKI - Finska vlada je danas proglasila vanredno stanje zbog porasta slučajeva kovid-19, korak koji će ovoj nordijskoj zemlji omogućiti zatvaranje restorana i uvođenje drugih mjera za zaustavljanje pandemije.

"Proglasite klimatsko vanredno stanje"

Svjetski lideri trebalo bi da proglase "klimatsko vanredno stanje" u svojim zemljama kako bi podstakli akciju i izbjegli katastrofalno globalno zagrijavanje, poručio je danas generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres u uvodnoj riječi na klimatskom samitu.

Najčitanije