Vanredno stanje

Vanredna situacija u 16 gradova i opština u Srbiji

BEOGRAD - U Srbiji je do danas vanredna situacija zbog pogoršanja epidemiološkog stanja proglašena u 16 gradova i opština.

Španija danas ukida vanredno stanje i otvara granice

MADRID - Španija danas ukida vanredno stanje proglašeno zbog pandemije virusa korona i otvara granice.

Inicijativa za pokretanje postupka o vanrednom stanju u RS nije osnovana

BANJALUKA - Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je danas odgovor Ustavnom sudu Republike Srpske u predmetu kojim je advokat iz Banjaluke Dario Sandić zatražio pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

U Sjevernoj Makedoniji ukinuto vanredno stanje

SKOPLJE - Predsjednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da neće produžiti vanredno stanje uvedeno radi suzbijanja širenja epidemije korona virusa i pozvao lidere stranaka na sastanak o održavanju parlamentarnih izbora.

U FBiH ukinuto stanje nesreće

Nakon što je 16. marta Vlada FBiH proglasila stanje nesreće zbog pandemije virusa korona, na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade donesena je oduka o ukidanju stanja nesreće.

Čubrilović: Vanredno stanje uvedeno u skladu sa Ustavom

TREBINJE - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je odluka o uvođenju vanrednog stanja u Srpskoj donesena na ustavan način.

Rasprava u NS RS o mjerama tokom vanrednog stanja: "Radili smo odgovorno"

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je u Narodnoj skupštini da je život čovjeka tokom epidemije virusa korona bio neprikosnoven, te da su sve mjere republičkih organa donošene u tom pravcu.

Sud odbio inicijative za proglašenje vanrednog stanja u Srbiji neustavnim

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije odbacio je inicijative za pokretanje postupaka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o proglašenju vanrednog stanja, od 15. marta ove godine.

Cvijanović: Samo u banana državi poput BiH možete nelegalno izabrati CIK

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da se sve što se tiče donošenja uredbi za vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj dešavalo u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Dodik: Nije bilo greške u vanrednom stanju

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da Narodna skupština Republike Srpske treba da usvoji zaključak u kome se navodi da nije bilo greške u vanrednom stanju.

Najčitanije