Varšava

Cvijanović: U Poljskoj me očekuju važni razgovori

VARŠAVA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović doputovala je u dovodnevnu posjetu Poljskoj.

Opomena Varšavi zbog sječe Bjelovješke šume

Evropska komisija pozvala je Poljsku da u potpunosti poštuje odluku Evropskog suda pravde iz 2018. godine kojim se ograničava sječa stabala u Bjelovješkoj šumi.

Poljska: Više od 5.000 inficiranih u jednom danu

VARŠAVA - Ministarstvo zdravlja Poljske saopštilo je da je tokom prethodna 24 časa registrovano 5.068 novih infekcija viurusom korona, što je drugi dan zaredom sa više od 5.000 slučajeva od početka epidemije.

U Varšavi uhapšeni članovi antifašističkog pokreta

VARŠAVA - Policija u Varšavi uhapsila je nekoliko pripadnika antifašističkog pokreta koji su protestovali zbog učešća američkih zvaničnika u obilježavanju 80 godina od početka Drugog svjetskog rata.

U požaru poginulo pet tinejdžerki

VARŠAVA - Pet tinejdžerki je poginulo, a jedan mladić teže je povrijeđen u požaru koji je izbio dok su učestvovale u igri "Bijeg iz zaključane sobe" u gradu Košalin na sjeveru Poljske.

NATO o Akcionom palnu: Pomoći BiH da bez odlaganja stvori uslove za članstvo

SARAJEVO - Parlamentarna skupština NATO-a danas je u Varšavi usvojila Deklaraciju o potvrđivanju jedinstva i vjerodostojnosti NATO-a na predstojećem samitu u Briselu, u čijem je dijelu naglašeno da se od članica ovog pakta očekuje da pomognu BiH u stvaranju uslova za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO bez daljih odlaganja.

Dijelovi zida Varšavskog geta postaće istorijski spomenik

Dva preostala dijela zida koji je služio za izolaciju nekadašnjeg Varšavskog geta trebalo bi da budu stavljeni na listu istorijskih spomenika, izjavio je danas regionalni zvaničnik zadužen za konzervaciju u Poljskoj.

Zatvoren aerodrom u Varšavi nakon kvara aviona prilikom slijetanja

VARŠAVA - Međunarodni aerodrom u poljskoj prijestonici Varšava zatvoren je nakon što je avion kompanije "Poliš ejrlans" sletio na pistu bez izbačenih prednjih točkova, prenijeli su poljski mediji.

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Legije

Nakon što su navijači Legije na utakmici protiv Astane istakli transparent, UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv tog kluba.

Legija odbacila tvrdnje o napadu na izraelske fudbalere

Poljski fudbalski klub Legija Varšava odbacio je informacije da su njihovi navijači napali izraelske fudbalere.

Najčitanije