Vanzemaljci

Vanzemaljci pokušavaju da nas odvrate od nuklearnog oružja?

Jedan od osnivača udruženja osnovanog prošlog mjeseca, Međunarodne koalicije za istraživanje vanzemaljskog života (International Coalition of Extraterrestrial Research - ICER), objašnjava za Raša tudej svoju misiju i zašto je ubijeđen da vanzemaljci često posjećuju Zemlju.

Obama: Vanzemaljci? Ne mogu da vam kažem u programu

Bivši američki predsjednik Barak Obama rekao je, gostujući onlajn u emisiji "The Late Late Show", da postoje neke stvari o vanzemaljcima koje on jednostavno "ne može da podijeli s javnošću".

Kvar ogromnog teleskopa onemogućio potragu za vanzemaljcima

Jedan od najmoćnijih radio-teleskopa na svijetu pretrpeo je oštećenje, drugo za četiri mjeseca. Astronomska zajednica je zbog toga veoma zabrinuta.

Naučnici: Mi ih tražimo, a oni nas već gledaju

Dok svjetski naučnici pokušavaju da pronađu vanzemaljski život, treba imati na umu da i vanzemaljci možda pokušavaju da pronađu nas, piše naučni portal Spejs pozivajući se na najnoviju studiju u kojoj se navodi da su naučnici otkrili oko 1.000 okolnih zvijezda nedaleko od zemlje najvjerovatnije postavljenih za proučavanje života na zemlji.

Uništen najpoznatiji teleskop za traženje vanzemaljaca

Opservatorija "Aresibo" - ogromni teleskop u Portoriku poznat po skeniranju kosmosa u potrazi za asteroidima i vanzemaljskim životom - prošle nedjelje je ugašen nakon nesreće u kojoj su stradali reflektorski tanjiri teleskopa.

Bivši šef Pentagona: Vanzemaljci postoje

Ono što smatramo NLO-ima možda su tajne tehnologije država sukobljenih na zemlji, tako da je nemoguće tvrditi da su NLO-i bezopasni, rekao je Luis Elizondo, bivši šef tajne američke Vladine agencija zadužene za istraživanje NLO-a. Zato bi svi lideri trebalo da sarađuju kad je riječ o ovakvim pojavama kako bi se preduprijedili nesporazumi, smatra on.

NASA traži dokaze vanzemaljske tehnologije u svemiru

Američka svemirska agencija NASA pokrenula je nov način potrage za vanzemaljcima - sada traže tragove tehnologije koja nije sa Zemlje.

Trka za vanzemaljcima: Kinezi ili Amerikanci, ko će ih prvi pronaći

Kineski istraživači koji rade na FAST teleskopu, najvećem radio-teleskopu na svijetu, razrađuju strategiju potrage za vanzemaljskim životom. Tako se i Kina uključila u trku za vanzemaljcima, u kojoj se s Amerikancima nadmeću ko će ih prvi pronaći.

Novi snimci NLO formacija na nebu iznad Amerike

Misterija neidentifikovanih crvenih lopti koje su primijećene na više mjesta u SAD dodatno je uzbunila duhove nakon pojave novih snimaka većih NLO formacija.

"Spremni smo za otkrivanje vanzemaljaca, treba više novca"

Voditelj jednog od američkih državnih opservatorija, dr Anthony Beasley, za BBC je rekao kako smatra da se potraga za inteligentnim oblicima života u svemiru mora ozbiljnije shvatiti te da bi vlade trebalo da podrže istraživanja u područjima koja državni fondovi već godinama izbjegavaju.

Najčitanije