Vanredno stanje

Produženo globalno vanredno stanje

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija produžila je globalno zdravstveno vanredno stanje zbog pandemije kovid-19 za još tri mjeseca, saopštio je Komitet za hitne slučajeve SZO.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu proglasio vanredno stanje

SARAJEVO - Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu proglasio je vanredno stanje i do daljeg obustavio korištenje godišnjih odmora zaposlenima.

Finska vlada proglasila vanredno stanje

HELSINKI - Finska vlada je danas proglasila vanredno stanje zbog porasta slučajeva kovid-19, korak koji će ovoj nordijskoj zemlji omogućiti zatvaranje restorana i uvođenje drugih mjera za zaustavljanje pandemije.

"Proglasite klimatsko vanredno stanje"

Svjetski lideri trebalo bi da proglase "klimatsko vanredno stanje" u svojim zemljama kako bi podstakli akciju i izbjegli katastrofalno globalno zagrijavanje, poručio je danas generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres u uvodnoj riječi na klimatskom samitu.

Vanredno stanje se vraća u Evropu

Broj zaraženih virusom COVID-19 premašio je 34 miliona, a više od milion ljudi izgubilo je život od posljedica virusa korona. Broj novih slučajeva iz dana u dan rapidno raste. Evropa se ponovo našla tamo gdje je bila početkom godine - pojedine zemlje ponovo uvode vanredno stanje, policijski čas, nove zabrane…

Na Lezbosu proglašeno vanredno stanje zbog požara

ATINA - Grčka vlada uvela je danas vanredno stanje na ostrvu Lezbos što će omogućiti mobilizaciju svih snaga u pružanju pomoći ostrvu i migrantima, saopštila je vlada Grčke.

Maduro produžio vanredno stanje na još 30 dana

KARAKAS - Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro produžio je vanredno stanje za još mjesec dana zbog epidemije virusa korona.

U Bejrutu proglašeno vanredno stanje

BEJRUT - Vlasti u Libanu proglasile su danas vanredno stanje u Bejrutu koje će trajati dvije nedjelje, objavilo je libansko Ministarstvo informacija.

Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje

RIM - Italijanska vlada planira da produži vanredno stanje u zemlji, što će joj omogućiti da vlada dekretima bez potrebe za odobrenjem parlamenta, uprkos oštrom protivljenju opozicionih stranaka.

Vanredna situacija u 16 gradova i opština u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je do danas vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološkog stanja proglašena u 16 gradova i opština.

Najčitanije